Bli kjent med fordelene og hvordan du gjør en sikker hodestand

Ikke alle kan hodestand aka 'stående' ved å bruke hodet. Ja, denne bevegelsen er virkelig en av de vanskeligste yogastillingene å erobre, og må gjøres forsiktig for å unngå skade. I yogaens verden, hodestand også kjent som sirsasana. Mange omtaler det som 'kongen av yogastilling' fordi det krever en lang, intens og seriøs trening før du faktisk kan gjøre det. Noen yogastudioer lager imidlertid ikke lenger hodestand som en av bevegelsene som ble lært. Dette er fordi det er fare for alvorlige skader som for eksempel brukket nakke når hodet og nakken skal bære vekten av kroppen som helhet.

Hvordan gjøre hodestand?

Selv om det er vanskelig, betyr ikke det at yoga-nybegynnere ikke kan gjøre det. Det er tips hodestand for de av dere som vil prøve det, men det anbefales på det sterkeste å være i følge med en instruktør eller kollega som er mer dyktig i yoga. Her er fremgangsmåten hodestand som du kan følge:
  • Knel med håndledd under skuldre og knær under hofter
  • Plasser armene på gulvet, hold albuene rett under skuldrene
  • Spenn hendene rundt motsatte albuer, juster dem slik at albuene dine har nok avstand
  • Fjern hendene fra albuene.
  • Knyt hendene i gulvet, flett fingrene sammen (stikk bunnen av lillefingeren inn i knyttneven for å unngå å klemme den).
  • Plasser kronen på hodet på gulvet. Selve toppen av hodet skal være nede, ikke for langt frem eller bakover. Bakhodet ditt vil berøre bunnen av tommelen, men hånden din holder ikke hodet.
  • Løft hoftene og rett ut bena som om du gjorde en yogastilling nedovervendt hund.
  • Før føttene forsiktig mot hodet til hoftene er så nær skuldrene som mulig.
Etter dette må du gjøre den mest kompliserte delen, som er å løfte føttene fra gulvet. I denne bevegelsen må du sørge for at vekten ikke er sentrert på hodet, men fordeles over armer og skuldre. For nybegynnere er det en måte å løfte bena når hodestand Det som kan gjøres er å heve det ene benet først. Trikset er:
  • Løft høyre ben slik at kneet er på linje med brystet.
  • Pust inn og pust ut i noen sekunder.
  • Når du føler at du er balansert, pust inn og løft venstre ben slik at det også er på linje med brystet.
  • Du er også i en posisjon hodestand. Hold denne posisjonen i 10 sekunder eller så hardt du kan.
Å ende hodestand, senk høyre ben først og etterfulgt av venstre. Pass på at du gjør det sakte og hold balansen. For nybegynnere kan du gjøre hodestand lener seg mot veggen først. Dette er for å minimere forekomsten av alvorlige skader på cervical ryggraden og ryggraden.

Fordeler med å gjøre hodestand

Hodestand det er ikke en yogastilling du kan gjøre de første dagene med å dykke inn i denne ene sporten. Men når du først har det føle-hans, hodestand vil gi deg mange helsemessige fordeler, for eksempel:

1. Styrker over- og mellomkroppsmuskulaturen

Bevegelse hodestand mest effektivt for å styrke musklene i overkroppen, spesielt skuldre og øvre del av ryggen, samt magemusklene. Manglende evne til å gjøre hodestand Det kan også indikere muskelsvakhet i denne delen av magen.

2. Glatt fordøyelse

Når kroppen er i omvendt stilling, stimuleres hypofysen. Denne kjertelen er en del av en endokrin kjertel som ligger i hjernen og fungerer for å regulere stoffskiftet, som omdanner mat til energi for kroppen din.

3. Lindrer stress og depresjon

Stimulering av hypofysen vil også utløse frigjøring av endorfiner, melatonin og serotonin, og dopamin som fungerer for å gjøre deg lykkelig. Samtidig vil hypofysen også bremse frigjøringen av hormonet kortisol, aka stress- og depresjonshormonet.

4. Jevn blodsirkulasjon

Hodestand også ofte likestilt med ansiktsskjønnhet fordi det kan forbedre blodsirkulasjonen til ansiktet. Med jevn flyt av blod samt oksygen til ansiktet vil hudcellene være sunne, og du vil til og med unngå for tidlig aldring som for eksempel rynker. [[relatert-artikkel]] For nybegynnere bør du gjøre det hodestand under tilsyn av yogainstruktøren din for å minimere risikoen for skade. Når du er dyktig i hodestand, vær forsiktig når du gjør det.