Det er vanskelig å finne arbeid under en pandemi, dette er tips for å få jobb

Vanskelig å finne arbeid er et globalt problem mange mennesker i ulike land står overfor. Denne tilstanden forverres av virkningen av Covid-19-pandemien som gjør at antallet arbeidsledige i Indonesia liker sopp som vokser i regntiden. Vanskeligheten med å finne en ny jobb under en pandemi har ikke bare innvirkning på en persons økonomiske tilstand. I følge forskning publisert av American Psychological Association risikerer arbeidsledige som ikke får en ny karriere å oppleve stress, depresjon og til og med selvmordstanker. Denne negative effekten kan bli mer alvorlig når arbeidsledigheten er «gammel» blant arbeidssøkere, nemlig de som er 40 år og eldre. Årsaken er at jo eldre en person er, jo mindre sannsynlig er det for å bli gjenansatt som ansatt i en bedrift.

Tips for å få slutt på hardt arbeid

Ikke rart at det ikke bare er du som sliter med å få jobb akkurat nå. Årsaken er at ifølge Central Statistics Agency er antallet arbeidsledige i Indonesia per august 2020 138,22 millioner mennesker. Dataene viser at mange mennesker prøver å finne arbeid under pandemien. Kanskje du er en av dem. Derfor er det viktig for deg å være proaktiv i å lete etter arbeid, en av dem er ved å ta hensyn til tipsene som denne Harvard Business Review deler. Nå er tiden inne for å være mindre kresen når det gjelder jobber. Heldigvis har flere selskaper gjenåpnet rekrutteringsdørene sine etter nesten ett år med pandemien. Hva kan du gjøre for å komme tilbake i jobb så fort som mulig?

1. Ikke kresen på jobb

Å kunne jobbe i henhold til lidenskapen din er alles drøm, men ikke når du har det vanskelig å finne arbeid under denne pandemien. Ikke forvent for mye at det blir en jobb som passer fantasien din, for eksempel en stor bedrift med høy lønn og fleksibel arbeidstid, for eksempel som ditt tidligere yrke. Å akseptere denne harde virkeligheten vil gjøre deg mentalt bedre forberedt til å jobbe hardt på neste jobb. Det forventes også at du ikke lenger er kresen på jobber slik at du sender inn flere søknader til flere bedrifter. På den måten vil det være flere muligheter for å bli akseptert og komme tilbake i jobb i nær fremtid.

2. Rett opp CV

Forskning viser at HRD-teamet bare har 7 sekunder på seg til å avgjøre om CV-en eller CV-en din er kvalifisert eller ikke for å gå videre til neste trinn. Så sørg for at du lager en CV som er kortfattet, klar og informativ. En god CV er i stand til å forklare din tidligere karrierevei, ferdighetene du har, samt kravene som samsvarer med stillingen du søker på. Hvis du har en bestemt prestasjon, ta den med i en bestemt form (som salgstall eller antall prosjekter du klarte å fullføre i løpet av en gitt tid). Til slutt, ikke glem å dobbeltsjekke stavemåten på CV-en din. Ikke la det være en skrivefeil som får rekrutterere til å tro at du er en person som ikke er nøye med detaljer. [[Relatert artikkel]]

3. Lag følgebrev

Et følgebrev er et slags jobbsøknadsbrev hvis innhold beskriver dine ferdigheter og erfaring. Prøve følgebrev ikke bare Kopier og lim inn, men beskriv spesifikt at du har ferdigheter som selskapet trenger.

4. Ser etter ledige stillinger ulike steder

Vanskelig å finne arbeid kan også være fordi du har gjort feil. Ikke bare hold deg til ett eller to steder, men gjør et aggressivt søk på ulike jobbsøkesider, både de som gir ledige stillinger heltid, deltid, frilans, semi-fjern, etc. Du kan også besøke selskapets hjemmeside direkte for å se etter potensielle ledige stillinger der.

5. Vær forberedt på endringer i stillingsbeskrivelsen

Bedrifter inkluderer vanligvis en stillingsbeskrivelse av stillingen de tilbyr. Imidlertid er denne beskrivelsen ofte ikke i samsvar med virkeligheten på bakken av mange grunner. Åpne deg alltid for muligheten for å øke oppgaven du skal utføre i fremtiden. Men ikke vær redd for å mislykkes fordi bedrifter liker folk som er fleksible og villige til å lære og tilpasse seg ulike oppgaver. Nesten alle har det vanskelig å finne arbeid under pandemien. Sørg derfor for at du prøver hardere og alltid er åpen for nye utfordringer og muligens helt nye karrierer i fremtiden.