Symptomer på gravid, men negativ testpakke? Her er 6 årsaker

Opplever graviditetssymptomer men testpakke Negativer forvirrer absolutt kvinner. Fordi resultatene kan få de av dere som kjører et graviditetsprogram (promil) til å miste håpet først. Spesielt hvis resultatene testpakke negativ mens du ikke har fått mensen ennå. Faktisk er sen menstruasjon et av de mest typiske tidlige tegnene på graviditet. Så, hva forårsaker symptomene på graviditet, men? testpakke negativ?

Årsaker til graviditet symptomer men testpakke negativ

Føler tegn på graviditet, men resultatene testpakke negativt er egentlig ikke en merkelig ting. Ikke bekymre deg, du er kanskje ikke alene om dette. Det er ikke umulig at du faktisk er gravid, selv om resultatene viser noe annet. Utseendet til en strek på dette graviditetstestsettet kan være forårsaket av mange ting. Her er noen grunner testpakke negativ men ikke menstruerende:

1. Feil måte å bruke testpakke

Feil ved bruk av testpakken gir negative resultater selv om du ikke har fått mensen. Du har kanskje allerede mottatt produktet testpakke som hevder å gi de mest nøyaktige resultatene. Imidlertid resultatet testpakke kan forbli negativ hvis du bruker den på feil måte. Feil i hvordan man bruker en testpakke som vanligvis gjøres av nybegynnere, er at man ikke tisser på mål på teststrimmelen eller ikke dypper testpakken vertikalt i urinprøven.

2. Ved hjelp av testpakke for fort

Symptomer på graviditet men testpakke negativitet kan skyldes at du bruker det for tidlig. Du må vite hvordan du bruker den riktige testpakken. Du må imidlertid også vite når det er riktig tidspunkt for en graviditetssjekk slik at resultatene er nøyaktige. Siterer American Pregnancy, anbefaler de fleste leger at du venter til en uke etter uteblitt menstruasjon, slik at testpakken viser de mest nøyaktige resultatene. Basert på forskning publisert i tidsskriftet Gebutshilfe und Frauenheilkunde, mengden av hormon humant koriongonadotropin (hCG) er fortsatt for lav i den første uken av svangerskapet. Da kan du oppleve tegn på graviditet, men testpakke negativ. Hvis du ikke vil vente til mensen er forsinket, bør du vente minst en til to uker etter sex. Dette er fordi kroppen din trenger tid til å produsere nok HCG-hormon til det kan oppdages ved en graviditetstest. Vanligvis vil det ta ca. 2 uker før hCG-nivåene dine er høye nok til å kunne påvises i urinen din ved å bruke en graviditetstest hjemme. To uker er tidsrommet for befruktning. Et negativt testresultat, men graviditetssymptomer kan også være forårsaket av feilaktig beregning av menstruasjonssyklusen og estimering av eggløsningsperioden.

3. Drikker for mye vann

For mye vann fører til at hCG-innholdet løses opp slik at det ikke oppdages. En annen grunn til at graviditetssymptomer oppstår, men testpakke negativt selv om du ikke har fått mensen enda er at du drakk for mye vann før du tok testen. For mye vann er i stand til å løse opp hCG-innholdet i urinen slik at det ikke kan leses av enheten. Det er mer sannsynlig at dette skjer hvis du også bruker testpakke veldig tidlig. Så for å overliste det, kan du sjekke om du er gravid om morgenen umiddelbart etter at du har våknet når du tisser for første gang den dagen. Ikke drikk ennå. Det mest konsentrerte hCG-innholdet i urinen om morgenen før du flytter.

