Demiseksuell er en komplisert fallfølelse

Når du hører ordet seksuell, er du kanskje kjent med heterofile, homofile eller bifile i LHBT-gruppen. I tillegg til denne vanlige seksuelle tiltrekningen, er det også begrepet halvkjønnet, som begynte å bli mye diskutert i media og internett. Hva er demiseksuell? Hva har dette med en persons seksualitet å gjøre?

Hva er det halvkjønnet?

Demiseksuell er legningen til en person som gjør ham seksuelt tiltrukket bare av mennesker han har et følelsesmessig bånd med. Altså folk halvkjønnet vil ikke ha seksuell lyst til et individ hvis den følelsesmessige koblingen ikke er etablert mellom de to. Demiseksuell understreke den seksuelle lysten som oppstår. Fordi noen mennesker ikke er det halvkjønnet kan være i stand til å ha lyst og ha sex uten å ha følelser og følelsesmessige tilknytninger.

Er det følelsesmessige båndet bare "kjærlighet"?

Svaret er nei. For personer med halvkjønnet, det følelsesmessige båndet trenger ikke være kjærlighet og romantikk. Det nødvendige båndet kan også være i form av vennskap, inkludert platonisk vennskap (vennskap av det motsatte kjønn mellom mann og kvinne). Trenger ikke alle et følelsesmessig bånd før de har sex? Det er riktig. Det er bare "sex" på folk halvkjønnet trenger ikke å trene på samleie. Opplevd seksualitet hos individer med legning halvkjønnet er "evnen" til å ha seksuell lyst hos visse mennesker.

Noen kjennetegn ved mennesker halvkjønnet

Forholdene nedenfor kan være et tegn på at noen har en orientering: halvkjønnet:
  • Vanskeligheter med å føle seg seksuelt tiltrukket av folk på gaten eller nye bekjentskaper
  • Kun seksuelt tiltrukket av mennesker som er veldig nære, inkludert venner og kjærester
  • Det er vanskelig å føle seksuell lyst hos individer som ikke er veldig nære, selv om individet er veldig vakkert eller har en vakker kropp
Det er andre muligheter som kjennetegner den enkelte halvkjønnet, selv om du ikke føler forholdene ovenfor.

Relaterte fakta halvkjønnet

Begrep halvkjønnet kan fortsatt være veldig nytt for mange mennesker. Derfor anbefales det at du lærer deg relevante fakta halvkjønnet følgende hvis partneren eller partneren din avslører at han eller hun er demiseksuell:

1. Personer med andre seksuelle legninger kan være halvkjønnet

Personer som har seksuell tiltrekning basert på partnerens kjønn kan være demiseksuelle samtidig. Dette inkluderer homofile (homofile og lesbiske), heterofile og bifile. For eksempel kan en lesbisk (homofil) kvinne bare ha seksuelle lyster for en annen kvinne som hun har et følelsesmessig bånd til.

2 personer halvkjønnet kan også føle andre typer tiltrekning

Ikke bare seksuell lyst, folk halvkjønnet kan også ha andre typer tiltrekning til mennesker som er veldig nær ham. For eksempel en interesse for å være i et romantisk forhold, eller en interesse for å klemme og berøre andre individer.

3 personer halvkjønnet også engasjere seg i "vanlig" seksuell aktivitet

Demiseksuell Seksuell legning er knyttet til følelser av nærhet til andre individer. Dermed engasjerer demiseksuelle også aktiviteter som ikke-demiseksuelle individer ofte gjør. Noen eksempler på disse aktivitetene er:
  • Gjør onani
  • å ha sex
  • Nyter erotiske filmer eller historier
  • Interessert i offentlige personer
  • Å ha en seksuell fetisj

4. Demiseksuell er seksuell legning, så det er ikke et alternativ

I følge demisexuality.org, halvkjønnet er seksuell legning. Det vil si at denne tilstanden ikke er et individuelt valg halvkjønnet. Interessen for mennesker som allerede har et følelsesmessig bånd har dannet seg naturlig hos disse individene. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

De fleste kan ha følt kjærlighet ved første blikk, men ikke slik med noen med legning halvkjønnet. Person halvkjønnet det er vanskelig å være seksuelt tiltrukket av folk du bare kjenner, og du må ha et følelsesmessig bånd først. Demiseksuell kan fortsatt etablere et varig romantisk forhold, det tar bare lengre tid å kunne etablere fysisk kontakt med en partner.