6 fordeler med svart øl for kroppen, så lenge det ikke konsumeres i overkant

Til tross for kontroversen om å drikke alkohol, regnes mørkt øl ofte som det mest alkoholholdige på grunn av fargen. Faktisk er det mange helsemessige fordeler med svart øl. Det viktigste er selvfølgelig mengden antioksidanter i den. Dette ølet er svart fordi produksjonsprosessen involverer brente byggfrø. Som korntype inneholder bygg mye fiber som igjen legger til den lange listen over helsemessige fordeler med mørkt øl. [[Relatert artikkel]]

Helsefordeler med svart øl

Selvfølgelig kan øl ikke sidestilles med andre typer sunnere drikker som bearbeidede grønnsaker og frukt. Det er imidlertid flere helsemessige fordeler med mørkt øl, for eksempel:

1. Kilde til antioksidanter

De fleste øl inneholder vanligvis antioksidanter, inkludert mørkt øl. I den er det et høyt flavonoidinnhold slik at antioksidantfordelene er enda høyere. Dermed kan mørkt øl bidra til å regenerere celler som forekommer naturlig i kroppen. For ikke å snakke om eksponering for frie radikaler som gjør kroppen mottakelig for ulike sykdommer.

2. Inneholder folsyre

Ikke bare som kilde til antioksidanter, mørkt øl inneholder også folsyre, som er et B-vitamin som er viktig for kroppen. I følge flere studier inneholder gjennomsnittlig mørkt øl 12,8 mikrogram folat. Dette tallet representerer allerede 3,2 % av en persons daglige behov.

3. Høyeste fiberinnhold

Sammenlignet med andre typer øl er mørkt øl det med høyest fiberinnhold. Dette kommer fra sammensetningen, nemlig byggfrø. Vanligvis inneholder byggfrø mer fiber enn tørkede maltede korn.

4. Kalorier er ikke for høye

Det er sant at mørkt øl er veldig rikt på smak og har en tykk skummende konsistens. Men den gode nyheten er at mørkt øl ikke er den typen øl med høyest kalorier sammenlignet med andre typer øl.

5. Inneholder jern

I følge nyere forskning er fordelene med mørkt øl som også er bra for helsen dets høye jerninnhold. I gjennomsnitt inneholder mørkt øl 121 deler per milliard (ppb) jern sammenlignet med vanlig øl som bare inneholder 92 ppb. Dessuten er jern et essensielt mineral for å produsere blodceller. Ikke bare det, jern hjelper også med å frakte oksygen fra lungene til musklene og andre organer i kroppen. Faktisk, ifølge forskere fra Spania, jo mørkere fargen på ølet er, jo høyere er jerninnholdet i det.

6. Forhindre hjertesykdom

Selvfølgelig kan det ikke være den eneste kilden til forebygging, men fordelene med svart øl inkluderer også forebygging av hjertesykdom. Alkoholinnholdet i mørkt øl bidrar til å øke det gode kolesterolet eller HDL. I en studie fra 2016 av American Heart Association Scientific Sessions som involverte 80 000 deltakere, opplevde personer som drakk moderate mengder øl de siste 6 årene den langsomste nedgangen i HDL. Det betyr at risikoen for hjertesykdom også reduseres. Fra en lignende studie ble det funnet at menn som hadde hjertesykdom og drakk øl i moderate mengder hadde 42 % lavere risiko for å dø av hjerteinfarkt. Men selvfølgelig vil fordelene med mørkt øl kun være optimale hvis det konsumeres i henhold til reglene. Grensen er 2 drinker per dag for menn og 1 drink for kvinner. Hvis du har for mye som mer enn 15 drinker for menn og mer enn 8 drinker for kvinner i løpet av en uke, er det stor sannsynlighet for at du er overvektig. Ikke nok med det, å drikke for ofte kan forårsake problemer og ulike sykdommer. Kall det leverproblemer, bukspyttkjertelen, til høyt blodtrykk.