11 fordeler med god trening for kroppshelsen

Fordelene med trening kan sammenlignes med et "mirakel" for kroppens helse, spesielt hvis det gjøres regelmessig. Ikke bare kan det hjelpe deg å gå ned i vekt, trening vil også forhindre deg i ulike farlige sykdommer, gjøre deg mentalt sunnere og til og med øke seksuell lyst. For å kunne få disse fordelene, anbefales det å trene lett trening regelmessig minst 150 minutter per uke eller høyintensiv trening 75 minutter per uke. Du kan kombinere de to, pluss styrketrening(styrketrening)2 ganger i uken for å trene muskler.

Fordelene med trening til det beste for kroppen

Her er fordelene med trening som er veldig bra for din fysiske og mentale helse: En av fordelene med trening er å holde vekten

1. Hold vekten

Den første fordelen med trening er å opprettholde en ideell kroppsvekt. Vet, overvekt eller fedme kan invitere ulike typer sykdommer til å komme. Ved å trene regelmessig kan du opprettholde vekten slik at sykdom ikke kommer. Fordelene med denne ene sporten kan merkes fordi når musklene beveger seg, vil kalorier forbrennes. Spesielt hvis du driver med idretter som har høy intensitet, som løping. Har ikke tid til å trene treningsstudio? Ikke bekymre deg, bare å løpe eller jogge rundt i huset er nok, så lenge det gjøres konsekvent.

2. Forhindre ankomsten av dødelige sykdommer

Trening kan redusere risikoen for ulike farlige sykdommer, som:
  • Hjertesykdom
  • slag
  • Høyt blodtrykk
  • Type 2 diabetes
  • Depresjon
  • Angstlidelser
  • Ulike typer kreft
  • Leddsmerter
Uansett din nåværende vekt, vil regelmessig trening også senke det dårlige kolesterolet (LDL) og øke det gode kolesterolet (HDL). Fordi trening kan opprettholde jevn flyt av blod, slik at farlige sykdommer som hjertesykdom kan unngås.

3. Styrke bein og muskler

Den neste fordelen med trening er å styrke bein og muskler. For de av dere som er unge, er kanskje ikke bein- og muskelproblemer hovedtilstanden å bekymre seg for. Men for eldre er bein- og muskelproblemer et mareritt å unngå. Ikke vær sen. Begynn å trene selv når du er ung, for å forhindre skjelett- og muskelsvakhet i alderdommen. Vet, trening kan også opprettholde bentetthet og muskelstyrke, slik at man i høy alder kan unngå bein- og muskelsmerter. Fordelene med trening kan også gjøre deg lykkeligere

4. Forbedre humøret

Humør "irritabel" kan forstyrre daglige aktiviteter. Men ta det med ro, tren regelmessig, så kan humøret bli bedre. Hvis det ikke er tid til å løfte vekter på treningsstudio, trene hjemme og jogge med venner eller familie. Mens du puster frisk luft, kan denne fysiske aktiviteten stimulere ulike lykkehormoner (serotonin) i hjernen, slik at humøret behandles. Mer enn det, fordelene med trening kan også øke selvtilliten, fordi det fysiske utseendet til kroppen blir bedre.

5. Øk energien

Fordelene med denne sporten er absolutt nødvendig for de som ofte føler seg trege. Ja, å øke energien er en av fordelene med trening som kroppen absolutt trenger. Dette er fordi oksygen vil "fordeles" riktig inn i kroppens vev, så hjertet vil fungere bedre. Når helsen til hjertet og lungene opprettholdes, øker også energien! Les også:Hvordan trene uten å måtte gå på treningsstudio

6. Forbedre søvnkvaliteten

Etter å ha jobbet hele dagen trenger kroppen god søvnkvalitet. Men hva om god og tilstrekkelig søvn ikke er oppnåelig? Regelmessig trening er svaret! Fordelene med trening er ikke bare sunt for den fysiske helsen, men opprettholder også kvaliteten på søvnen din. Trening vil få deg til å sovne raskere. Men husk, ikke tren for nær sengetid, ok? Fordi dette kan gjøre deg enda vanskeligere å sove. Å trene regelmessig er bra for den seksuelle helsen

7. Forbedre seksuell helse

Fordelene med denne sporten er absolutt nødvendig av ektepar som ønsker å øke intimiteten i forholdet. Ja, økt seksuell helse er en fordel med trening som absolutt kan varme opp husholdningen. For menn kan trening faktisk forhindre erektil dysfunksjon. I mellomtiden, for kvinner, kan trening øke seksuell opphisselse i sengen.

8. Forleng livet

Ikke bare en eller to studier som beviser at fordelene med trening kan forlenge livet. Faktisk kan fysisk aktivitet som trening forhindre død fra farlige sykdommer som hjertesykdom eller kreft.

9. Forbedre kognitiv funksjon

Fordelene med trening for hjernen er mange. For det første, når du trener, vil hjertet slå raskere, slik at blodstrømmen til hjernen er jevn. I tillegg kan fordelene med trening stimulere produksjonen av hormoner som kan øke veksten av hjerneceller. I flere studier har trening vist seg å hemme endringer i hjernen forårsaket av Alzheimers sykdom eller schizofreni.

10. Hjelp til å slutte å røyke

Røyking er en veldig dårlig vane og kan invitere til farlige sykdommer som kreft. Hvis du har problemer med å slutte å røyke, tren regelmessig. Fordi, flere studier viser at fordelene med trening kan redusere røykelysten. Faktisk kan røyketrangen forsvinne i nesten en time etter trening. Trener du regelmessig, forventes røykelysten å forsvinne helt.

11. Legge til venner

Fordelene med trening som ikke bør undervurderes er å legge til venner. Ved å trene øker også sosialiseringsånden, slik at ulike psykiske lidelser som stress også kan overvinnes.

Hvor ofte trenger vi å trene i løpet av en uke?

Voksne oppfordres til å trene eller gjøre lett fysisk aktivitet i minst 150 minutter per uke. Hvis du velger å trene med kraftig intensitet, anses 75 minutter per uke som tilstrekkelig. Eksempler på trening med lett intensitet inkluderer rolig gange, jogge, svømming, til og med klipping av plenen i hagen. I mellomtiden inkluderer idretter med høyere intensitet løping for å danse. I tillegg anbefales du også å trene styrke(styrketrening)så mye som 2 ganger i uken for å trene musklene slik at forbrenningen av kalorier i kroppen kan foregå mer perfekt. Styrketrening kan gjøres ved å løfte vekter ved hjelp av vektstang eller ved å bruke egen kroppsvektarmhevninger. Hvis du har problemer med å overholde den anbefalte treningstiden, kan du dele den opp i flere økter om dagen. For eksempel, hvis du ikke har tid til å gå eller jogge i 30 minutter i strekk, del den tiden i 5 minutter og gjør det 6 ganger i løpet av dagen. På den måten vil daglige fysiske aktivitetsmål være mye lettere å nå. [[relaterte artikler]] Fordelene med trening er absolutt svært fordelaktige for kroppens helse. Hvis du synes det er vanskelig å være konsekvent i treningen, prøv å invitere venner eller familie, start med lett trening som å gå opp og ned trapper som kan gjøres minst 3 ganger i uken. For ikke å kjede deg kan du også høre på musikk mens du trener. Husk at det aldri er for sent for deg å trene. Ikke bruk alder eller vekt som en unnskyldning for ikke å trene.