Antacida er livredder når magesyren stiger, men se etter bivirkninger

For personer som har problemer med magesyre, er syrenøytraliserende midler kjente medikamenter. Det virker ved å nøytralisere magesyre, ikke ved å begrense eller forhindre magesyresekresjon. Det finnes ulike typer syrenøytraliserende midler som selges på markedet. Det finnes væsker, tyggetabletter eller vannløselige tabletter. Generelt er syrenøytraliserende midler trygge for personer med magesyresykdommer. [[Relatert artikkel]]

Syrenøytraliserende funksjon

Hovedfunksjonen til syrenøytraliserende midler er selvsagt å nøytralisere magesyre. I tillegg er syrenøytraliserende midler medisiner som kan lindre symptomer på overflødig magesyre som:
  • Magesyre refluks

En person som opplever magesyrerefluks kan føle seg bitter i munnen, mat som stiger ned i spiserøret, tørr hoste, svelgevansker, til smerter når du ligger ned.
  • Halsbrann

Antacida kan også lindre halsbrann er en brennende følelse i brystet eller halsen på grunn av sure oppstøt.
  • magesmerter

Antacida er medisiner som kan lindre magesmerter som føles som oppblåsthet.

Riktig syrenøytraliserende dosering

Antacida er inkludert i legemidler som er trygge for de fleste brukere. Imidlertid må dosen av å ta riktig syrenøytraliserende middel justeres til tilstanden til hver person. Det er mange faktorer som må tas i betraktning for å vite den riktige syrenøytraliserende dosen, alt fra alder, kjønn, medisinsk tilstand, hvor alvorlig acid reflux-problemet er og mer. Personer med visse medisinske tilstander bør konsultere lege før de tar antacida, spesielt de som inneholder aluminiumhydroksid og magnesiumkarbonat. For eksempel må pasienter med hjertesvikt vanligvis begrense natriuminntaket for å unngå væskeansamling i kroppen. Faktisk inkluderer syrenøytraliserende midler medisiner som inneholder mye natrium. På samme måte anbefales vanligvis pasienter med nyresvikt å unngå akkumulering av aluminium i kroppen på grunn av risikoen for forgiftning. For ikke å snakke om, personer med nyresvikt har også vanligvis problemer med elektrolyttbalansen. For det må alle som skal ta syrenøytraliserende midler først oppsøke lege. Målet er å vite nøyaktig hvor mange doser kroppen trenger, verken mer eller mindre. Barn har vanligvis ikke problemer med overflødig magesyre. Hvis de føler ubehag i magen, kan det være relatert til en annen medisinsk tilstand.

Syrenøytraliserende bivirkninger

Antacida er legemidler som sjelden gir bivirkninger. Selv om de oppstår, kan bivirkninger utløses ved å ta medikamenter som ikke er som anbefalt. En mulig bivirkning av antacida er for mye kalsium. Hvis en person opplever en overdose av kalsium, kan det føles kvalme, oppkast, endringer i mental status, til dannelse av nyrestein. I tillegg kan overskudd av kalsium også forårsake alkalose. Dette er en tilstand når kroppen ikke kan produsere nok syre til å fungere ordentlig. I noen tilfeller er bivirkningene av antacida diaré, forstoppelse, magekramper eller kvalme og oppkast. Folk som tar syrenøytraliserende midler må også huske at disse stoffene kan samhandle med andre ingredienser. Derfor bør du ikke ta andre medisiner innen 2-4 timer etter at du har tatt syrenøytraliserende midler. Hvis bivirkningene av antacida vedvarer etter at du har tatt dem, bør du stoppe midlertidig og oppsøke lege. Noen mennesker anbefales heller ikke å ta syrenøytraliserende midler eller bør konsultere en lege først, for eksempel:
  • Gravide og ammende mødre
  • Barn under 12 år
  • Har en historie med lever-, nyre- eller hjertesvikt
  • Lider av sykdommer som må begrense inntaket av natrium (salt) i kroppen som personer med høyt blodtrykk eller skrumplever
Personer som tar andre medisiner må også finne ut om syrenøytraliserende midler er trygge å samhandle med den typen medisiner de tar. Hvis du er i tvil, spør legen din eller medisinsk personell.