Youth Posyandu, unik helsetjeneste for tenåringer

Ungdomstiden er en overgangsperiode fra barn til voksne. Ungdomstiden kalles ofte den mest ustabile perioden, hvor et barn prøver å finne sin identitet. I denne fasen vil de gjøre tilpasninger til det motsatte kjønn, endre atferdsmønstre og sosialisere med omgivelsene. Når man går inn i ungdomsårene, vil en person ha en tendens til å skille seg fra familien. Så det er ikke feil å si at ungdomstiden er en sårbarhetstid med ulike problemer. Starter fra problemer med deg selv, familie, til problemer med tiden. Derfor må det være assistanse og coaching slik at tenåringer ikke faller inn i negative ting som kan skade seg selv og andre rundt dem.

Hva er en ungdoms posyandu?

Som en form for bekymring for ungdomsgenerasjonen presenterer regjeringen en ungdomsposyandu for å hjelpe unge mennesker i å møte avgjørende faser i livet. Youth Posyandu er en av de folkehelsebaserte aktivitetene spesielt for ungdom, for å overvåke og involvere dem for å forbedre deres helse og sunne livsferdigheter på en kontinuerlig basis. Hver landsby eller RW har vanligvis en ungdomsposyandu med maksimalt 50 personer. Kriteriene for ungdomsposyandu-kadrer er i alderen 10-18 år, villige til å frivillig bli kadrer, og hjemmehørende i området der ungdomsposyandu befinner seg.

Fordeler med ungdom posyandu

I denne forbindelse tilbyr ungdom posyandu også helsetjenester, inkludert levering av helseinformasjon og annen viktig informasjon til ungdom. Selv om ungdomsposyandu vanligvis bare holdes en gang i måneden, er det mange fordeler å hente fra dette programmet. Her er noen av fordelene med ungdomsposyandu.

1. Få kunnskap om helse

Youth Posyandu har en rolle som et forum for å styrke samfunnet, spesielt tenåringer, når det gjelder informasjon og kunnskap om helse. Denne kunnskapen inkluderer reproduktiv helse hos ungdom, psykiske helseproblemer, overvinnelse av rusmisbruk, ernæringsoppfyllelse, fysisk aktivitet, forebygging av ikke-smittsomme sykdommer og vold mot ungdom.

2. Utruste unge mennesker med sunne livsferdigheter

En annen fordel med ungdomsposyandu er at den utstyrer unge mennesker til å ha sunne livsferdigheter, samt selvaktualisering for å forbedre helsestatusen deres. Med denne ferdigheten håper man at den kan hjelpe tenåringer til å danne en bedre og prinsipiell personlighet.

3. Som et middel til sosialisering av ungdom

I tillegg til å få kunnskap om helse, kan ungdomsposyandu også være et middel for sosialisering mellom mennesker. Møte med jevnaldrende, chatting og utveksling av ideer kan gi hverandre positiv motivasjon og gode forslag for deres psykologiske utvikling.

4. Helse vil fortsatt overvåkes

Ungdoms posyandu-aktiviteten begynner med en grundig helsesjekk. Denne helsesjekken, som gjennomføres hver måned, hjelper tenåringer med å oppnå optimal vekst og utvikling. På denne måten vil den fysiske og psykiske helsen til ungdom bli overvåket ordentlig.

Hva er posyandu-aktivitetene for ungdom?

Akkurat som andre posyandu, utfører også posyandu for ungdom helsesjekker og rådgivningsaktiviteter. Imidlertid legger ungdomsposyandu mer vekt på helseutdanning for ungdom, eller mer presist, bemyndigelse til å identifisere seg selv og identifisere problemer i seg selv og deres løsninger. Følgende er en forklaring av virksomheten.

1. Fylle ut helsespørreskjemaet

For de av dere som blir med på ungdomsposyandu for første gang, vil du vanligvis etter registrering bli bedt om å fylle ut et personlig dataskjema og fylle ut et helsespørreskjema.

2. Helsesjekk

Neste aktivitet er en helsesjekk, som inkluderer veiing, måling av høyde, måling av blodtrykk, overarmsomkrets og abdominalomkrets, samt kontroll av anemi hos unge kvinner. Hvis det er kliniske tegn på anemi, vil en person bli henvist til et helseinstitusjon.

3. Helsetjenester

Helsetjenester vil bli gitt i henhold til deres respektive problemer, for eksempel rådgivning, gi medisiner eller vitaminer, forklare visse helsemessige forhold og henvise ungdom til helseinstitusjoner om nødvendig.

4. Ulike aktiviteter hver måned

Denne aktiviteten gjennomføres sammen etter at alle ungdommene har gått gjennom flere stadier ovenfor. Materialet til denne aktiviteten kan være i form av rådgivning, filmvisning, bokanmeldelse, utvikling myke ferdigheter, eller trening. Gjennomføringen av materialet for posyandu-aktiviteter for ungdom er vanligvis forskjellig hver måned i henhold til beslutningene til posyandu-kadre. [[relaterte artikler]] Ungdom Posyandu kan spille en viktig rolle i å gi veiledning om fysisk og mental helse for ungdom i å navigere i deres ustabile faser. Hvis du har tenåringer, skader det aldri å lede dem til å delta i dette fellesskapet og gjøre aktivitetene som utføres i ungdomsposyandu til en suksess.