7 årsaker til varme palmer

Hendene føles varme eller for kalde hvis det bare skjer en kort stund, det er fortsatt normalt. Men hvis denne følelsen vedvarer, kan det være en indikasjon på et medisinsk problem. Følelsen av varme hender kan være forskjellig for hver person. Det er de som bare føler at hendene er varmere enn andre kroppsdeler, men det er også de som føler en brennende følelse.

Årsaker til varme hender

Hvis hendene eller håndflatene føles varme som ikke avtar på flere dager, kontakt lege. Det kan være, det er en indikasjon på et medisinsk problem som:

1. Palmar erytem

Varme hender eller håndflater kan oppstå på grunn av et sjeldent hudproblem, nemlig palmar erytem. Vanligvis er andre ledsagende symptomer rødhet i hendene til fingrene. Årsaken til at noen lider av palmar erytem er forskjellig, noen sier det skyldes arv. I tillegg kan palmar erytem være assosiert med andre faktorer som:
  • Inntak av visse medikamenter
  • Svangerskap
  • Sukkersyke
  • Autoimmune tilstander
  • Problemer med skjoldbruskkjertelen
  • Hudproblemer som atopisk dermatitt
  • HIV
Hvis palmar erytem oppstår på grunn av et medisinsk problem, vil vanligvis følelsen av varme hender avta av seg selv etter at sykdommen er løst.

2. Fibromyalgi

En annen trigger for varme hender er fibromyalgi. Vanligvis vil den lidende føle en brennende følelse i hender og føtter. Ikke bare det, andre symptomer dukker opp, som at kroppen føles treg og sår. Videre kan personer med fibromyalgi oppleve søvnvansker, hodepine, konsentrasjonsvansker og smerter i nedre del av magen. På lang sikt kan også humør og hukommelse påvirkes.

3. Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom (karpaltunnelsyndrom) er en sykdom som oppstår på grunn av kontinuerlig trykk på medianusnerven. Denne nerven forbinder underarmen med håndflaten, og karpaltunnelen ligger i håndleddet. Hos noen mennesker får CTS hendene til å føles varme. Vanligvis er dette syndromet også ledsaget av nummenhet i håndflatene, redusert håndstyrke og smerte når du prøver å løfte hånden. Triggere kan skyldes håndleddsskader, diabetes mellitus, hypotyreose og revmatoid artritt.

4. Perifer nevropati

Varme hender kan også indikere symptomer på perifer nevropati. Dette er en tilstand av nervedysfunksjon fordi det er skade i visse deler. Andre symptomer inkluderer nummenhet i hender og føtter, smerte som å bli stukket, tungfølelse i hender eller føtter og senking av blodtrykket. I noen tilfeller kan perifer nevropati oppstå på grunn av genetiske faktorer. I tillegg kan andre triggere skyldes sykdommer som diabetes mellitus, hypotyreose, bakterielle og virusinfeksjoner og autoimmune sykdommer. [[Relatert artikkel]]

5. Refleks sympatisk dystrofi

Refleks sympatisk dystrofi eller RSD er en kompleks tilstand når det er problemer med funksjonen til en persons nerve- og immunsystem. Denne feilen oppstår vanligvis på grunn av skade, stress, infeksjon eller en sykdom som kreft. Tilstanden med refleks sympatisk dystrofi kan oppleves i alle deler av kroppen, men forekommer oftest i hendene. I tillegg til varme hender, vanligvis ledsaget av overdreven svette. Personer med RSD er også mer følsomme for varme eller kulde og føler hevelse i problemområder på kroppen.

6. Erytromelalgi

Selv om det er sjelden, kan tilstanden erytromelalgi også føre til at hendene føles varme til en brennende følelse. Vanligvis er andre medfølgende symptomer overdreven svette, hevelse og hud som er rødlig eller lilla i fargen. Erytromelalgi kan oppstå på grunn av problemer med sirkulasjonen i blodårene, spesielt de som strømmer til hender og føtter. Nerveskade på ryggmargssykdom kan også utløse erytromelalgi.

7. Høyt blodtrykk

Rapportering fra Medical News Today kan høyt blodtrykk eller hypertensjon forårsake varme hender eller håndflater. Fordi denne blodstrømmen kan føre til at enkelte deler av kroppen føles varme, inkludert hendene. For å finne ut om de varme håndflatene du føler er forårsaket av høyt blodtrykk eller ikke, kom til legen for å få blodtrykket ditt sjekket. Hvis hånden din føles varm i bare en kort stund, er det ingenting å bekymre seg for. Det kan være på grunn av justeringen av kroppstemperaturen med omgivelsene. Men hvis den varme hånden ikke avtar på flere dager og til og med følelsen blir verre, kontakt lege umiddelbart. [[Relatert artikkel]]

Når bør du gå til legen?

Hendene føles varme bør ikke undervurderes. I noen tilfeller må du komme til legen for å behandle det. Spesielt hvis følelsen av hånden føles varm som ikke går bort på flere dager. Kom umiddelbart til legen, slik at det medisinske teamet kan diagnostisere hvilken sykdom som forårsaker den.

Notater fra SehatQ

Videre, når leger finner indikasjoner på varme hender på grunn av andre medisinske problemer, er det nødvendig å behandle sykdommen først. Generelt er dette problemet relatert til blodsirkulasjonen og nervesystemet.