9 fordeler med ginsengblader for helse og bivirkninger

Kanskje du er kjent med ginseng som en urteingrediens som er rik på fordeler. I tillegg til ginseng rot, viser det seg at fordelene med ginseng blader eller Talinum paniculatum Den har også et stort potensial til å behandle ulike helseproblemer.

Ulike fordeler med ginsengblader for helsen

Fordelene med ginseng er absolutt godt kjent av det bredere samfunnet. Imidlertid er ikke bare røttene, ginsengblader også referert til som potensielle urteingredienser for behandling av ulike sykdommer. Det er dette som motiverer forskere og forskere til å studere innholdet i ginsengblader og deres potensielle helsemessige fordeler. Følgende er noen av fordelene med ginsengblader som det er synd å gå glipp av.

1. Bekjemp frie radikaler

Ginsengblader har fordelen av å motvirke frie radikaler Frie radikaler er forbindelser som er skadelige for kroppen. Noen av effektene av frie radikaler, inkludert kreft, hjertesykdom, for å akselerere aldringsprosessen. En av forbindelsene som spiller en aktiv rolle i å bekjempe frie radikaler er antioksidanter. En studie i tidsskriftet Agritech , uttalt at ginsengblader inneholder antioksidanter i form av flavonoider og fenoliske forbindelser som spiller en rolle i bekjempelsen av frie radikaler.

2. Forhindre degenerative sykdommer

Fortsatt relatert til antioksidantinnholdet, sies ginsengblader å være i stand til å forhindre ulike degenerative sykdommer, som hjertesykdom, hypertensjon, hjerneslag, nyresvikt, til kreft.

3. Effektivisering av sirkulasjon og blodsirkulasjon

Ginsengblader er også gunstige for blodsirkulasjonen.Flere studier har også bevist at ginsengblader har saponinderivatforbindelser, alkaloider, tanniner og flavonoider som kan forbedre sirkulasjonen og blodsirkulasjonen, spesielt i nervesystemet.

4. Øk immuniteten

I tillegg til antioksidantinnholdet inneholder ginsengblader også høye nivåer av provitamin A. Begge har en viktig rolle i å opprettholde, samt øke kroppens immunforsvar.

5. Overvinne betennelse

Innholdet av flavonoider og tanniner i ginsengblader, spesielt javanesiske ginsengblader, har en anti-inflammatorisk effekt. Det er derfor mange tror at ginsengblader er veldig gode for å hjelpe til med å overvinne betennelser.

6. Effektivisering av fordøyelsen

Fiberinnholdet i ginsengblader hjelper også med å overvinne fordøyelsessykdommer.Ginsengblader er også kjent for å inneholde fiber og mineraler som er bra for kroppen. Fiber i seg selv har lenge vært kjent som et av næringsstoffene som er svært viktige for fordøyelsen. Å spise mat som inneholder fiber kan hjelpe med fordøyelsessykdommer, som forstoppelse.

7. Overvinne virus- og bakterieinfeksjoner

En av fordelene med ginsengblader er å hjelpe til med å overvinne virus- og bakterieinfeksjoner. Flavonoidinnholdet i ginsengbladene er kjent for å ha antivirale og bakteriedrepende egenskaper (i stand til å drepe bakterier). Dermed har ginsengblader potensial til å lindre infeksjoner forårsaket av bakterier eller virus.

8. Bremser veksten av svulster og kreft

Svulster er unormale vekster i celler eller vev som ofte forårsaker klumper eller hevelse. Innholdet av flavonoider i ginsengblader er kjent for å ha en antitumoreffekt som kan redusere hevelse. I tillegg, i tillegg til antioksidantinnholdet, i en studie publisert i Journal of Ginseng Research også nevnt at ginseng blader og stilker har cytotoksisk aktivitet som kan hemme veksten av kreftceller.

9. Overvinne allergier

En annen effekt som skyldes flavonoidinnholdet i ginsengbladene er som et antihistamin. Rapportering fra Mayo Clinic, antihistaminer er en klasse av medikamentforbindelser som brukes til å behandle ulike symptomer forårsaket av allergier. De mange fordelene med ginsengblader ovenfor vil helt sikkert gjøre deg fristet. Pass likevel på at du ikke erstatter hovedbehandlingen med urtemedisiner, for eksempel ginsengblader. Det er fortsatt mye forskning som må gjøres for å bevise effekten av ginsengblader eller deres sikkerhet hvis de konsumeres av mennesker på lang sikt. [[Relatert artikkel]]

Er det bivirkninger av ginsengblader for kroppen?

Bivirkninger av ginsengblader kan samhandle med stoffene du tar. Som med andre urteplanter er bruken av ginsengblader til behandling heller ikke fri for muligheten for bivirkninger i det. Effekten av ginsengblader må fortsatt studeres videre for å sikre sikkerhet og eventuelle bivirkninger som kan oppstå. I tillegg kan de aktive stoffene i ginseng og bladene også forårsake kontraindikasjoner for andre legemidler du bruker for øyeblikket. Bruken av riktig eller sikker dose er ennå ikke kjent. I tillegg må behandlingen av urteplanter også ta hensyn til renheten til verktøyene og materialene som brukes. Dette er knyttet til risikoen for forurensning av mikroorganismer eller skadelige stoffer som faktisk kan utløse helseproblemer. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Ginsengblader har potensielle farmakologiske effekter for behandling av ulike sykdommer. Likevel bør du fortsatt stole på medisinske behandlinger som er klinisk bevist for å behandle helseproblemene dine. Hvis du ønsker å konsumere og føle fordelene med ginsengblader, bør du først konsultere legen din med helsetilstanden din. Du kan også konsultere på nett bruke funksjoner legeprat i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned appen på App Store og Google Play nå!