Medfølelse er ikke bare empati, forstå fordelene og hvordan du kan praktisere det

Som mennesker er vi ofte likegyldige og bryr oss ikke når vi ser andre mennesker i trøbbel. Likevel er det ikke få som hater når de ser andre lide eller lide. Ikke bare ble deres hjerte slått ut, disse menneskene hadde da et ønske om å lette byrden ved å gi hjelp. Denne handlingen er en form for medfølelse.

Hva er medfølelse?

Bokstavelig talt betyr medfølelse den holdningen som oppstår når du deler lidelsen til en annen person og blir beveget til å lindre den. I motsetning til empati som mer refererer til følelser alene, er denne holdningen ledsaget av et ønske om å yte bistand. I tillegg til å vise det til andre, er det viktig at du bruker denne holdningen til deg selv. Med medfølelse betyr det at du er mer i stand til å akseptere ting på en positiv måte. Dette vil helt sikkert gjøre det lettere å oppnå lykke og tilfredshet i livet.

Fordeler med medfølelse for helse

Medfølelse vil forbedre kvaliteten på relasjonene dine med andre mennesker. Du kan få mange fordeler ved å bruke medfølelse i hverdagen. Disse fordelene kan merkes fysisk, men også for mental helse. Ikke bare det, kvaliteten på relasjoner med andre mennesker blir bedre. I følge forskning gjør medfølelse relasjoner med andre mennesker mer meningsfylte. I tillegg kan denne holdningen også fremskynde restitusjonsprosessen når du er syk, og til og med forlenge livet ditt fordi du behandler alt positivt.

Hvordan utvikler du selvmedfølelse?

For noen kan det være vanskelig å bruke en holdning av medfølelse i hverdagen. Her er noen tips du kan gjøre for å gjøre denne holdningen inngrodd i deg:

1. Søk på deg selv først

Selvmedfølelse kan hjelpe deg med å håndtere problemer på en mer positiv måte. Før du bruker denne holdningen til andre, lær deg å bruke den på deg selv først. Personer som er medfølende med seg selv har en tendens til å ha større motivasjon, tilfredshet og lykke i livet. I tillegg gjør denne holdningen deg også mer i stand til å håndtere og reagere på stressende livshendelser på en positiv måte. Som et resultat vil risikoen for å oppleve angst og depresjon reduseres.

2. Sett deg selv i andres sted

For å dyrke en holdning av medfølelse, prøv å posisjonere deg selv som en annen person, spesielt de som er i nød og lidelse. Tenk hvor vanskelig det er for disse menneskene å takle problemene sine. Gradvis vil empatien i deg dukke opp og utvikle seg til medfølelse.

3. Hold din holdning

Å holde holdningen din foran andre er en form for medfølelse. Før du snakker, tenk alltid på ordene som kommer ut av munnen din. Ikke la disse ordene såre andres hjerter og få deg til å angre. Gjør også enkle ting som å ikke se bort fra telefonen når noen andre snakker til deg eller takke deg etter å ha fått hjelp. Selv om det ser enkelt ut, kan disse handlingene bety mye for andre mennesker.

4. Respekter andres privatliv

Å gi hjelp når andre er i trøbbel er en form for medfølelse. Men når personen ikke vil ha din hjelp, stopp og respekter privatlivets fred. Bare si at du blir bak når han trenger hjelp. Hvis noen som har det vanskelig deler problemet sitt med deg, sørg for å ikke sladre eller gi det videre til andre mennesker. Når de ikke vil snakke, ikke tving dem til det.

5. Gjør godt uten å forvente noe tilbake

Å hjelpe mennesker oppriktig vil praktisere din medfølelse. Når andre er i trøbbel, gi hjelp. Sørg for at du gjør det oppriktig uten å forvente noe tilbake. Med denne holdningen føler den andre personen seg glad for å bli hjulpet, og du får den indre tilfredsstillelsen av å lykkes med å sette et smil tilbake på ansiktet. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Medfølelse er en holdning til å dele lidelsen andre opplever og bli beveget til å lette deres byrde ved å gi hjelp. Denne holdningen gjør ikke bare forholdet til andre mennesker bedre, men er også gunstig for fysisk og mental helse. For ytterligere å diskutere medfølelse og hvordan du kan innpode det i hverandre, spør legen din direkte på SehatQ helseapplikasjonen. Last ned nå på App Store og Google Play.