Er det noen fordeler med urin fra urinterapi?

Har du noen gang hørt om folk som drikker sin egen urin for å kurere sykdom? Dette kan høres ekkelt ut. Men faktisk har denne metoden kalt urinterapi blitt prøvd av mange mennesker, til og med for tusenvis av år siden. Problemet er, er urinbehandling virkelig trygt å gjøre? Årsaken er at det inntil nå ikke har vært forskning som tydelig viser effektiviteten til urin fra denne behandlingen. Her er hele anmeldelsen.

Hva er urinbehandling?

Urinbehandling har eksistert i tusenvis av år. I følge eksisterende opptegnelser har bruk av urin som medisin blitt brukt siden de greske, egyptiske og romerske imperiene fortsatt var ved makten. De mener at det å drikke urin er gunstig for helsen og kan kurere ulike sykdommer. Dette er fordi urin som kommer ut av kroppen sies å inneholde ulike viktige stoffer. Sitat fra Healthline består det meste av urinen av vann. I tillegg til vann inneholder urin også urea, urinsyre, kreatinin, elektrolytter, fosfat og organiske syrer i små mengder. Denne væsken inneholder protein, men mengden er svært liten og ubetydelig for å påvirke enhver funksjon i kroppen. Personer som gjennomgår urinbehandling hevder også at urinen som kommer ut av kroppen vår er steril. Det er ikke riktig. Faktisk, når urin er i nyrene, er tilstanden fortsatt steril. Men når den først er ute av kroppen, er denne væsken ikke lenger steril. Selv om det ikke er giftig, må du også huske at uansett hvor rent kjønnsområdet er, er det fortsatt bakterier som normalt lever der.

Myten om fordelene med urin fra urinterapi

Til nå er fordelene med urin fortsatt et tema for debatt. De eksisterende påstandene om effektiviteten av urin fra urinterapi er ganske hørbare. Faktisk sies denne metoden å kunne kurere ulike farlige sykdommer. Faktisk er det ennå ikke inkludert i den offisielle typen alternativ medisin. Her er noen myter om fordelene med urinbehandling som hevdes å kurere sykdommer, for eksempel:
  • Allergi
  • Kvise
  • Kreft
  • Hjertesykdom
  • Infeksjon
  • Sår
  • Nesetetthet
  • Hypertensjon
  • Rødt utslett eller andre hudsykdommer
  • Dyrestikk
Derfor er det ikke overraskende at mange mennesker er interessert i å prøve og tro på helsefordelene med urin. Men nok en gang er det ingen studier som definitivt kan bevise fordelene med urin fra denne urinterapien. [[Relatert artikkel]]

Risiko for å gjennomgå urinbehandling

Urin som kommer ut av kroppen er ikke giftig. Det er imidlertid mulig at urinbehandling kan øke risikoen for å komme inn i bakterier, giftstoffer og andre skadelige stoffer. Basert på en studie kan urin som kommer ut forårsake sykdom fordi den inneholder ulike helseskadelige stoffer, som:

1. Bakterier

Kroppen er et rede av bakterier, gode bakterier og sykdomsfremkallende bakterier. Urinveiene er intet unntak, som også inneholder ulike typer bakterier. Under normale forhold er disse bakteriene ufarlige. Når det kommer urin ut av urinveiene, vil denne væsken automatisk bli utsatt for bakterier fra kanalen og bakterier rundt kjønnsområdet. Hvis du utfører terapi ved å drikke det, vil urinen som har blitt utsatt for bakteriene komme inn i kroppen. Risikoen øker antallet bakterier og muligheten for infeksjon eller fordøyelsessykdommer.

2. Reststoffer

Urin inneholder metabolske avfallsstoffer gjennom filtrering av blodet i kroppen. Metabolsk avfall må fjernes fra kroppen for å forhindre sykdom. Dette er en måte kroppen arbeider for å redusere skadelige giftstoffer. I stedet for å dra nytte av urinbehandling, kan stoffer som bør være ute av kroppen øke arbeidsbelastningen til nyrene.

3. Medisiner

Da anbefales heller ikke urinbehandling, spesielt hvis du regelmessig tar rusmidler. Legemidler som kommer inn i kroppen vil gjennomgå en prosesseringsprosess slik at de kan absorberes. I mellomtiden, ved vannlating, vil metabolsk avfall skilles ut gjennom urin. Gjennom urinbehandling er det sannsynlig at du vil gå tilbake til å ta medikamentingrediensene som er fjernet.

Forskning i den medisinske verden

For de av dere som ønsker å føle fordelene med urinbehandling, bør dere tenke først. I den medisinske verden er sikkerheten og fordelene med denne behandlingen fortsatt tvilsomme. Videre er forskningen som utføres fortsatt in vitro (eksperimenter med menneskelige celler) eller in vivo (eksperimenter med dyrekroppsceller). Faktisk, for at denne terapien skal nå et trygt punkt, er det nødvendig med forskning i form av kliniske studier. Det vil si å sammenligne urinbehandling med behandling som allerede er vanlig. Pluss re-testing for å se effekten på dyr så vel som mennesker. Vil du vite mer om urinbehandling eller andre alternative behandlinger? Spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.