Denne metoden har vist seg å være trygg og kan fremskynde menstruasjonen

Noen kvinner som har uregelmessige menstruasjonssykluser er ofte forvirret over når den "månedlige gjesten" kommer. Spesielt for de som allerede har bestemte planer, som å reise, ønsker de selvfølgelig at mensen skal komme tidligere før den planlagte turen kommer. Dessverre er det ingen måte som garanterer at menstruasjonen kommer umiddelbart, for eksempel om en dag eller to. Det er imidlertid flere ting du kan gjøre når mensen nærmer seg for å få mensen raskere. Så, hvordan gjøre menstruasjon rask som kan gjøres?

Hvordan få mensen raskt

Det er flere måter å fremskynde menstruasjonen du kan gjøre. Før du øver på noen av måtene nedenfor, bør du først finne ut sikkerheten til disse handlingene.
  • Ta p-piller

Å ta kombinasjonspiller p-piller er en måte som kan gjøres for å fremskynde menstruasjonen. Denne p-pillen inneholder hormonene østrogen og gestagen som er effektive for å kontrollere menstruasjonssyklusen. For å få mensen raskere, ta hormonpiller i 21 dager, og stopp eller ta en placebo-pille i 7 dager. I løpet av disse 7 dagene vil menstruasjonen vanligvis komme. Men å ta p-piller kan ikke gjøres uforsiktig fordi det må være en legeundersøkelse først for å minimere bivirkninger. Kontakt lege umiddelbart hvis det etter å ha tatt p-piller er symptomer som sterke magesmerter, sterk hodepine, brystsmerter, kortpustethet og smertefulle, røde og hovne legger. Legen din kan råde deg til å slutte å bruke p-piller.
  • Oppretthold ideell kroppsvekt

Vekt som er for lav eller for høy kan forårsake uregelmessige menstruasjonssykluser. Denne tilstanden er forårsaket fordi vekt kan påvirke eggløsningsprosessen. Eggløsning som ikke oppstår gjør at mensen heller aldri kommer. Hold derfor vekten på et normalt tall. Hvis du er under eller overvektig og ønsker å nå det ideelle området, bør du oppsøke lege.
  • å ha sex

Å ha sex kan bidra til å fremskynde menstruasjonen, enten med penetrering eller ikke. Når du får orgasme, vil livmorhalsen utvide seg og skape et vakuum som kan trekke menstruasjonsblod ned og utløse menstruasjon. Ikke bare det, regelmessig sex kan også redusere stress og bidra til å fremme en sunn hormonbalanse som kan oppmuntre til menstruasjon.
  • Trener

Å gjøre lett trening, som svømming, jogging eller gåing, kan slappe av muskler og hjelpe mensen til å komme raskere. Ikke bare det, regelmessig mosjon i moderate mengder kan også bidra til å gjenopprette hormonene som trengs for å skape en regelmessig menstruasjonssyklus. Unngå imidlertid overdreven trening eller trening som er for anstrengende fordi det faktisk kan føre til at menstruasjonen blir uregelmessig eller sen. Dette skyldes reduserte nivåer av østrogen som får menstruasjonen til å stoppe.
  • Slappe av

En studie viser at stress har en sammenheng med uregelmessig menstruasjon. Ved stress produserer kroppen hormonene kortisol og adrenalin som kan hemme hormonene østrogen og progesteron (hormoner som er viktige for regelmessige menstruasjonssykluser). Å gjøre avslapning, for eksempel yoga, meditasjon, søke underholdning, drive med en hobby, samles med familie eller venner kan bidra til å redusere stress og oppmuntre til menstruasjon, spesielt hvis du kommer for sent.
  • Varm kompress

Å bruke en varm kompress og legge den på magen kan øke blodstrømmen til området, noe som sakte vil øke hastigheten på menstruasjonssyklusen. Ikke bare det, et varmt bad antas også å slappe av anspente muskler og lindre følelsesmessig stress, og dermed oppmuntre deg til å få mensen. Det er imidlertid ingen bevis som viser at det er virkelig effektivt.
  • Tar vitamin C

Vitamin C antas også å være en løsning for å fremskynde menstruasjonen. Det er imidlertid ingen vitenskapelig bevis som støtter dette. Det antas at vitamin C kan øke nivåene av hormonet østrogen og redusere hormonet progesteron. Denne tilstanden kan forårsake livmorsammentrekninger og slimhinnen i livmoren er skadet, noe som resulterer i menstruasjon. Før du prøver på denne måten å fremskynde menstruasjonen, kan du innta vitamin C eller matvarer som er kilder til vitamin C, som appelsiner, bær, brokkoli, spinat, paprika og andre. Pass imidlertid på at du ikke inntar det i overkant fordi man frykter at det vil ha en dårlig innvirkning på kroppen. Generelt er metodene ovenfor trygge å gjøre og utgjør ikke en farlig risiko for friske voksne kvinner. Ikke glem å bruke en sunn livsstil i alle aspekter av livet ditt, som å begrense inntaket av søt mat, regelmessig inntak av frukt og grønnsaker og drikke to liter vann hver dag. Hvis du ønsker en annen måte å fremskynde mensen på, bør du konsultere fødselslegen din for å få riktige og trygge råd for helsen din.