8 fordeler med multifunksjonell lontarfrukt for kroppshelse

Fordelene med palmefrukt er "multifunksjonelle". Mange fordeler som kan merkes av våre lemmer; fra huden til hjertet. Faktisk blir denne frukten ofte oversett, fordi den selges i veikanten. Men det viser seg at fordelene med palmefrukt er nødvendig.

Fordelene med palmefrukt for helsen

For de av dere som aldri har smakt eller hørt om denne frukten, vet at lontar er en frukt som kommer fra Sørøst-Asia. Før du spiser den, må skinnet på palmefrukten skrelles. Inni er det et fruktkjøtt som er formet som en fro, og inneholder vann. Før du prøver delikatessen til lontarfrukt for første gang, identifiser først fordelene med denne lontarfrukten!

1. Sunn hud

Palmefrukt er veldig bra for å forhindre at huden tørker ut fra solen. Et tynt lag med lontar fruktgelé kan påføres huden. Videre vil en beroligende effekt vises og kløen forårsaket av stikkende varme vil umiddelbart forsvinne. Palmefrukt antas også å kunne behandle symptomene på vannkopper og fremskynde helingsprosessen.

2. Beskytt ansiktshuden mot betennelse

Betennelse i huden som forårsaker rødhet på grunn av varmt vær, kan behandles med en palmefruktmaske. Palmefruktmasker anses som effektive for å holde huden mot betennelse. I tillegg hevdes det at palmefruktmasken kan forhindre stikkende varme, byller og rødhet i ansiktet.

3. Inneholder høye nivåer av fosfor

Palmefrukt når den ikke skrelles Palmefrukt inneholder fosfor, det nest mest tallrike mineralstoffet i menneskekroppen, etter kalsium. Fosfor er et mineralstoff som hjelper kroppen med å:
  • Oppretthold sunne bein og tenner
  • Holder kroppens energi våken
  • Stabiliserer hjertefrekvensen
Vær forsiktig, lavt fosfor i kroppen kan forårsake bein- og leddsmerter, nedsatt appetitt, lett engstelig, raskt sliten, til dårlig beinutvikling hos spedbarn.

4. Overvinne mageproblemer

Noen ganger er det vanskelig å unngå fremveksten av en brennende følelse i magen når det er varmt. Derfor kan inntak av palmefrukt hjelpe kroppen med å holde seg hydrert. Palmefrukt kan også gi en «påfylling» av mineraler og næringsstoffer som går tapt fra kroppen. I tillegg er palmefrukt også i stand til å lindre fordøyelsesproblemer og andre magesykdommer. Ikke rart at palmefrukten regnes som et avføringsmiddel.

5. Bli en "hjemmeløsning" for mange medisinske lidelser

Palmefrukt inneholder anti-inflammatoriske forbindelser og er utstyrt med mange antioksidanter. Derfor brukes palmefrukt ofte som medisin mot hudbetennelse, samt kvalme og oppkast. Mer enn det viser lontarfrukten seg å være slimløsende (som kan fjerne slim i halsen).

6. Forhindre diabetes

Lontarfrukten inneholder ikke mye sukker, smaken er heller ikke for søt, men likevel forfriskende. Det er derfor denne frukten som også kalles "siwalan" har en lav glykemisk indeks og kan forhindre diabetes. Blodsukkernivået vil heller ikke stige etter inntak av det. Likevel anbefales ikke diabetikere å spise for mye palmefrukt.

7. Bytte ut kunstige søtningsmidler

Palmefrukt, spesielt geléen i den, brukes ofte som erstatning for kunstige søtningsmidler. Palmefrukt inneholder 76,86 % sukrose og 1,66 % glukose. Derfor antas palmefrukt å forhindre fedme og diabetes.

8. Forhindrer dehydrering

Risikoen for dehydrering kan minimeres ved å spise palmefrukt. Det høye vanninnholdet i frukten gjør at denne frukten kan dekke vannbehovet i kroppen. Ved å spise med måte kan palmefrukt bidra til å balansere væskenivået i kroppen.

Næringsinnholdet i palmefrukt

Lontarfrukten inneholder mange næringsstoffer Utstyrt med ulike mineraler og vitaminer er lontarfrukten en av de sunneste fruktene å spise. Dette er næringsinnholdet i den.
  • Vann: 77 gram
  • Protein: 1 gram
  • Fett: 0 gram
  • Karbohydrater: 21 gram
  • Kalsium: 9 milligram
  • Fosfor: 33 milligram
  • Vitamin B1: 0,04 milligram
  • Vitamin B2: 0,02 milligram
  • Vitamin B3: 0,3 milligram
  • Vitamin C: 5 milligram
Etter å ha blitt kjent med næringsinnholdet i palmefrukt, er det nå på tide for deg å prøve frukt som er veldig forfriskende i denne varme tiden.

Palmefrukt kan konsumeres på denne måten

Vanligvis er den delen av lontarfrukten som ofte spises geléen inni. Det er en gelé fylt med vann, den er heller ikke for søt. Du kan kutte lontarfruktgeleen i små biter, og bland den deretter med honning eller melk. Denne oppskriften er veldig effektiv for å friske opp halsen når det varme været slår til. [[relatert-artikkel]] Du kan også spise geléen direkte i palmefrukten. Spesielt hvis du spiser den kald, må den være veldig forfriskende!