8 fordeler ved å være optimistisk for helsen din

Å være optimist viser seg å være svært lønnsomt. Foruten å kunne opprettholde mental helse, er denne holdningen også bra for den fysiske helsen. En studie viser til og med at optimisme kan forlenge en persons liv.

8 fordeler med å være optimistisk for mental og fysisk helse

Optimisme er en mental holdning som er preget av håp og tillit til å møte alle problemer i livet. De som er optimistiske har en tendens til å tro at gode ting vil skje. Bli kvitt pessimismen i deg selv og anerkjenne de ulike fordelene med optimisme for dette livet.

1. Opprettholde fysisk helse

Flere studier har vist at optimisme kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer med så mye som 50 prosent. I tillegg kan det å være optimist også øke overlevelsesraten for kreftpasienter. Motsatt har personer som er pessimistiske større risiko for å pådra seg smittsomme sykdommer.

2. Reduser stress

Hvis du ofte er under stress, prøv å være en mer optimistisk person. Fordi folk som er optimistiske vil være mer selvsikre og kan se potensialet i seg selv. Disse faktorene gjør optimistiske mennesker tryggere på å ta risiko og skape en positiv atmosfære i livene deres. Dermed kan stress overvinnes.

3. Forleng livet

Kanskje fordelene med optimisme på denne er vanskelig å tro, men en studie har vist at det å være optimist kan forlenge livet. I studien ble 34 deltakere som var baseballutøvere vist å leve lenger fordi de hadde en optimistisk natur i seg. Ikke nok med det, kreftpasienter som er optimistiske med tanke på sykdommen kan leve lenger enn andre pasienter som er pessimistiske angående helsetilstanden sin. Det er imidlertid fortsatt behov for ytterligere studier for å bevise fordelene med denne optimistiske.

4. Øk utholdenhet

De som er optimistiske vil ikke gi opp lett. De vil prøve sitt beste for å oppnå suksess. Det er derfor optimistiske mennesker kan øke sin utholdenhet i å oppnå et mål, sammenlignet med pessimistiske mennesker.

5. Øke bevisstheten om sykdom

I en studie fant psykologer at optimistiske mennesker har en høy grad av bevissthet om sykdom. For eksempel var deltakere som er optimistiske i studien mer klar over hvordan og hvorfor hjerteinfarkt kan oppstå. De er også mer bevisste på at inntak av alkohol, røyking og stress kan øke risikoen for hjerteinfarkt. Ved å være en optimistisk person forventes det at du er bedre i stand til å opprettholde helsen din slik at du forebygges fra ulike sykdommer.

6. Har en tendens til å ha sunne vaner

Optimistiske mennesker har en tendens til å ha sunne vaner. Fortsatt fra samme studie undersøker psykologer også vanene til optimistiske mennesker. Åpenbart har de som er optimistiske en tendens til å ha sunne vaner. I studien så forskerne at optimistiske mennesker ikke røykte og unngikk alkoholmisbruk. De har også god søvnkvalitet. Mer enn det spiser de også mer grønnsaker og frukt.

7. Kan løse problemer godt

Uansett hvor optimistisk du er, vil det være problemer og hindringer i livet. Men husk at de som er optimistiske er flinkere til å overvinne problemer i livet sitt. En studie viser at optimisme kan få noen til å finne effektive løsninger for å overvinne problemene sine. Optimistiske mennesker har en tendens til å bruke metoden engasjement mestring ( møtte problemet tidlig og lette etter måter å redusere alvorlighetsgraden på). For eksempel ville kreftpasientene i studien bruke timer på å lese journaler og behandlingsalternativer. I tillegg vil de kontakte leger og helseeksperter for å få svar fra sykdommene de har.

8. Bedre sosialt liv

Naturen til optimisme er veldig likt av menneskene rundt oss. Studier har bekreftet at fordelene med å være optimistisk kan være å få flere venner og redusere negative sosiale interaksjoner. I tillegg anses optimistiske mennesker å være flinkere til å opprettholde forholdet til andre mennesker. [[Relatert artikkel]]

Egenskapene til en optimist, er det i deg?

Etter å ha forstått de ulike fordelene ved å være optimistisk, bør du også kjenne til egenskapene til en optimistisk person. Har du oppfylt kriteriene til en optimist?
  • Føler at gode ting vil skje i fremtiden
  • Tro alltid at virksomheten din vil ende godt
  • Vær alltid trygg på å møte alle livets problemer
  • Tro på at fremtiden din vil være lys
  • Se alltid det positive i en dårlig situasjon
  • Å se hindringer og problemer som muligheter til å lære
  • Føl deg alltid takknemlig for de gode tingene i livet
  • Prøv alltid så hardt som mulig for å få gode resultater fra det harde arbeidet ditt
  • Ha en positiv holdning til seg selv og andre
  • Ta ansvar for feilene du gjør.
Foruten å kunne gi deg selv mange fordeler, kan det å være optimist spre en positiv aura til de rundt deg. For de av dere som fortsatt er pessimistiske, ikke bli motløs. Fortsett å jobbe hardt for å dyrke optimisme i deg. For de av dere som har helseproblemer, ikke nøl med å spørre en lege på SehatQ-familiens helseapplikasjon gratis. Last ned SehatQ-appen nå på App Store eller Google Play!