Intermitterende faste er en kraftig måte å gå ned i vekt på

periodevis fasting er et spisemønster som etablerer en tidsperiode for spising og faste. Så det som vektlegges her handler ikke om hvilke typer mat som er tillatt og ikke, men det er restriksjoner på spisetider. Denne diettmetoden har nylig blitt en helsetrend fordi den hevdes å være effektiv for å gå ned i vekt, forbedre metabolsk helse og til og med forlenge livet. Ikke bare det, metodenperiodevis fasting ganske enkelt å gjøre. Mange mennesker føler seg bedre og har mer energi under denne metoden.

Måte å gjøre periodevis fasting

Det er flere metoder å gjøre periodevis fasting. Finn ut hvilken metode som fungerer best for deg.

1. Faste 12 timer i døgnet

Diettreglene for denne ene metoden er enkle, som er nok til å faste i 12 timer hver dag. I tillegg kan du spise normalt. Denne metoden er et godt valg for nybegynnere fordi fastetidene er relativt raske og de daglige kaloriene er de samme hver dag. I følge noen forskere kan faste i 10-16 timer føre til at kroppen konverterer fettlagrene til energi og frigjør ketoner til blodet. Det er dette som fremmer vekttap.

2. Faste i 16 timer i døgnet

Å faste 16 timer om dagen med 8 timers spisetid, kalles 16:8-metoden. Under 16:8-dietten fastet menn i 16 timer hver dag, mens kvinner fastet i 14 timer. Måte å gjøre periodevis fasting Denne metoden kan være nyttig for de av dere som har prøvd en 12-timers faste, men ikke sett noen fordel. På denne fastedietten avslutter folk vanligvis måltidet om kvelden klokken 8 og hopper deretter over frokosten neste dag. De vil først spise igjen ved middagstid.

3. Faste to dager i uken

Denne metoden kalles 5:2. Folk som følger denne dietten spiser en standard mengde sunn mat i fem dager og reduserer kaloriinntaket de neste to dagene. I løpet av to dager med faste spiser menn vanligvis bare 600 kalorier og kvinner 500 kalorier. I tillegg til å kunne redusere insulinnivået, antas denne metoden også å øke insulinfølsomheten.

4. Alternativ faste

Alternativ faste betyr at du faster hver dag ved å unngå fast føde eller kun innta maksimalt 500 kalorier på en dag. En studie sa at alternativ faste var effektiv for vekttap og forbedret hjertehelsen hos overvektige voksne. Alternativ faste er en ekstrem form for periodevis fasting så det er ikke egnet for nybegynnere eller de med visse medisinske tilstander. Nybegynnere vil også finne det vanskelig å opprettholde denne typen faste på lang sikt.

5. Faste 24 timer i uken

Det vil si å faste fullt ut en eller to dager i uken, ellers kjent som en diett Spis for å spise. Så for å følge denne dietten spiser du ikke på 24 timer, men kan drikke vann, te og andre kalorifrie drikker. For noen er denne metoden ganske ekstrem og utfordrende fordi den kan forårsake tretthet, hodepine eller forverret humør. Derfor anbefales ikke denne metoden for nybegynnere. [[Relatert artikkel]]

Fordel periodevis fasting

Det er mange studier på periodevis fasting som viser noen ganske lovende fordeler. Her er noen fordeler periodevis fasting.

1. Endre funksjonen til celler, gener og hormoner

Når du faster, synker insulinnivået og menneskelig veksthormon øker. Cellene dine starter også prosessen med å reparere viktige kroppsceller og endre hvilke gener de trenger.

2. Hjelper å gå ned i vekt og magefett

periodevis fasting hjelper deg å spise færre kalorier, samtidig som det øker stoffskiftet litt. Det er bevist effektivt for vekttap og magefett.

3. Reduserer insulinresistens og senker risikoen for type 2 diabetes

De siste tiårene har diabetes type 2 rammet mange mennesker, både unge og gamle. I forskning på periodevis fasting, personer på denne dietten har redusert blodsukkeret med 3-6 prosent, mens insulinet er redusert med 20-31 prosent. Det vil si at det er bevist det periodevis fasting kan redusere insulinresistens og senke blodsukkernivået, spesielt hos menn.

4. Forbedre hjernefunksjonen

periodevis fasting kan være nyttig for hjernens helse fordi denne metoden kan bidra til å fremme veksten av nye nerver og beskytte hjernen mot skade.

5. Ha bedre søvnkvalitet

Mange har gjort det periodevis fasting si at de kan sove bedre. Årsaken er at denne diettmetoden også regulerer døgnrytmen, som spiller en rolle i å bestemme en persons søvnmønster. En vanlig døgnrytme vil gjøre det lettere for deg å sovne og våkne uthvilt. Gitt de mange fordelene som er oppført ovenfor, er det fornuftig det periodevis fasting kan hjelpe deg å leve en bedre og sunnere livsstil. Du må imidlertid administrere kostholdet ditt godt. Er du interessert i denne dietten?