8 fordeler med korianderblader for helsen din

Fordelene med korianderblader brukes ikke bare til å gi smak til mat, koriander brukes også som urtemedisin i lang tid. Et annet navn for korianderblader er koriander eller blader koriander . Det vitenskapelige navnet er Coriandrum sativum L. Sammenlignet med selleri, blader koriander er et krydder som ikke er godt kjent i Indonesia. Faktisk er det fortsatt mange mennesker som ikke vet forskjellen mellom koriander, selleri og persille.

Forskjellen mellom koriander og persille og selleri

Før du kjenner til fordelene med koriander, er det nødvendig å forstå at det virkelig er vanskelig å skille koriander fra persille og selleri. Men hvis du bruker disse tre bladene ofte, vil du definitivt finne det lettere å skille dem fra hverandre basert på tekstur og aroma. Hvis du ikke er så kjent med koriander, her er forskjellene sammenlignet med selleri og persille.

1. Opprinnelse

Koriander er en plante hjemmehørende i Sør-Europa og Vest-Asia, mens persille er hjemmehørende i Middelhavet og selleri er hjemmehørende i England og Frankrike.

2. Utseende og tekstur

Hvis de er basert på utseendet, kan korianderblader skilles ut med sin lyse grønne farge. I tillegg, når de berøres, har korianderblader fine hår. Mens bladpersille er mykere og mykere, og bladselleri er litt stivere med en mørkere farge. Korianderblader er mindre enn bladselleri, men større enn koriander.

3. Duft

Duften av korianderblader er veldig skarp, enda skarpere sammenlignet med selleri. Noen kaller lukten av koriander som sitron. Men for de som ikke liker det, anses lukten av korianderblader å lukte som såpe. På den annen side har duften av persilleblader en tendens til å være ubehagelig og friske bladselleri, men ikke like sterk som korianderblader. [[Relatert artikkel]]

Fordeler med korianderblader

Bortsett fra å være et matlagingskrydder, er fordelene med korianderblader for helsen også viden kjent. Fordelene med korianderblader kan gi ulike positive helseeffekter fordi disse bladene inneholder mange næringsstoffer. Faktisk antas det å tilsette korianderblader til matlaging å forhindre dannelsen av heterosyklikaminer (HCA) i kjøtt når det tilberedes ved høye temperaturer. Tilstedeværelsen av HCA har vært assosiert med økt risiko for kreft. Bortsett fra det, her er noen av fordelene med korianderblader.

1. Rik på næringsstoffer

Friske korianderblader inneholder næringsstoffer som er gunstige for kroppens helse i form av:
  • Karbohydrat
  • Protein
  • Jern
  • Vitamin C
  • Vitamin B2
  • Vitamin A.
Næringsinnholdet i korianderblader kan være sunt og hjelpe kroppens celler til å fungere i henhold til deres respektive roller.

2. Som et antiepileptika

Basert på forskning kan fordelene med korianderblader redusere tilbakefall av epileptiske anfall. En komponent av koriander kalt dodecanal binder seg til kaliumkanaler, holder dem åpne og reduserer eksitabiliteten til nevroner som kan forårsake anfall.

3. Inneholder antioksidanter

Korianderblader inneholder betakaroten og lutein som er kjent som antioksidanter. Innholdet av antioksidanter i maten kan bidra til å redusere celleskader forårsaket av frie radikaler. Resultatene viste at det var en sammenheng mellom antioksidantaktivitet og fenolinnhold i korianderbladekstrakt. Faktisk, sammenlignet med korianderfrø, er aktiviteten til korianderblader mye større.

4. Forhindre diabetes

En studie utført på rotter viste at rotter med diabetes opplevde en reduksjon i sukkernivået etter å ha fått en diett og vann med korianderekstrakt. Imidlertid har denne studien ikke blitt bevist hos mennesker med diabetes.

5. Inneholder betennelsesdempende stoffer og kan redusere smerte

Basert på forskning har et urtetilskudd laget av korianderbladekstrakt vist seg å redusere betennelse og smerte forårsaket av revmatoid artritt. [[Relatert artikkel]]

6. Fungerer som et antimikrobielt middel

Andre studier har vist at fordelene med korianderblader er like antimikrobielle. Forbruk av korianderblader antas å redusere tilstedeværelsen av bakterier Escherichia coli i tynntarmen. I tillegg inneholder korianderblader dodecenale forbindelser som er i stand til å bekjempe Salmonella-bakterier, som er bakterier som forårsaker matforgiftning. Dette ble også presentert i forskning publisert av Center for Agriculture and Biosciences International.

7. Oppretthold hjernens helse

Fordelene med koriander på denne kommer fra antioksidantinnholdet. Å spise mat rik på antioksidanter er tydeligvis gunstig for å redusere risikoen for nedsatt hjerneytelse, som Alzheimers til Parkinsons.

8. Kontroller blodtrykket

Effekten av korianderblader er bevist å kunne kontrollere blodtrykket slik at det ikke blir for høyt. Faktisk har det en medikamentlignende effekt ACE-hemmer , nemlig blodtrykkssenkende medikamenter. Så hjertehelsen opprettholdes. I dette tilfellet kan fordelene med korianderbladgryte fås fra flavonoidforbindelsene som finnes. Dette er også beskrevet i forskning publisert i Oxidative Medicine and Cellular Longevity.

Hvordan behandle korianderblader

For å få optimal effekt av koriander, må du vite hvordan du skal behandle den. Slik behandler du korianderblader som du kan prøve, er å bløtlegge korianderbladene et øyeblikk i vann, fjerne dem og deretter svinge dem slik at vannet drypper. Tørk på tørkepapir, så kan du bruke den som garnityr eller hakke den opp til dipsausen.

Notater fra SehatQ

Du kan nyte fordelene med koriander ovenfor ved å legge den til din daglige rett. Effekten av korianderblader som ingrediens i tradisjonell medisin krever imidlertid fortsatt forskning. Du anbefales også å ikke konsumere korianderblader i overkant for å redusere uønsket risiko. Hvis du vil vite mer om effekten av korianderblader, fordelene med krydder, til annen sunn mat, ring legen umiddelbart i SehatQ-applikasjonen. Last ned på App Store og Google Play . [[Relatert artikkel]]