4. For høyt hCG-nivå

Kontroller som er for tidlige kan vise unøyaktige resultater fordi hCG-nivåene dine fortsatt er lave. Imidlertid kan for mye av dette hormonet også gi resultater testpakke negativ selv om du har tegn på graviditet. Nivåer av hCG som er for høye forekommer vanligvis i en vingraviditet. Dette fenomenet omtales også ofte som krokeffekt , presentert av forskning fra tidsskriftet BMC Case Reports . Når man sjekker for graviditet er det to ting som spores, nemlig fangantistoffet og sporingsantistoffet. hCG-molekylet i urinen vil generelt binde seg til de to antistoffene slik at testpakken viser et positivt resultat. Men hvis hCG-nivået er for høyt, kan overskuddet "overvelde" antistoffet slik at det ikke kan binde seg og testen vil virke negativ. En krokeffekt kan oppstå når hCG-nivået når 500 000 (mIU/mL). Forskningen ovenfor forklarer, i tillegg til graviditet, er hCG-nivåene høye og gir resultater testpakke Negative tester hjemme finner man også ofte ved tvillingsvangerskap. [[Relatert artikkel]]

5. Tar visse stoffer

Inntak av medikamenter med østrogen og progesteron påvirker testpakningsresultatene. Det finnes tilsynelatende legemidler som påvirker hCG og urinnivået slik at det også vil ha effekt på resultatene testpakke dukker opp. Flere typer medikamenter kan føre til at du opplever tegn på graviditet, men ikke har fått mensen og testpakke Negative inkluderer vanndrivende legemidler eller legemidler som inneholder hormoner. Vanndrivende legemidler kan fortynne urin på grunn av måten den fungerer på, som tjener til å kvitte seg med overflødig væske i kroppen gjennom urin. Jo mer væske i urinen, jo mindre hCG-nivåer inneholder den. I tillegg, hvis du tar medikamenter som øker progesteron eller hemmer østrogen, er det også mulig at symptomer på graviditet oppstår, men testpakke negativ. Dette betyr at du vil oppleve tegn på graviditet, som kvalme, oppblåsthet, ømme bryster og forandringer humør , men du er faktisk ikke gravid.

6. Skade på testpakke

Ikke bare faktorer fra kroppen din. Verktøy testpakke selv det som er ødelagt kan gi resultater testpakke negativ selv om du faktisk er gravid. I dette tilfellet er verktøyet feil testpakke kan skyldes utløpsdato, produktdefekter eller eksponering for varme eller ekstremt kalde temperaturer.

7. Graviditet utenfor livmoren

Ektopisk graviditet forårsaker negative testresultater selv om du ikke menstruerer Graviditet utenfor livmoren (ektopisk graviditet) fører til at du opplever symptomer på graviditet, men testpakke negativ. Forskning fra Case Reports in Emergency Medicine sier at så mange som 1 % av ektopiske svangerskap viser resultater testpakke negativ. Dette er fordi hCG-nivåene i svangerskapet er så lave at testpakke klarte ikke å oppdage hCG i urin. En ektopisk graviditet fører til at fosteret vokser utenfor livmoren. Som et resultat utvikler ikke morkaken seg som den skal. Faktisk dannes morkaken når hCG produseres i ideelle mengder. Dette er det som gjør at hCG-nivåene i en ektopisk graviditet er lave. Imidlertid fortsetter en ektopisk graviditet som en normal graviditet. Kvinner som opplever en ektopisk graviditet vil vise symptomer på graviditet generelt. Det er derfor du fortsetter å oppleve graviditetssymptomer, men resultater testpakke viste seg å være negativ.

Notater fra SehatQ

Symptomer på graviditet men testpakke Negative effekter kan påvirkes av feil bruk eller fra faktorer i kroppen, slik som inntak av visse medikamenter til graviditetsproblemer som ektopisk graviditet. Så hvis du fortsatt tviler på resultatene av testpakken hjemme, er det en god idé å bekrefte graviditeten med en graviditetssjekk hos nærmeste lege. Hvis du har andre spørsmål om graviditetssymptomer og tvilsomme testpakkeresultater, vennligst kontakt videre via chat lege på SehatQ familiehelse-appen , Besøk Sunn ShopQ for å få attraktive tilbud knyttet til hjemmegraviditetstestsett og andre behov hos gravide. Last ned appen nå på Google Play og Apple Store. [[Relatert artikkel]]