9 fordeler med fennikelblader og bivirkninger

Fennikelblader har kanskje ikke blitt så vidt sett som en av de sunneste matvarene. Så langt er fokuset gitt til denne ene planten mer på frøene. Nå er det på tide at denne antakelsen endres. Fordi fordelene med fennikelblader er ikke mindre lovende. Denne planten, som har det latinske navnet Foeniculum vulgare, anses å ha flere egenskaper som er bra for helsen som antibakteriell og anti-inflammatorisk. Fennikelblader anses også å ha antioksidanter som kan forhindre forekomsten av ulike farlige sykdommer i kroppen. [[Relatert artikkel]]

Næringsinnholdet i fennikel

I 100 gram, fennikel kalorier så mye som 30 kalorier og inneholder andre næringsstoffer, for eksempel:
  • Protein: 1,2 gram
  • Fiber: 3 gram
  • Karbohydrater: 7 gram
  • Fosfor: 50 milligram
  • Kalsium: 50 milligram
  • Magnesium: 17 milligram
  • Jern: 0,7 milligram
  • Sink: 4 milligram
  • Kalium: 400 milligram
  • Vitamin C: 12 milligram
  • Vitamin A: 950 IE
I tillegg til de ovennevnte næringsstoffene, inneholder fennikel også B-vitaminer, folat og betakaroten. Innholdet er inneholdt i frøene og bladene. Fennikelfrø inneholder imidlertid generelt mer næringsstoffer. Les også: Krydderelsker? Kjenn fordelene for helse

Fordelene med fennikelblader for helsen

Fennikelblader antas å være bra for beinhelsen. Hvis du har fennikelblader hjemme, ikke nøl med å inkludere dem i din daglige meny. På den måten kan du få de ulike fordelene nedenfor.

1. Inneholder antioksidanter

Fennikelplante er en kilde til antioksidanter, inkludert polyfenolantioksidanter som er veldig bra for helsen. Fordi folk som ofte spiser mat som inneholder disse komponentene, har lavere risiko for kroniske sykdommer som diabetes, hjertesykdom og kreft.

2. Bra for beinhelsen

En annen fordel med fennikelblader er at de inneholder ulike vitaminer og mineraler som er bra for beinhelsen, som fosfat, kalsium, jern og sink. Denne planten inneholder også vitamin K som kan øke kalsiumabsorpsjonen i kroppen og bidra til å redusere risikoen for osteoporose.

3. Senke blodtrykket

Kalium eller kalium i fennikelblader, er bra for å opprettholde blodtrykket. Dette er fordi dette mineralet vil regulere utvidelsen (utvidelsen) og sammentrekningen (sammentrekningen) av blodårene slik at trykket kan holde seg stabilt. I tillegg viser forskning at nitratinnholdet i fennikel kan bidra til å senke blodtrykket og beskytte hjertet på grunn av dets vasodilaterende og vasoprotektive egenskaper. Forskning sier at blodtrykket er lavere etter å ha tatt nitrattilskudd.

4. Lindrer gassoppbygging i magen

Når det er gass som samler seg i kroppen, må gassen uunngåelig drives ut gjennom mekanismen for å puste ut eller prutte kontinuerlig. Fennikel, både blader og frø anses å lindre denne tilstanden.

5. Opprettholde hjernefunksjonen

Ikke bare bidrar til å senke blodtrykket, kaliumet i fennikelbladene er også bra for hjernen fordi det kan opprettholde hjernefunksjonen og fungere slik at den kan løpe skikkelig. I tillegg gjør fennikelens natur, som kan utvide blodårene, at den spiller en rolle i tilgangen av oksygen til hjernen, noe som er viktig for å opprettholde funksjonen til dette ene organet. Fennikelblader anses å gjøre menstruasjonen jevnere

6. Start menstruasjon

Fennikel, inkludert blader og frø, kan bidra til å starte menstruasjon. Fordi fennikel er i stand til å regulere arbeidet til hormonet østrogen i kroppen. I tillegg anses denne planten også for å kunne redusere symptomer som ofte oppstår før menstruasjon, som magekramper.

7. Øk utholdenheten

Fennikelblader inneholder vitamin C, som lenge har vært kjent for å være nyttig for å øke utholdenheten. Dette vitaminet vil også hjelpe kroppen å bekjempe kilden til den innkommende infeksjonen, og forhindre skade fra overdreven eksponering for frie radikaler.

8. Oppretthold øyehelsen

Fennikelblader antas også å beskytte øynene mot betennelse og øyeskader på grunn av aldring, inkludert makuladegenerasjon. Denne fordelen kan oppnås fordi antioksidantinnholdet i fennikel har potensial til å utløse vevsforyngelse og bekjempe aldring.

9. Sunn hud

Innholdet av vitamin C i fennikelblader er viktig for dannelsen av kollagen. Kollagen er en uunnværlig komponent i huden for å holde den fast og smidig. I tillegg, fordi vitamin C kan fungere som en antioksidant, ved å konsumere det, vil du være beskyttet mot de negative effektene av eksponering for forurensning og frie radikaler. Dermed kan også risikoen for for tidlig aldring reduseres. Les også: Grønne grønnsaker, mat med mye kalsium for pasienter med osteogenesis imperfecta

Fennikel bivirkninger å se opp for

Gravide kvinner bør unngå å konsumere fennikelblader. Når du ser de ulike fordelene med fennikelblader, kan du kanskje ikke vente med å nyte dem. Du må imidlertid huske å ikke overdrive det. Fordi denne planten har også bivirkninger som må passes på. En av dem er dens østrogene egenskaper som er ganske åpenbare. Det vil si at i visse mengder kan denne planten virke lik hormonet østrogen. Så selv om det er trygt å bli konsumert for å lindre menstruasjonssymptomer, bør fennikelblader ikke konsumeres av gravide kvinner fordi det er fryktet at det vil være en risiko for å forstyrre veksten og utviklingen av fosteret. Fennikelblader kan også interagere eller forstyrre arbeidet til visse legemidler, for eksempel østrogenpiller og kreftmedisiner. Så hvis du ønsker å ta kosttilskudd eller fennikelbladekstrakt i høye nok doser, er det bedre å konsultere en lege først.

Melding fra SehatQ

Fennikelblader er bra for helsen. Men hvis du ønsker å bruke det til behandling, fortsett å følge reglene for medisin som er gode og riktige. Likevel, hvis du ønsker å bruke fennikelblader som et ekstra sunt matinntak, er det selvfølgelig absolutt ikke forbudt. Hvis du ønsker å rådføre deg direkte med en lege om andre sunne grønnsaker, kan duchat lege på SehatQ familiehelse-appen.

Last ned appen nå på Google Play og Apple Store.