AHA i hudpleieprodukter, hvordan fungerer det for huden?

ENalfa-hydroksysyre eller alfahydroksysyre (AHA) er en av de aktive ingrediensene som ofte finnes i en rekke hudpleieprodukter eller produkter hudpleie. Hva er fordelene med AHA for hudskjønnhet?

Hva er AHA?

AHA er en gruppe animalske og vegetabilske syrer som ofte finnes i hudpleie- og skjønnhetsprodukter hudpleie. Produkt hudpleie Dette inkluderer ansiktsserum, tonere og ansiktskremer. Det finnes flere typer AHA som ofte brukes i en rekke hudpleieprodukter. Typene AHA er som følger.
  • sitronsyre (sitronsyre) er laget av typer sitrusfrukter. Sitronsyre har som mål å balansere surheten i huden og jevne ut grove hudflekker.
  • Glykolsyre ( Glykolsyre ) er en AHA-syre laget av rørsukker.
  • eplesyre (eplesyre) er en type syre laget av epler.
  • Vinsyre (vinsyre) er laget av grapefruktekstrakt.
  • Melkesyre ( melkesyre ) er laget av laktosen i melk og andre karbohydratprodukter.
  • mandelsyre ( mandelsyre ) er laget av mandelekstrakt.
  • Hydroksy kapronsyre er en type syre som kongelig gelé er laget av.
  • Hydroksy kaprylsyre er en type syre som er mye inneholdt i animalske produkter.
Blant de 7 alfahydroksysyrene ovenfor, er melkesyre og glykolsyre de typene AHA-syrer som oftest finnes i hudpleieprodukter. Ifølge en studie publisert i National Library of Medicine, har melkesyre og glykolsyre en tendens til å utgjøre minst risiko for å forårsake hudirritasjon. Så ikke bli overrasket om du ofte finner ulike produkter hudpleie eller en reseptfri ansiktskrem som inneholder begge typer AHA.

Hva er funksjonen til AHA?

Mange AHA-er er inneholdt i ulike ansiktspleiekremer. Når vi blir eldre, blir prosessen med hudcelle-regenerering langsommere. Som et resultat kan døde hudceller samle seg, noe som forårsaker matt og aldrende hud. Vel, funksjonen til AHA er å oppmuntre prosessen med å eksfoliere de døde hudcellene slik at den døde huden blir skånsomt eksfoliert. Dermed vil det nye hudlaget under se friskere og sunnere ut med en jevnere farge og tekstur. Hvis den brukes i høye nok konsentrasjoner og på lang sikt, kan funksjonen til AHA påvirke de dypere lagene i huden. I tillegg kan produksjonen av kollagen og elastin øke slik at det kan få fine linjer til å blekne.

Hva er fordelene med AHA for ansiktshuden?

De ulike fordelene med AHA er som følger.

1. Eksfolier huden

En av fordelene med AHA er å eksfoliere eller eksfoliere huden. Eksfoliering er prosessen med å eksfoliere døde hudceller for å akselerere regenereringen av nye hudceller. Opphopning av døde hudceller kan få huden til å se mattere ut. I tillegg kan denne tilstanden også fremskynde utbruddet av andre hudproblemer, som rynker, aldersflekker og akne.

2. Lys opp huden

Huden blir lysere takket være regelmessig bruk av AHA-er. Deretter er fordelene med AHA-er lysere matt hud. Som nevnt ovenfor kan AHA-er bidra til å eksfoliere huden slik at opphopningen av døde hudceller kan frigjøres. På denne måten vil huden se lysere og mer strålende ut. En type AHA-klasse av syre som hjelper huden til å se lysere ut, er sitronsyre.

3. Stimulerer kollagenproduksjonen

Stimulering av kollagenproduksjon er også en annen fordel med AHA. Kollagen er lokalisert i det midterste laget av huden. Når du bruker hudpleie som inneholder AHA, trenger de inn i de dypeste lagene i huden ved å ødelegge gamle kollagenfibre og gjøre plass til nye kollagenfibre. Til informasjon er kollagen en proteinrik fiber som hjelper huden å holde seg myk.

4. Reduser fine linjer

Funksjonen til AHA er også kjent for å ha antialdringseffekter, inkludert å redusere fine linjer på hudens overflate. I følge resultatene av en studie publisert i tidsskriftet Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology, opplevde 9 av 10 studiedeltakere som brukte AHA i 3 uker en forbedring i den generelle hudteksturen.

