Dette er den mest effektive medisinen for klemnenerve og andre behandlinger for å lindre smerte

En nerve i klem er en tilstand når nervene får overdreven trykk fra bein, brusk (brusk), muskler og sener. Dette trykket forårsaker smerte, prikking, inntil nummenhet kommer. Men roe deg ned, det finnes forskjellige nervemedisiner som er verdt å prøve for å lindre symptomene.

Ulike nervemedikamenter som er effektive for å lindre smerte

Skaden forårsaket av en nerve i klem kan være mild eller alvorlig. I tillegg kan nerver i klem forårsake midlertidige eller langvarige problemer. Jo raskere du får en diagnose og får behandling for en nerve som er i klem, jo ​​mer sannsynlig er det at denne tilstanden kan behandles. Følgende typer medikamenter kan være et alternativ.
  • Orale kortikosteroider

Orale kortikosteroider brukes mot nerver i klem for å lindre hevelse og smerte. Klasser av kortikosteroidmedisiner som leger kan foreskrive inkluderer kortison, hydrokortison og prednison. Faktisk er kortikosteroider tilgjengelige i form av kremer, injeksjoner, inhalatorer eller intranasalt. Men for å behandle en nerve som er i klem, vil legen vanligvis gi orale kortikosteroider som tabletter, kapsler eller sirup. Kortikosteroider er nervemedisiner som krever resept fra lege.
  • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs)

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler som ibuprofen, aspirin eller naproxen kan lindre smerte eller hevelse forårsaket av en nerve i klem. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler er legemidler mot nerver i klem som krever resept fra lege.
  • Narkotika

Vanligvis vil en klasse narkotiske stoffer bli foreskrevet av en lege for å lindre alvorlig smerte på grunn av en nerve i klem. Denne nervemedisinen gjøres også på kort tid. Narkotiske stoffer virker sammen med smertereseptorer i hjernen, for å lindre smerte, som er hovedsymptomet på en nerve i klem. Narkotika er selvfølgelig en klasse legemidler som krever resept fra lege.
  • Steroidinjeksjoner

Steroidinjeksjoner kan også brukes som et nervemiddel i klem. Steroidinjeksjoner er i stand til å lindre hevelse og helbrede betente nerver forårsaket av klemte nerver.
  • Antidepressiva

Ikke bli overrasket når legen din gir deg et antidepressivum for å behandle en nerve som er i klem. Foruten å kunne kurere noen psykologiske tilstander, er antidepressiva også kjent for å lindre smerter på grunn av nerveskader, vet du. Trisykliske antidepressiva er den vanligste typen antidepressiva som brukes til å lindre smerte. Noen av disse inkluderer amitriptylin, nortriptylin, doxepin og desipramin. Legeresept er nødvendig hvis du vil prøve antidepressiva mot nerver i klem.
  • Antikonvulsiva

Antibeslag eller krampestillende legemidler brukes ofte for å kontrollere smerte fra nerveskader. Faktisk er krampestillende medisiner laget for personer med epilepsi. Den nervelindrende effekten av krampestillende medisiner gjør det imidlertid til et av de sammenklemte nervemedisinene som kan lindre smerter på grunn av nerveskade. Noen klasser av krampestillende legemidler, som gabapentin eller pregabalin, antas å være smertestillende medisiner på grunn av nerveskade. Akkurat som andre medikamenter for klemt nerve, krever antikonvulsiva resept fra lege.
  • Operasjon

Hvis den klemte nerven ikke blir bedre etter at du har tatt noen av de ovennevnte medisinene, vil legen din anbefale kirurgi for å avlaste trykket på den klemte nerven. Type operasjon varierer også, avhengig av plasseringen av den berørte nerven. Kirurgiske prosedyrer utføres for å gi plass til nervene slik at de ikke opplever for mye press. For eksempel kan kirurgi kreve at legen klipper av karpalbåndet for å gi plass til nervene i håndleddet.
  • Fysioterapi

Fysioterapi eller fysioterapi kan også brukes til å behandle nerver i klem. Ved å gjøre fysioterapi kan personer med nerver i klem strekke og styrke musklene. Symptomer på smerte på grunn av nerver i klem kan også avta.
  • Støtteverktøy

Hvis en nerve i klem gjør at enkelte deler av kroppen, for eksempel hendene, blir ubevegelige, kan seler eller seler brukes skinne kan anbefales av lege. Dens tilstedeværelse lar musklene hvile, slik at symptomene på smerte på grunn av nerver i klem kan lindres. For å finne ut hvilken nervemedisin som passer best for deg, kontakt legen din. Dessuten krever medisiner med klemt nerve ovenfor en legeresept.

Årsaker til nerver i klem som må vurderes

Gjenkjenne årsaken til en nerve i klem For å unngå en nerve i klem, må du vite årsaken. Slik at nerver i klem kan forhindres i fremtiden. Gjenkjenne noen av årsakene til denne klemte nerven:
  • Skade
  • Leddgikt i håndleddet
  • Tungt arbeid utført om og om igjen
  • Hobbyer eller sportsaktiviteter
  • Overvekt (fedme)
Hvis den klemte nerven varer i bare kort tid, vil det vanligvis ikke være noen permanent skade. Etter at trykket på nervene er redusert, vil funksjonen til nervene gå tilbake til det normale. Men hvis trykket på nervene vedvarer og ikke behandles raskt, kan det oppstå kroniske smerter og permanent skade.

Forebygging av klemte nerver

Nakke- og ryggsmerter Følgende trinn kan hjelpe deg med å unngå klemte nerver:
  • Opprettholde god holdning, for eksempel å ikke krysse bena eller ligge i en stilling over lengre perioder
  • Utfør fleksibilitetsøvelser i et vanlig treningsprogram
  • Begrense repeterende anstrengende aktiviteter. Hvis du må, ta jevnlige pauser
  • Opprettholde en ideell og sunn vekt
Bedre å forebygge enn å kurere. Så gjør noe av forebyggingen av nervene i klem ovenfor, slik at du i fremtiden ikke blir det neste offeret. [[relaterte artikler]] Hvis du allerede opplever en nerve i klem, ikke fortvil og kom til legen umiddelbart. På den måten kan du få riktig behandling så fort som mulig.