Disse 12 helsemessige fordelene ved sex du trenger å vite

Sex er ikke bare gøy, men samtidig bra for kroppen. Er det noen helsemessige fordeler ved å ha sex? Mer og mer forskning undersøker sex og avslører helsefordelene ved sex. Dr. Irwin Goldstein, direktør for seksuell medisin ved Alvarado Hospital, konkluderer i sin siste forskning at helsefordelene ved sex er reelle. Denne forskningen gir også noen spesifikke utsagn om helsefordelene ved å ha sex. Det er minst 12 påviste helsemessige fordeler ved sex.

Fordeler med å ha sex for helsen

1. Bekjemp forkjølelse og influensa

Ifølge en studie fra Wilkes University har de som har sex flere ganger i uken en tendens til å ha flere immunglobulin A (IgA) antistoffer i spyttet. Disse antistoffene er den første beskyttelseslinjen mot forkjølelse og influensa. Personer som sjelden har sex (mindre enn én gang per uke) har lavere IgA.

2. Brenn kalorier

Sex øker blodsirkulasjonen og pumper hjertet. I prinsippet er sex en slags sport som absolutt er morsommere enn å løpe i felt. Sex forbrenner ikke mange kalorier. I følge en studie fra 2013 av The New England Journal of Medicine, forbrenner 30 år gamle menn 21 kilokalorier under sex.

3. Reduserer risikoen for hjertesykdom

Mange studier har vist effekten av sosial aktivitet på lang levetid. Spesielt kan sex redusere risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og andre. I 2020 gjennomførte New England Research Institute også en massiv studie med resultater som viser at regelmessig seksuell aktivitet kan holde kroppen unna risikoen for hjertesykdom. Det er den neste fordelen med sex.

4. Reguler hormonnivåer

En sunn persons hormonprofil vil støtte en regelmessig menstruasjonssyklus og holde negative menstruasjonssymptomer unna.

5. kurere hodepine og redusere fysisk smerte

Under sex kan hormonet oksytocin som frigjøres i kroppen redusere smerte. Studien, publisert i Bulletin of Experimental Biology and Medicine, viste at frivillige som inhalerte oksytocindamp bare opplevde halvparten av smerten når de prikket fingeren.

6. Reduserer stress og senker blodtrykket

Forskning viser en sammenheng mellom sex og lavere blodtrykk. Ifølge Joseph J. Pinzone, administrerende direktør og medisinsk direktør for Amai Wellness, hjelper seksuell omgang med å senke det systoliske blodtrykket. I tillegg er fordelene med samleie for helsen å lindre stress og angst. Berøring og klem kan frigjøre hormoner som får deg til å føle deg bra. Når du føler seksuell opphisselse, frigjør hjernen din kjemikalier som øker hjernens systemer for nytelse og følelsen verdsatt.

7. Reduserer risikoen for prostatakreft

I 2003 publiserte forskere fra Australia en studie som viste at jo høyere frekvensen av utløsning av menn i alderen 20-50 år var, jo mindre sannsynlig er prostatakreft. Basert på denne studien, menn i alderen rundt 20 år, anbefales det å ejakulere en gang om dagen. En lignende studie ble utført et år senere, av National Cancer Institute. Resultatet, menn som ejakulerte så mye som 5 ganger i uken, vil ha mindre sannsynlighet for å utvikle prostatakreft.

8. Reduserer risiko for brystkreft

Studier viser at kvinner som har samleie vil ha lavere risiko for brystkreft.

9. Øker selvtillit og forbedrer humøret

De psykologiske effektene av sex for helsen er langsiktig tilfredshet med ens mentale helse og forbedrer kommunikasjonsevner på en ærlig og intim måte. De som er seksuelt aktive har mindre sannsynlighet for å bli angrepet av aleksithymi, som er manglende evne til å uttrykke og forstå følelser.

10. Forhindre preeklampsi

Preeklampsi er en tilstand med høyt blodtrykk under graviditet og kan forårsake organdysfunksjon. Preeklampsi er vanlig under graviditet ved 20 uker, men det kan være tidligere eller til og med etter fødselen. Flere studier har vist at gravide kvinner som utsettes for mannlig sæd vil være tryggere mot anfall av svangerskapsforgiftning. En studie utført av en nederlandsk biolog i 2000 bekreftet også at kvinner som hadde vanlig oralsex hadde lavere risiko for svangerskapsforgiftning.

11. Forbedrer luktesansen

Forskere har lenge karakterisert produksjonen av hormonet prolaktin som er tilstede etter orgasme. I 2003 gjennomførte et forskerteam i Canada tester på eksperimentelle mus, i nærvær av prolaktin som vokser nye nerver i hjernen i luktområdet. Dr. Samuel Weiss, en av forskerne, sa at prolaktinnivåer etter sex hjelper til med å danne minner som er en del av reproduktiv atferd.

12. Forbedrer blærekontroll

Bekkenbevegelse under samleie aktiverer Kegel-musklene, som kontrollerer urinkontroll. Så å ha mer sex vil være bra for å overvinne svake bekkenmuskler når du blir eldre. I tillegg har kvinner som fortsetter å være seksuelt aktive selv etter overgangsalderen mindre sannsynlighet for å oppleve vaginal atrofi (fortynning av vaginalveggene). Denne vaginale atrofien forårsaker smerte under sex og vannlating.