5. Forbedre ujevn hudtone

En annen viktig fordel med AHA er å forbedre ujevn hudtone. AHA kan stimulere veksten av nye hudceller med jevnt pigment. Bruk hudpleie som inneholder AHA på en jevnlig basis kan redusere ujevn hudtone fordi døde hudceller har blitt eksfoliert.

6. Behandle og forebygge akne

Akne kan behandles med hudpleieprodukter som inneholder AHA. Akne er et hudproblem som oppleves av millioner av mennesker. Den gode nyheten, funksjonen til AHA har også potensial til å behandle akne. Dette skjer fordi syren er i stand til å kvitte seg med blokkeringen av hudporene som er årsaken til akne. Faktisk kan du bruke en anti-akne krem ​​som inneholder AHA for å behandle akne annet enn i ansiktet, for eksempel på brystet og ryggen.

7. Jevn blodstrøm

Fordelene med AHA kommer også fra deres anti-inflammatoriske egenskaper som kan bidra til å forbedre blodstrømmen til huden. Det er denne evnen som bidrar til å forbedre matt og blek hudtone. I tillegg kan jevn blodstrøm også hjelpe huden til å motta de næringsstoffene den trenger.

8. Hjelp til å absorbere de aktive ingrediensene i andre hudpleieprodukter

Funksjonen til AHA er også en hjelper for virkestoffene i produktene du bruker. For eksempel kan glykolsyre bidra til å absorbere de aktive ingrediensene i andre hudpleieprodukter optimalt.

Slik bruker du trygt hudpleie som inneholder AHA?

AHA er en aktiv ingrediens i hudpleie som må brukes på riktig måte. Dette betyr at bruken må være i henhold til typen og hudproblemet du opplever. Generelt produkt hudpleie som inneholder AHA som selges fritt i markedet har konsentrasjoner så mye som 5-10 prosent. Food and Drug Administration (FDA) anbefaler at bruken av AHA er i konsentrasjoner under 10 % for å forhindre mulige bivirkninger. Vanligvis produkt hudpleie De som inneholder AHA, som fuktighetskremer og ansiktsserum, inneholder lavere konsentrasjoner av AHA på 5 %. Begynn å bruke AHA-produkter én gang daglig for å minimere bivirkninger.AHA-er kan brukes én gang om dagen i flere uker. Hvis huden din begynner å tilpasse seg godt og ikke forårsaker negative effekter, kan du øke bruksmengden opptil 2 ganger om dagen. Ikke glem å alltid brukesolkrem eller solkrem før du går ut. Dette trinnet tar sikte på å beskytte huden mot soleksponering. Dermed kan AHA-funksjonen fungere optimalt.

Hva er de mulige bivirkningene av AHA?

Noen av bivirkningene av AHA er som følger.

1. Kløende hud og en brennende følelse

En av bivirkningene av AHA er kløende hud og en brennende følelse. Faktisk er det ikke umulig for huden å få blemmer og forårsake symptomer på dermatitt. For å redusere risikoen for milde bivirkninger ovenfor, anbefales det å begynne å bruke AHA-produkter annenhver dag. Hvis huden din er vant til det og tilpasser seg godt, så kan du bruke den hudpleie inneholder denne AHA hver dag.

2. Sensitiv hud for soleksponering

Bivirkningen av AHA er at de kan gjøre huden følsom for sollys. Bruk derfor alltid solkrem for å forhindre solbrenthetsolbrenthet). Du kan øke bruken av solkrem for å forhindre en brennende følelse fra soleksponering. Før du bestemmer deg for bruk hudpleie som inneholder AHA, sørg for at du konsulterer legen din først. Spesielt for de av dere med følgende forhold:
  • Har akkurat barbert håret i ansiktet
  • Har kutt eller brannskader
  • Har rosacea
  • Har psoriasis
  • Har eksem
  • Er gravid
  • Amming
[[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Alfa-hydroksysyrer eller AHA er den aktive ingrediensen i hudpleie som kan være en løsning for ulike hudproblemer. Du kan finne AHA-er i serum, fuktighetskremer, tonere eller produkter kjemisk peeling. Hvis du opplever visse hudproblemer, kan du først konsultere en lege før du bruker hudpleie inneholder AHA for å unngå ubehagelige bivirkninger. Dermed kan AHA-funksjonen for den oppnådde huden føles optimalt. du kan også oppsøke lege gjennom SehatQ-applikasjonen for familiehelse. Trikset, sørg for at du har lastet det ned via App Store og Google Play .