Typer yrkessykdommer som ofte lider av ansatte

I følge Verdens helseorganisasjon (WHO) kan yrkessykdommer defineres som helseproblemer som oppstår på grunn av risikofaktorer i arbeidsmiljøet. For eksempel har bygningsarbeidere høyere risiko for hørselstap på grunn av et støyende arbeidsmiljø. I mellomtiden har kontorarbeidere høyere risiko for å oppleve karpaltunnelsyndrom, som er en nervesykdom i håndleddet, på grunn av feil håndstilling når de skriver. Det finnes mange typer yrkessykdommer. I følge International Labour Organization (ILO) kan disse sykdommene deles inn i 4 grupper, basert på årsaken og området av kroppen som er angrepet. Klassifiseringen av yrkessykdommer i henhold til ILO er sykdommer forårsaket av eksponering for visse stoffer eller forhold på arbeidsplassen, sykdommer som angriper spesifikke organsystemer, kreft som oppstår på grunn av eksponering på jobb, og andre sykdommer.

Typer yrkessykdommer som ofte forekommer

Det er flere ting som gjør at yrkessykdommer oppstår, nemlig eksponering for kreftfremkallende kjemikalier eller kreftutløsere, stråling fra sollys og industrielt utstyr, fysiske faktorer som vibrasjoner og støy, til psykologiske faktorer som stress. Av disse årsakene kan dusinvis av typer yrkessykdommer oppstå. Men generelt sett er denne typen sykdom den vanligste.

1. Astma

Astma er en av yrkessykdommene som forekommer ganske ofte, med tanke på at årsakene kan spre seg i ulike arbeidssektorer. Astma som angriper arbeiderne kan være i form av en ny sykdom. Tilstanden kan imidlertid også være en tilbakevendende tilstand som nettopp har oppstått som følge av eksponering for visse stoffer på arbeidsplassen. Astma, hvis symptomer kan merkes plutselig, er vanligvis forårsaket av irriterende stoffer som klor, støv og røyk. Vanligvis rammer denne sykdommen arbeidere i papirforedlingsindustrien, bygningsarbeidere og brannmenn. I mellomtiden er kronisk astma eller de som fortsatt vil bli oppdaget opptil 2 år etter eksponering vanligvis forårsaket av bioaerosoler, lateks, planter og dyr, kjemikalier fra maling. Denne sykdommen oppleves generelt av helsearbeidere, bønder og oppdrettere, til malere.

2. Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er den fjerde ledende dødsårsaken i verden, så vel som en vanlig yrkessykdom. Av det totale antallet KOLS-rammede er så mange som 15 % av dem arbeidere som er utsatt for KOLS-årsaker i arbeidsmiljøet. Hovedårsakene til KOLS på arbeidsplassen er røyk og røyk fra fabrikker og andre arbeidsplasser, støv og gasser. Arbeidere med KOLS klager generelt over kortpustethet, hoste og hvesing.

3. Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom er en sykdom som oppstår når medianusnerven, som ligger i håndflaten, opplever overtrykk. Denne tilstanden får hendene til å føles svake og prikking til nummen. Denne yrkessykdommen angriper vanligvis arbeidere hvis arbeidsfelt krever å bli lenge på ett sted og gjøre det samme i lang tid. Et eksempel er hos kontorarbeidere som må sitte og skrive lenge uten pause. Denne sykdommen oppstår også ofte hos arbeidere som må holde gjenstander som avgir vibrasjoner i lang tid, for eksempel tannleger.

4. Kontakteksem

Kontakteksem er en yrkessykdom som lider ganske mye, spesielt av arbeidere som kommer i kontakt med kjemikalier og metaller. Generelt er yrkeskontakteksem delt i to, nemlig de som oppstår på grunn av irriterende stoffer og de som skyldes allergi. Irriterende kontakteksem kan oppstå på grunn av eksponering for kjemikalier som syrer, skittent vann, vaskemidler eller rengjøringsvæsker. I mellomtiden utløses allergisk kontakteksem vanligvis av jern, gummi, kjemikalier til stål.

Denne sykdommen vil få pasientens hud til å se rød ut, kløende, tørr og avskalling.

5. Ben- og muskellidelser

Yrkessykdommer som også ofte forekommer er lidelser i bein, muskler, ledd, sener og brusk. Dette er vanligvis forårsaket av en arbeidsstilling som ikke er god eller ergonomisk, belastning på bein og ledd som mottas kontinuerlig, og kraftige vibrasjoner fra arbeidsredskaper. De fleste av disse sykdommene lider av arbeidere som er engasjert i tjenester og produksjon. Av det totale antallet personer med yrkessykdommer lider omtrent en tredjedel av skjelett- og muskelsykdommer. [[Relatert artikkel]]

Sykdommer forårsaket av arbeid kan behandles av BPJAMSOSTEK

Yrkessykdommer sies også å være dekket av BPJS Employment eller det som nå er kjent som BPJAMSOSTEK. Det er 88 typer yrkessykdommer hvis behandlingskostnader er garantert. Likevel, før det er betingelser som må oppfylles av arbeidere for å få disse tjenestene. Vilkår inkluderer blant annet at sykdommen må være forårsaket direkte av eksponering hentet fra arbeidsplassen. Eksponeringen må også være vitenskapelig bevist eller gjennom en leges diagnose, det er faktisk årsaken til helseproblemene som oppstår. Dersom det anses å være i samsvar med kravene, kan syke arbeidstakere i tillegg til å motta medisinsk hjelp også få erstatning i form av kontanter. I mellomtiden, hvis yrkessykdommen forårsaker død, kan barnet til arbeideren få et utdanningsstipend. Yrkessykdommer kan angripe alle arbeidere. Ikke bare feltarbeidere, men også kontorarbeidere. Så du må være mer årvåken, og en måte er å kjenne til hvilke typer sykdommer som kan angripe.