Spise skalldyr for gravide kvinner, trygt eller skadelig?

gravide kvinner som cravings sjømat, som skalldyr, må ofte begrave ønsket dypt fordi det anses som skadelig for fosterets helse. Så, er det sant at det ikke er trygt å spise skalldyr for gravide? Sjekk ut hele svaret i den følgende artikkelen.

Er det trygt å spise skalldyr for gravide?

For gravide kvinner er valg av mat under svangerskapet svært viktig å vurdere for å opprettholde helsen til seg selv og fosteret i livmoren. Så det er ikke rart at gravide kvinner må overholde ulike kostholdsrestriksjoner under graviditeten, slik at graviditeten deres kan gå jevnt. Men hvis gravide kvinner begrenser hvilke typer mat de skal spise, kan dette faktisk begrense valgene og matinntaket. Faktisk bør gravide spise en rekke sunne matvarer. Skalldyr er en kilde til protein og omega 3-fettsyrer. Fordeler med fisk eller sjømat, som for eksempel skalldyr, er en av matvarene som er rike på næringsstoffer. Så gravide kvinner kan legge det til sitt daglige inntak. I utgangspunktet er det trygt å spise skalldyr for gravide dersom det er i rimelige mengder og behandlet på riktig måte. Selv om ikke alle typer skalldyr for gravide er gode for konsum, inneholder faktisk skalldyr næringsstoffer som er nødvendige for gravide. Sjømat, inkludert fisk, reker, blekksprut, krabbe og skalldyr, er kilder til protein og omega 3-fettsyrer. Disse komponentene er faktisk uunnværlige for prosessen med fostervekst og utvikling i livmoren, spesielt hjernen og øynene.

Hva er farene ved å spise skalldyr for gravide?

Risikoen for matforgiftning lurer gravide som spiser ukokt skalldyr Å spise skalldyr for gravide anses som trygt å gjøre. Inntak av skalldyr for gravide kan imidlertid ikke være vilkårlig. Gravide kvinner bør spise skalldyr i rimelige mengder og hvordan de skal behandles riktig. Ellers er det en fare for å spise skalldyr for gravide som kan oppstå hvis de konsumeres og behandles på en upassende måte. Inntak av skalldyr til gravide kvinner som ikke er riktig tilberedt eller rå kan øke risikoen for matforgiftning, kolera og andre smittsomme sykdommer fordi de inneholder bakterier. Vibrio. Infeksjon med denne sykdommen kan føre til at kroppen til gravide kvinner mangler væske og elektrolytter i kroppen. Hvis denne tilstanden er alvorlig nok til å oppleves av gravide kvinner, kan den være dødelig. I tillegg kan enkelte typer skalldyr inneholde høye nivåer av kvikksølv. Faren for for mye kvikksølv i blodet kan skade utviklingen av babyens hjerne og nervesystem. Velg derfor den type skalldyr som ikke inneholder høyt kvikksølv, spesielt under graviditet.

Hvordan spise skalldyr for gravide trygt?

Selv om kvikksølv kan skade den utviklende babyens hjerne og nervesystem, har det ikke vist seg å forårsake problemer å spise skalldyr for gravide kvinner som inneholder lave nivåer av kvikksølv i gjennomsnittlige mengder under svangerskapet. Så lenge gravide kvinner unngår skalldyr som mistenkes for å være forurenset med miljøgifter og får dem i rene supermarkeder, kan det å spise skalldyr være en del av ditt sunne kosthold under graviditeten. Det er flere måter å trygt konsumere skalldyr for gravide kvinner, nemlig:

1. Følg reglene for å spise skalldyr til gravide

En måte å konsumere skalldyr for gravide kvinner på som er trygg er å følge de anbefalte reglene. United States Food and Drug Administration (FDA) anbefaler at gravide kvinner spiser 8-12 gram eller 2-3 per porsjon per uke.

2. Velg kvalitetsskalldyr

En annen trygg måte å konsumere skalldyr på for gravide er å velge ferske skalldyr av god kvalitet. Du finner dem i supermarkeder som holdes rene. Hvis du ikke vil koke muslingene med en gang, er det best å oppbevare dem inne fryseboks.

3. Kok muslingene til de er perfekt stekt

Gravide kvinner bør unngå å spise rå skalldyr. Årsaken er at rå skalldyr inneholder bakterier eller virus som kan skade deg og fosteret i livmoren. Eventuelle bakterier eller virus som finnes i rå muslinger vil vanligvis dø hvis de tilberedes riktig og grundig. Derfor er den sikre måten å konsumere skalldyr på for gravide å tilberede dem til de er perfekt tilberedt ved en indre temperatur på 63 grader Celsius. Dette har som mål å redusere risikoen for matforgiftning. Du kan koke kamskjellene til skjellene åpner seg. Det er best å kaste kamskjell hvis skjell ikke åpner seg under koking. Det er viktig å være oppmerksom på ferdighetsnivået og typen skalldyr som konsumeres. Fordi, under graviditeten, vil morens immunsystem svekkes. Denne tilstanden kan sette fosteret i en høyere risiko for infeksjon med medfødte sykdommer fra dårlig mat. [[relaterte artikler]] Å spise skalldyr for gravide er faktisk trygt hvis det konsumeres i rimelige mengder og behandles riktig. Hvis du etter å ha spist skalldyr utvikler uvanlige symptomer, som kløe, utslett, kvalme, svimmelhet, hoste eller oppkast, kontakt legen din umiddelbart. Du kan også konsultere legen din om inntaket som bør konsumeres og unngås under svangerskapet annet enn skalldyr til gravide.