7 fordeler med Ylang Flower for helse og deres bivirkninger

Fordelene med ylang ylang-blomster er kanskje ikke kjent for mange mennesker. Faktisk er effekten av ylangblomster for kropps- og hudhelse bevist gjennom flere studier. Vokser sammen med ylang ylang, her er en forklaring på fordelene med denne medisinske planten.

Fordelene med ylang-blomster for helsen

Blomster plukket fra ylang-treet (Cananga odorata) dyrkes i forskjellige asiatiske land, som Malaysia, Filippinene og Indonesia. Gul i fargen med en unik form, ylang-blomster brukes vanligvis som hovedingrediens for dufter som parfymer og essensielle oljer. Ikke bare lukter det godt så det beroliger kroppen, det er også andre helsefordeler, som:

1. Overvinne angstlidelser

En studie viser at ylang ylang eller ylang blomst er nyttig for å overvinne angstlidelser og øke selvtilliten. Trikset er å påføre oljen på et hudområde som hendene dine, og deretter inhalere aromaen. Etter en stund vil kroppen bli roligere igjen. Dette er fordi eterisk olje av ylangblomst har en naturlig beroligende effekt. Det bidrar betydelig til å redusere blodtrykksnivåer samt hjertefrekvens. Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere forskning for å bevise at ylangblomster er effektive for å behandle angstlidelser.

2. Lindre stress

Stress på grunn av arbeid hopet seg opp? Prøv å inhalere duften av drageblomst gjennom essensielle oljer, da det også er gunstig for å lindre stress. Dette er fordi den essensielle oljen avledet fra ylang-blomster kan bidra til å redusere stresshormonnivået i kroppen. I tillegg forklarer denne studien også om andre fordeler. Nemlig ylangblomstenes evne til å senke kroppens våkenhet slik at den blir roligere. [[Relatert artikkel]]

3 Senke blodtrykket

Ikke bare lindre stress, det er andre fordeler med ylangblomst som alternativ medisin. En av dem er å bidra til å opprettholde blodtrykkets balanse. Årsaken er at når du opplever stress, kan hormoner i kroppen også øke blodtrykket. Det får også hjertet til å slå raskere og blodårene smalner. I en studie av evidensbasert komplementær og alternativ medisin ble 83 hypertensive pasienter bedt om å inhalere eteriske oljer, hvorav en er ylangolje. Som et resultat hjelper ylangblomster til å senke blodtrykket og stresshormoner (kortisol). Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere forskning på fordelene med ylang-blomster for å overvinne hypertensjon.

4. Behandling av soppinfeksjoner

Fordelene med ylang ylang blomst alias ylang ylang Når den påføres direkte på huden, antas ylang ylang blomst å være nyttig for å behandle soppinfeksjoner, spesieltCandida albicans. Årsaken er at ylangblomster inneholder linalool, en forbindelse som har antibakterielle, soppdrepende og antiinflammatoriske effekter. I tillegg er antioksidantene i ylangblomster også nyttige for å redusere betennelser og infeksjoner.

5. Behandling av sår

Ylang-blomster inneholder også antiseptika, kjemiske forbindelser som kan hemme veksten av bakterier som virus, bakterier og sopp, samt drepe dem. Så du kan også bruke produkter som inneholder ylangblomster for å behandle sår, og dermed redusere risikoen for infeksjon. I en studie viste også at ylang blomst eterisk olje er nyttig for å forhindre forekomsten av sepsis og stivkrampe. Det hjelper også sårhelingsprosessen.

6. Øk sexlysten

Selv om det ikke er vitenskapelig bevist, antas fordelene med denne ene ylang-blomsten å være en tradisjonell behandling for å øke libido eller seksuell opphisselse. Når kroppen føles rolig etter å ha pustet inn duften av ylangblomster, blir kroppen og sinnet rolig. Dette kan redusere seksuell angst. Men fordi effekten av denne ylang-blomsten ikke er bevist medisinsk, er det en god idé å ikke bruke den bare slik. Rådfør deg med lege først når du opplever en reduksjon i sexlyst.

8. Fuktighetsgivende hud og hår

Visste du at fordelene med ylangblomster også kan fukte kroppens hud og hår? Innholdet i det er effektivt for å opprettholde fuktighet og balansere oljeproduksjonen på ansiktshuden. Du kan blande eterisk olje av ylangblomst med andre hudpleieprodukter slik at huden din blir hydrert, glatt og glødende. I tillegg kan du også tilsette noen dråper i sjampoen eller hårmasken din slik at håret ditt får mer næring og føles glattere. [[Relatert artikkel]]

Ylang blomst bivirkninger

Fordeler med ylang-blomster Faktisk er ylang-blomster inkludert i den typen blomster som kan spises. Men hvis du har visse allergier, bør du være forsiktig fordi ylangblomster inneholder allergener. Det utløser for eksempel kontakteksem og kan irritere huden. Når du skal påføre på kroppen, ansiktet eller hodebunnen, ikke glem å blande det med bærerolje For å være tryggere når du opplever fordelene med ylangblomster, anbefales det å konsultere en lege først med en lege. Dette gjøres for å unngå uheldige bivirkninger for helsen. For å finne ut mer om fordelene eller effekten av ylang-blomster, spør legen direkte på SehatQ-familiens helseapplikasjon. Last ned nå på App Store og Google Play.