Utallige uventede fordeler med meitemark for kroppshelse

Ikke bare tjener til å gjødsle jorden, det viser seg at fordelene med meitemark for helsen heller ikke er mindre. Kall det ormemedisin som av mange anses å være effektivt i å håndtere tyfoidfeber. Fordelene med denne meitemarken kan ikke skilles fra innholdet som protein og aminosyrer. Kanskje du fortsatt ikke er kjent med å forestille deg meitemark som en daglig matmeny. I Venezuela er Ye'kuana-stammen vant til å behandle meitemark ved å koke dem før de spiser dem. Hvem vet, en dag vil Indonesia gjøre noe lignende? [[Relatert artikkel]]

Fordelene med meitemark for helsen

Ifølge en antropologiprofessor ved University of Colorado-Boulder er meitemark spiselige og er en del av kostholdet, akkurat som kylling. Proteininnholdet er veldig høyt, for ikke å snakke om jern og aminosyrer. Hva er fordelene med meitemark for helsen?

1. Overvinne diaré

For de som opplever diaré, er det ingenting galt i å prøve fordelene med meitemark som kan bekjempe bakterier som forårsaker diaré som E. coli-bakterier.

2. Ti medisinbyllepest eller tyfoidfeber    

Ormekur mot tyfus er ikke fremmed for befolkningen i Indonesia. Dette meitemarkekstraktet legges i kapsler og anbefales for tyfoidfeberpasienter. Igjen, fordelene med meitemark kommer fra det antibakterielle innholdet i den.

3. Overvinne betennelser

Betennelse oppstår ofte når kroppen ikke er i god form. Den gode nyheten, meitemark kan overvinne betennelse. En organisk forbindelse i meitemark kalt lumbrokinase bidrar til å redusere betennelse i en persons kropp.

4. Overvinne forstoppelse

Ikke bare håndtere diaré, meitemark kan også overvinne forstoppelse. Meitemark inneholder næringsstoffer som er bra for en persons fordøyelsessystem. Dermed går prosessen med absorpsjon av mat også bedre.

5. Rik på næring

Meitemark inneholder også protein som er enda høyere enn fisk og kjøtt. Ikke nok med det, meitemark er også høy i aminosyrer, en kilde til næringsstoffer som kroppen trenger. Hvis det ikke er nok, beregn også innholdet av meitemark i form av vitaminer, jern og kalsium. Du kan si at meitemark er en av de næringsrike matvarene.

6. Kontroller blodsukkeret

Diabetikere trenger heller ikke nøle med å spise meitemark. Faktisk kan meitemark bidra til å kontrollere blodsukkernivået slik at de forblir under kontroll.

7. Kilde til kalsium

Grunnen til at meitemark ofte konsumeres av stammer i noen land er fordi dette er den tilgjengelige kalsiumkilden. Dessuten har ikke alle regioner kilder til kalsium som fra kyr og andre meieriprodukter. Imidlertid er inntak av meitemark bare en alternativ terapi, ikke hovedbehandlingsalternativet. Det er fortsatt mange fordeler med meitemark for helsen hvis de konsumeres regelmessig. Det er veldig naturlig at de fleste i dag fortsatt føler avsky eller uvanlig ved tanken på å spise meitemark. Hvis du tenker på å konsumere meitemark, sørg for at du får dem fra en kilde som er virkelig ren og jorda ikke er forurenset. Kok den deretter flere ganger for å fjerne slimet fra meitemarkene. Etter det kan meitemarksgryten bearbeides til mat som kjøttboller, sauteres med løk eller konsumeres med biff. Uansett hva det er, er valget ditt.