9 fordeler med karriblader som du ikke bør gå glipp av

Karriblader kommer fra Murraya koenigii-treet. I Indonesia er denne planten kjent som "salam koja". Foruten å brukes til matlaging, viser det seg at karriblader har mange helsemessige fordeler. Fra å gå ned i vekt, sunt hjerte, til og med stabilisere blodsukkeret, kan du føle ved å spise karriblader.

Karriblader og fordelene deres

Ikke forveksle karriblader med karripulver, da de er forskjellige. Karripulver er vanligvis laget av en blanding av gurkemeie, chilipulver, koriander, spisskummen, ingefær og pepper. I mellomtiden er karriblader planter som kommer fra India som plukkes direkte fra treet for å bli bearbeidet til mat eller brukt som medisin. Bak den duftende aromaen og den unike smaken av karriblader skjuler det seg ulike helsefordeler som ikke bør gå glipp av. Følgende er en liste over fordelene, basert på forskning.

1. Inneholder planteforbindelser som er bra for helsen

Karriblader inneholder ulike planteforbindelser som er bra for helsen, inkludert alkaloider, glykosider og fenolforbindelser. Tilstedeværelsen av ulike forbindelser som gjør karriblader svært gunstig for helsen. Ikke bare det, forskjellige studier har også bevist at karriblader inneholder antioksidanter som linalool, alfa-ternen, myrcen, mahanimbin, karyophyllen, murrayanol, til alfa-terpinen. En rekke av disse komponentene kan bekjempe frie radikaler, for å forhindre ulike sykdommer.

2. Potensial for å gå ned i vekt

Karriblader har potensial til å gå ned i vekt på to måter, nemlig fjerning av giftstoffer og forbrenning av fett i kroppen. For å konsumere det, kan du direkte tygge de tørkede karribladene som er renset eller strø dem på toppen av favorittmaten din. Men husk, balanser det med regelmessig mosjon og et sunt kosthold, OK!

3. Sunt hjerte

Karriblader Høyt kolesterol og triglyserider er risikofaktorer for hjertesykdom å passe på. Heldigvis kan karriblader hjelpe kroppen med å senke nivåene av begge. En studie på forsøksdyr viste at overvektige rotter som konsumerte karribladekstrakt så mye som 300 milligram per kilo kroppsvekt opplevde en betydelig reduksjon i kolesterol- og triglyseridnivåer. Resultatene av denne studien kan ikke skilles fra mahanimbininnholdet i karriblader. Imidlertid er forskning på mennesker fortsatt nødvendig for å bevise fordelene med karriblader for hjertehelsen.

4. Forebygge kreft

Reagensrørtester har vist at noen karriblader fra Malaysia har anti-kreftkomponenter og er i stand til å hemme veksten av aggressiv brystkreft. I tillegg viste en lignende studie at karribladekstrakt kunne drepe livmorhalskreftceller. Selv om karriblader er bevist å inneholde ulike antikreftkomponenter, er deres effektivitet mot menneskekroppen fortsatt ikke vitenskapelig bevist.

5. Oppretthold blodsukkerstabiliteten

En dyrestudie har vist at karriblader kan senke blodsukkernivået og forhindre diabetessymptomer, som nervesmerter og nyreskade. Selv om forskningsresultatene er lovende, bør vi ikke bare spise karriblader for å opprettholde blodsukkeret. For det er ingen menneskelige studier som kan bevise det.

6. Lindrer smerte

Karriblader antas å lindre smerte Forskning på rotter har vist at karribladekstrakt tatt gjennom munnen kan lindre smerter i kroppen. Igjen, menneskelige studier er fortsatt nødvendig for å bevise effektiviteten til karriblader for å lindre kroppssmerter.

7. Forhindre hårtap

Når det gjelder skjønnhet, viser det seg at karriblader kan forhindre hårtap. Fordi protein- og betakaroteninnholdet kan stimulere hårvekst og forhindre hårtap. Ikke nok med det, antioksidanter og aminosyrer som finnes i karriblader kan også fukte hodebunnen og styrke hårsekkene.

8. Overvinne morgenkvalme

Kvalme om morgenen akamorgenkvalme Graviditetssymptomer er symptomer som kan merkes av gravide kvinner. For karrierekvinner kan dette selvsagt forstyrre produktiviteten på kontoret. Prøv å konsumere karriblader som antas å hjelpe utskillelsen av fordøyelsesenzymer, slik at kvalme og oppkast forårsakes morgenkvalme kan reduseres. Men husk, konsulter først fødselslegen din før du prøver karriblader. Dette gjøres for å unngå mulige bivirkninger

9. Hjelp sårhelingsprosessen

Karriblader anses å hjelpe sårhelingsprosessen fordi de inneholder antibakterielle og antioksidantkomponenter. Det er derfor karriblader anses som effektive for å akselerere sårhelingsprosessen. Hvis du har kutt, brannskader eller blåmerker, påfør bare karribladkrem på det berørte området av huden for å forhindre infeksjon. [[Relatert artikkel]]

Merknader fra SehatQ:

De ulike fordelene med karriblader ovenfor er virkelig ekstraordinære. Men dessverre har det ikke vært studier på mennesker som har vært i stand til å bevise effektiviteten til karriblader for helsen. Det er derfor du må konsultere en lege før du spiser karriblader. Ikke bruk karriblader som hovedbehandling for sykdommen du lider av. Derfor er det fortsatt nødvendig med medisinsk behandling for optimale resultater.