Årsaker til ringorm (Kadas) og hvordan man kan forhindre smitte

Ringorm eller ringorm er en hudsykdom som ofte finnes i Indonesia. Ringorm er ikke farlig, selv om det kan forårsake kløe som er svært forstyrrende daglige aktiviteter. Enda verre, ringorm kan overføres til menneskene rundt den lidende. Så, hva forårsaker ringorm eller det som også ofte kalles ringorm?

Hva forårsaker ringorm aka ringorm?

Ringorm er en infeksjon på overflaten av huden forårsaket av en sopp. Ifølge CDC er det rundt 40 forskjellige arter av sopp som kan forårsake ringorm. Noen av soppene som forårsaker ringorm er familiene Trichophyton, Microsporum og Epidermophyton. Ringorm er svært smittsomt. Ifølge WHO kan overføringsprosessen være gjennom nærkontakt med lider, dyr som lider av ringorm, gjenstander brukt av ringormpasienter, og til og med å tråkke i bakken som har soppen som forårsaker ringorm.

Egenskapene og formene til ringorm (ringorm)

Til å begynne med er ringorm eller ringorm bare en rød kul eller skjellete hud. Over tid blir disse ujevnheter eller skjellende huden til hevede sirkler. Forholdene på de utstående områdene varierer vanligvis: noen har glatt hud, noen er skjellete og noen har røde flekker. Ringorm kan vises på ulike deler av huden, inkludert hodebunnen. Det er ikke bare kløe som er vanskelig å tåle. Utseendet til ringorm i form av en sirkel på huden med røde flekker i midten er også urovekkende utseende.

Tips for å unngå å pådra seg soppen som forårsaker ringorm

Ringorm eller ringorm er en soppinfeksjon som er lett smittsom. Det betyr imidlertid ikke at ringorm ikke kan forhindres. Noen måter å forhindre ringorm som kan gjøres er:

1. Hold alltid rent

Du kan gjøre dette ved å vaske hendene ordentlig med såpe og bruke tøfler på offentlige bad, garderober eller garderober. Personlig hygiene er like viktig. Bytt derfor sokker og undertøy etter bruk. Hvis du trener, rengjør treningsutstyret skikkelig.

2. Hold huden tørr og kjølig

Unngå overdreven svette ved å ikke bruke tunge klær over lengre perioder, spesielt hvis du bor i et varmt og fuktig område. Hvis du svetter mye, skift klær umiddelbart.

3. Ikke lån ut personlige eiendeler

Ikke lån ut personlige gjenstander, som håndklær, sko, klær og så videre til andre, spesielt til personer med ringorm. Unngå å låne andres personlige eiendeler, spesielt de som eies av personer med ringorm.

4. Unngå dyr infisert med ringorm

Før du tar på et dyr eller kjæledyr, må du sørge for at dyret eller kjæledyret er fritt for ringormsmitte. Vanligvis ses ringorminfeksjon hos dyr fra tilstedeværelsen av en hårløs del av huden, men noen ganger er ikke tegn på ringorminfeksjon synlige. Rådfør deg derfor alltid med kjæledyret ditt.

5. Lær om ringormsykdom

Den raske overføringen av ringorm kan overvinnes ved å gi korrekt informasjon om ringorm til personene som er nærmest deg, spesielt barn. Du kan fortelle hvordan egenskapene til ringorminfeksjon og dens overføring. Ringorm er ikke en dødelig infeksjon, men forstyrrelsen forårsaket av ringorm fortjener å bli tatt på alvor. Kontakt lege umiddelbart hvis ringorm føles veldig forstyrrende, ikke går bort eller til og med blir verre. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Ringorm er forårsaket av en soppinfeksjon. Selv om det er lett smittsomt, kan du bruke noen av tipsene ovenfor for å forhindre infeksjon med soppen som forårsaker ringorm eller ringorm. Oppretthold alltid renslighet og reduser hyppigheten av å dele gjenstander med andre mennesker. Mild ringorm kan behandles med soppdrepende salver. Du må imidlertid oppsøke lege hvis du opplever ringormsymptomer som ikke gror innen to uker. Du må kanskje også bruke en soppdrepende salve i to til fire uker for å være sikker på at ringormen er helt borte. Dette reduserer returraten for ringorm. Men i alvorlige tilfeller av ringorm kan det hende du må ta soppdrepende piller i flere uker.