8 fordeler med hibiskusblomster for helse og skjønnhet

Når vi hører ordet hibiscus eller hibiscus, er det vi tenker på en vakker blomst med en bred krone. Ikke bare forskjønne hagen, fordelene med hibiskusblomster har også blitt en del av tradisjonell medisin. Blomster med ulike farger tilbyr en rekke helsemessige fordeler som du kanskje ikke har tenkt på før.

Bli kjent med hibiskusplanten

Hibiscus eller hibiscus er en blomst som tilhører malvafamilien. Denne blomsten er kjent som en bredkronet blomst, men den er vakker med en rekke farger. Det er anslått at det er mer enn 200 arter av hibiskusblomster på jorden. Hibiskus eller hibiscus rosa sinensis også blitt en av primadonnaene innen tradisjonell medisin. I tilfelle du ikke visste det, viser denne blomsten seg å være en spiselig blomst, og den tilbyr til og med en rekke potensielle helsefordeler. En av fordelene med hibiskusblomster eller hibiskus er at de inneholder antioksidanter. Antioksidanter hjelper til med å kontrollere frie radikaler, forhindre celleskade og redusere risikoen for kronisk sykdom. Ved å utnytte egenskapene til hibiskus drikker folk vanligvis et avkok av denne plantedelen. Smaken som gis av hibiskusgryte er unik på samme måte som tranebær og kan nytes varm eller kald. Arter som vanligvis behandles for å lage hibiskuste er: Hibiscus sabdariffa . Hibiskusgryte har en tendens til å være trygt å drikke. Det er imidlertid behov for ytterligere forskning angående sikkerheten for gravide og ammende kvinner, barn og personer med nyre- og leversykdom. Les også: Fordeler med solsikkeolje (solsikkeolje) for helsen, hva er de?

Fordelene med hibiskusblomster for helse og skjønnhet

Bortsett fra å ta vare på antioksidanteffektene, tilbyr hibiskus også flere helsemessige fordeler. Her er fordelene med hibiskusblomster for å forhindre sykdom og opprettholde helsen:

1. Senker blodtrykket

En av de potensielle fordelene med hibiskus er å senke blodtrykket. Flere studier beviser fordelene for blodtrykket, slik det er inkludert i Journal of Hypertension . Denne forskningen rapporterer at hibiskusavkok hjelper til med å senke det systoliske og diastoliske blodtrykket - med et gjennomsnitt på 7,58 mm Hg og 3,53 mm Hg. Fordelene med denne hibiskusblomsten er absolutt imponerende. Men hvis du tar vanndrivende legemidler hydroklortiazid , hibiskus gryterett kan ikke konsumeres fordi de to kan samhandle. Å senke blodtrykket er faktisk en av de populære fordelene med hibiskus.

2. Oppretthold hjertehelsen

En annen interessant fordel med hibiskus er potensialet til å opprettholde leverhelsen. En studie som involverte 19 overvektige personer fant at inntak av hibiskusekstrakt i 12 uker bidro til å kontrollere fettlever. Denne tilstanden er preget av opphopning av fett i leveren og risikoen for å utløse leversvikt. Andre studier har også funnet fordelene med hibiskus for leveren. Den tidligere forskningen ble imidlertid for det meste gjort på dyr og brukte hibiskusekstrakt. Ytterligere studier er absolutt nødvendig for å underbygge dette interessante premisset.

3. Antas å hjelpe med vekttap

Hvis du prøver å gå ned i vekt, er det absolutt interessant å prøve å drikke hibiskusgryte regelmessig. Årsaken er at hibiskusekstrakt rapporteres å bidra til å redusere kroppsvekt, kroppsfett, kroppsmasseindeks og midje-til-hofte-forhold. Forskningen som er gjort har imidlertid også blitt gjort ved å gi hibiskusekstrakt, ikke avkoket.

