13 fordeler med Pandan-blader for kroppens helse

Fordelene med pandan-blader for å forbedre helsen er ganske forskjellige, alt fra å senke høyt blodtrykk, overvinne revmatisme, til naturlig kreftbehandling. Vitenskapelig er pandan blader kjent somPandanus Amaryllifolius. Pandanblad er en tropisk plante kjent for sin karakteristiske aroma. Dette grønne bladet har en blanding av vanilje- og mandelaromaer som er egnet for matlaging. Ikke bare dyrket i Sørøst-asiatiske og Sør-asiatiske land, er pandanblader også populære i europeiske og amerikanske land som en aromaforsterker for retter eller desserter.

Fordeler med pandan-blader for helsen

Det har vært ganske mye forskning som fokuserer på å utforske fordelene med pandan-blader for helsen. Derfor bruker mange også pandanblader som tradisjonell medisin. Noen av fordelene med pandan-blader som en av de medisinske plantene det er synd å gå glipp av inkluderer: En av fordelene med pandan-blader er å senke høyt blodtrykk

1. Senke høyt blodtrykk

Hyppig hodepine eller tretthet kan være en alarm fra kroppen når blodtrykket øker. Hvis det ikke kontrolleres, kan høyt blodtrykk eller hypertensjon til og med forårsake hjertesykdom og hjerneslag. Den gode nyheten er at en av fordelene med å drikke kokt pandanvann som medisin hevdes å kunne senke blodtrykket. Kok 10 gram pandanblader med to kopper vann til bare én kopp gjenstår. Drikk dette kokte vannet to ganger om dagen for å opprettholde balansen i blodtrykket ditt.

2. Overvinne revmatisme

Å overvinne revmatisme er effekten av pandanblader som ikke kan undervurderes. Revmatisme kan være en klage som får folk til å føle leddsmerter, så det er vanskelig å bevege seg. Dette kan du gjøre ved å kutte tre pandanblader og legge dem i kokosoljestuingen. Etter at det har kjølt seg ned, prøv å bruke det på de smertefulle leddene.

3. Øk appetitten

Når kroppen ikke har det bra, faller noen ganger også appetitten dramatisk. Dra nytte av duften av pandan-blader for å gjenopprette appetitten som før. Spis kokt vann eller mat blandet med pandanblader to ganger om dagen for å gjenopprette appetitten og kondisjonen.

4. Overvinne smerte

Den neste fordelen med pandan-blader er å hjelpe til med å overvinne smerte. Pandan-blader kan lindre smerte når du lider av hodepine, øreverk eller leddgikt. Ifølge en studie brukes pandanblader i ayurvedisk medisin. Nemlig ved å tilsette pandanblader til kokosolje som en tråkleolje. Muligens har oljen fra pandan-bladene en betennelsesdempende effekt, slik at den kan bidra til å lindre smerte eller leddgikt. Det er imidlertid behov for ytterligere forskning på effekten av pandan-blader for å behandle smerte hos mennesker.

5. Reduser magekramper

Pandan-blader kan bidra til å lindre kramper Magekramper kan oppstå når som helst uventet. Tilsynelatende kan pandanblader bidra til å lindre kramper i magen på grunn av menstruasjon og fordøyelsesproblemer. Du kan få fordelene ved å konsumere pandanbladte. [[Relatert artikkel]]

6. Gjenopprette energi etter fødsel

Den neste fordelen med pandan-blader er å gjenopprette energi etter fødsel. En mor som nettopp har født er veldig naturlig hvis hun føler at kroppen ikke passer eller føler seg svak. Energien kan tappes under fødselsprosessen. Du kan konsumere det i form av kokt te av pandanblad.

7. Lindrer feber

Du kan også prøve andre fordeler med pandan-blader, som å hjelpe til med å lindre feber. Den neste fordelen med pandan-blader er å lindre feber. Vanligvis er dette en av de alternative medisinmetodene som noen bruker. Forbruk av kokt vann pandanblader kan senke kroppstemperaturen tilbake til normalen.

8. Hjelper med å avgifte

For mennesker som er aktive i hverdagen og er utsatt for forurensning, er avrusning viktig. Frie radikaler i kroppen må bekjempes for ikke å invitere til sykdom. Du kan bruke pandan-blader for å hjelpe avgiftningsprosessen. Inntak av kokt vann pandan-blader kan hjelpe kroppen og leveren til å unngå giftige stoffer.

9. Kreftbehandling

Det er en mulighet for at pandablader har potensiale som kreftbehandling. Inntak av pandan-te 2 ganger om dagen kan bekjempe giftstoffer og hemme veksten av kreftfremkallende celler. I en studie har innholdet av pandanblader effekt påantimyotisk,antiproliferativ, ogapoptotisk som kreftbehandling.

10. Overvinne søvnløshet

Fordelene med pandan-blader mot søvnløshet er hentet fra alkaloidinnholdet.Søvnløshet er ofte mange menneskers største fiende fordi kroppen ikke kan hvile selv om den føles sliten. Aktiviteten dagen etter var ikke optimal fordi den var for sliten. Tilsynelatende kan pandanblader hjelpe med å overvinne det fordi det inneholder alkaloider som kan forårsake en avslappende følelse i kroppen.

11. Senker blodsukkeret

Pandan bladekstrakt er kjent for å være nyttig for å senke blodsukkernivået. Dette bladet stimulerer insulinsekresjon fra bukspyttkjertelens beta-cellelinje og hemmer aktiviteten til alfa-glykosidase-enzymet. Forskning viser at pandanblader har potensial til å være en naturlig kilde til antihyperglykemiske midler, så de har potensial til å behandle diabetes. Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere forskning for å bekrefte dette.

12. Opprettholde oral helse

Å tygge pandan blader fordeler er forfriskende lukten av pust som ikke er behagelig. I tillegg er en annen fordel med denne teknikken at den hjelper til med å stoppe blødende tannkjøttproblemer.

13. Senker kolesterolet

Tidligere var det svært få studier som diskuterte denne saken. Imidlertid er det studier som prøver å bevise at pandanblader kan senke kolesterolnivået. Som et resultat kan tannininnholdet i pandanbladene binde gallesyrer i tarmene og deretter skilles ut gjennom avføring. Så er det også fenolinnholdet i pandanbladene for å hemme LDL-oksidasjon som til slutt reduserer tendensen til overflødig kolesterol. [[Relatert artikkel]]

Hvordan lage pandanblad kokt vann

Pandan blad kokt vann Det er ganske enkelt å lage pandan blad te. Dette er også en av de beste måtene å konsumere og få fordelene med pandanblader.
  • Vask 3-4 små eller mellomstore pandanblader.
  • Knyt den til en knute, og legg den deretter i potten.
  • Du kan også tilsette ingefær for å gjøre den friskere og varmere.
  • Kok til det koker, vann endrer farge, bladene mykner og lukter godt.
  • Drikk teen når den er kald.
Til nå har det ikke vært studier som diskuterer bivirkninger av pandan-blader. Det er imidlertid mulig at du kan oppleve diaré hvis du inntar for mye. Vil du vite mer om fordelene eller effekten av pandan-blader for helsen? Spør legen direkte i SehatQ-applikasjonen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.