7 måter å rengjøre briller uten å gå til optikk

Hvordan du rengjør briller, bør selvfølgelig ikke være vilkårlig. Årsaken er at rene briller kan hjelpe brukere å se godt for å unngå risiko for riper på linsen. Det er på tide å forlate vanen med hvordan du rengjør brilleglass ved å puste ut eller gni brilleglass på overflaten av klærne du har på deg. Fordi hvordan du rengjør disse brillene vil bare skade linsen på brillene.

Slik rengjør du briller hjemme

Når brilleglassene er ripet opp, er det ingen måte å gjenopprette dem til sin opprinnelige tilstand. Ordtaket om at ris har blitt til grøt føles riktig for å beskrive denne tilstanden. I løpet av denne tiden rengjør folk ofte briller ved å puste ut etterfulgt av å tørke av linseoverflaten med en klut. Vanligvis er kanten på skjorten valgt. Faktisk, hvordan du rengjør linsen til brillene kan faktisk ripe linsen på grunn av støvet på overflaten av kluten. I tillegg er kantene på klærne også utsatt for å bli skitne og bli et sted for støv å samle seg. Briller må rengjøres for skitt, støv og olje som samler seg. Tenk derfor på følgende måter å rengjøre brilleglass på, slik at linsene ikke lett blir riper:

1. Vask hendene med såpe først

En måte å rengjøre brillene på er å sørge for at hendene er rene. Selv i en hast, hvordan du rengjør briller som ikke er mindre viktig er å sørge for at hendene er rene først. Dette betyr at før du rengjør brillene dine, må du først rengjøre hendene for smuss, støv, lotion, olje eller noe annet som kan bevege seg til glassene på brillene dine. Vask hendene med såpe og rennende vann Trikset, vask hendene med såpe, skyll deretter med rennende vann til de er rene. Tørk alle deler av hendene med et rent håndkle eller vev før du utfører fullstendig rengjøring av brilleglass.

2. Skyll brilleglassene med rennende vann

Rengjøring av briller i tørre forhold vil bare få restene som fester seg til overflaten av linsen til å ripe ytterligere. For å fjerne riper på linser er den riktige og mye tryggere måten å rengjøre brillene på å plassere dem under rennende vann. Skyll brilleglassene under lunkent rennende vann. Unngå å skylle glass med vann som er for varmt fordi det kan skade overflatelaget på glassene. Skyll brilleglassene med vann uten å gni dem. Hvordan du rengjør brilleglass tar sikte på å skylle det fine støvet på linseoverflaten. Juster hvor mye vann som renner på brillene dine. Hvis høyre og venstre linser på brillene dine er jevnt utsatt for vann, betyr det at de er klare til å rengjøres til neste trinn.

3. Bruk oppvaskmiddel eller spesiell brillerens

Essensen av hvordan du rengjør briller riktig er på dette stadiet. Du kan spraye en stor mengde brillerens jevnt på begge linseoverflatene. Hvis rensevæske for briller ikke er tilgjengelig, anbefaler American Optometric Association en unik måte å rense glass på, nemlig ved å bruke oppvaskmiddel. Så etter å ha bløtlagt brilleglassene dine under rennende vann, legg litt oppvaskmiddel på fingertuppene som en måte å rengjøre den neste brillelinsen på. Deretter sprer du såpen over hele overflaten av de to brilleglassene.

4. Rengjør brilleglasset og andre deler

I tillegg til linser må også andre deler av brillen rengjøres.Hvordan rengjøre brillene fokuserer du ikke bare på linsene. Pass på at du også rengjør andre deler av glassene, for eksempel neseputen ( nesepute ), ramme eller rammer briller og bind bak ørene. Årsaken er at alle deler av glassene er utsatt for eksponering for støv, skitt, olje og svette, så de må rengjøres grundig. Vær også oppmerksom på delene av brillen som har vanskelige vinkler. For i disse områdene er det vanligvis en opphopning av støv, skitt og olje.

5. Skyll brilleglassene igjen med rennende vann

Når de foregående trinnene er fullført, skyll straks brilleglassene og andre deler igjen med varmt rennende vann. Pass på at det ikke er såpeskum igjen på linsen.

6. Rist glassene sakte

Pek linsen på brillene mot lyset for å sikre at de er rene. Slik rengjør du brillene avsluttes med å riste glassene forsiktig. Dette trinnet tar sikte på å redusere mengden vann som fortsatt er på brilleglasset. Pek deretter brilleglassene mot lyset for å sikre at linsene er rene. Hvis det fortsatt er flekker eller smuss igjen, gjenta trinnene for rengjøring av brilleglassene ovenfor.

7. Tørk brilleglasset

Når brilleglassene er helt rene, tørk dem med en helt ren og myk bomullsklut eller mikrofiberklut, som er allment tilgjengelig i brilleoptikk. Det er ingen overdrivelse å si at briller er det viktigste for å hjelpe synet. Hvis måten å rengjøre brilleglass på ikke er hensiktsmessig, er det ikke umulig at riper på linsene vil samle seg og forstyrre klarheten til ens syn. Så i stedet for å skynde seg å rense brillene dine ved å gni dem på klærne, er det bedre å bruke mer tid på å øve på ordentlig og grundig rengjøring av brillene. Jo mer nøyaktig måten å rengjøre brillene på, desto mer holdbare bruker du.

Hvordan rengjøre briller i optikk

Du kan også rengjøre brillene dine ved å ta dem med til nærmeste optiker. Ja, en gang i blant er det ikke noe galt i å ta brillene til optikeren for en grundig rengjøring. Optiske briller har absolutt utstyr som er mye mer komplett og trygt for rengjøring av brilleglass og andre brilledeler. Vanligvis vil brillene dine bli rengjort med en ultralydrens slik at alle deler av brillen kan nås ordentlig. Det er noen optiske briller som tilbyr tjenester for hvordan du rengjør disse glassene gratis.

Når bør glass rengjøres?

Rengjør brillene hver morgen før du flytter. Det er best å ikke vente på at linsene blir skitne og forstyrrer synet, og deretter rengjør dem. For nesten hver dag vil det være rester fra støv, skitt, svette fra ansiktet, øyevipper, parfyme og til og med omgivelsesluft som fester seg til overflaten av linsen og andre deler av brillen. Derfor bør du bruke hvordan du rengjør brilleglassene dine hver morgen før du bruker dem til aktiviteter.

Hvordan oppbevare briller trygt når de ikke er i bruk

Når de er hjemme og skal hvile, tar folk vanligvis av seg brillene. Men husk, ikke sett glassene uforsiktig. I stedet er den sikre måten å oppbevare glass på å sette dem på et spesielt sted. Sørg for å beskytte brillene ved å plassere dem med linsene vendt opp. I tillegg er hvordan du oppbevarer glass som ikke er mindre viktig på et sted med romtemperatur. Temperaturer som er for høye kan skade belegget på glassene dine. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Hvordan du rengjør briller kan ikke være vilkårlig. Unngå å gni overflaten av linsen med kanten på klærne. Fordi støvet som fester seg til linsene og klærne kan ripe linsene på brillene dine når de rengjøres på denne måten. Når brilleglasset er ripet opp, vil det ikke kunne gå tilbake til sin opprinnelige tilstand. Bruk heller rennende vann og oppvaskmiddel som en måte å rense brilleglassene for støv og skitt som fester seg til linsene. For videre diskusjon om hvordan du rengjør briller, spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Hvordan, last ned nå på App Store og Google Play .