4. Inneholder forbindelser som reduserer kreftrisikoen

Hibiskusblomster inneholder polyfenoler, en gruppe forbindelser som rapporteres å ha antikreftegenskaper. En studie i tidsskriftet Molekylær karsinogenese nevner, kan hibiskusekstrakt hemme kreftceller i magen. I tidsskriftet Nutrition and Cancer kan rapportert hibiskusblomstekstrakt forhindre spredning av prostatakreftceller, til og med magekreft. Selv om det er interessant, er det viktig å huske at studier fortsatt utføres med reagensglass og bruker hibiskusekstrakt.

5. Har antibakterielle egenskaper

En annen interessant fordel med hibiskus er dens antibakterielle egenskaper. Likevel utføres forskningen som er utført for å avdekke disse fordelene, fortsatt gjennom prøverørstester. En reaksjonsstudie publisert i Journal of the Science of Food and Agriculture, ble funnet å hemme aktiviteten til E.coli, en bakterie som kan forårsake fordøyelsesproblemer. En annen prøverørsstudie viste også at hibiskusekstrakt kunne bekjempe åtte bakteriestammer like effektivt som medisiner som vanligvis brukes til å behandle sykdommer forårsaket av bakterielle infeksjoner. Les også: Kjenn fordelene med roser fra helse til skjønnhet

6. Senke blodfettnivået

Flere studier viser at fordelene med hibiskusblomster kan bidra til å senke fettnivået i blodet. Forskning i Journal of Alternative and Complementary Medicine involverte 60 personer med diabetes som fikk hibiskuste i en måned. Resultatene av studien viste at regelmessig inntak av hibiskuste kan øke det gode kolesterolet (HDL) og kan redusere totalt kolesterol, dårlig kolesterol (LDL) og triglyserider. Imidlertid er denne studien fortsatt begrenset til pasienter med visse tilstander, som metabolsk syndrom og diabetes. Dermed krever fordelene med hibiskus for å redusere blodfett fortsatt ytterligere forskning.

7. Oppretthold sunt hår

I tillegg til å være gunstig for kroppens helse, er hibiskusblomster også kjent for å være effektive for skjønnhet. Hibiskusekstrakt er kjent for å akselerere hårveksten og opprettholde sin skjønnhet. Fordelene med hibiskusblomster for hårhelsen har blitt studert i Journal of Ethnopharmacology,involverer mus. Forskning viser at det er positive indikasjoner på hibiskusbladekstrakt for å akselerere hårvekst og opprettholde sunne hårsekker hos mus. Imidlertid krever dets fordeler hos mennesker ytterligere forskning.

8. Oppretthold ansiktshelsen

Hibiscusblomst er en plante som er høy i antioksidanter. Fordelene med antioksidanter i hibiskusblomster kan opprettholde hudens helse og beskytte den mot de dårlige effektene av frie radikaler. De snerpende egenskapene til hibiskusblomster kan kontrollere utskillelsen av overflødig olje i huden, stramme porene og forhindre for tidlig aldring. En annen skjønnhetsfordel med hibiskusblomst er at den hjelper til med å glatte ansiktshuden, fordi den inneholder milde syrer for å fjerne døde hudceller og fremme veksten av nye celler. Fordelene med hibiskusblomster for huden kan også være fuktighetsgivende. Dette er fordi hibiskus inneholder en naturlig saft som denne planten produserer for å lagre vann og mat. Saven i hibiskusblomster har et stort potensial til å fukte huden og har en tendens til å være trygg selv for sensitiv hud. Disse fuktighetsgivende egenskapene kan holde huden hydrert, myk, smidig lenger og forhindre tørr og matt hud. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Hibiskusblomster er ikke bare vakre å se på. Denne blomsten drikkes ofte kokt på grunn av dens antioksidanteffekt og helsemessige fordeler. Selv om det er interessant, krever de fleste fordelene med hibiskusblomst ytterligere studier for å styrke den. Hvis du ønsker å konsultere direkte med en lege om fordelene med blomster for helsen, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.