4 eksemsalver for å behandle kløende og skjellete hud

Atopisk eksem er en hudlidelse med symptomer som kløe, rødhet og tørr og sprukken hud. Denne typen eksem er vanlig hos småbarn, men den kan også oppstå når noen er voksne. For å behandle det, foreskriver leger vanligvis eksemsalve. Selv om disse stoffene kan lindre symptomene, kan eksemen fortsatt komme tilbake når som helst.

Hudlidelser på grunn av atopisk eksem

Kløende, tørr, sprukken, skjellete, rød og smertefull hud kan være symptomer på atopisk eksem. Pasienter kan oppleve disse symptomene i en bestemt hudlapp, men det er også de som opplever det i mange områder av huden. De vanligste hudområdene som er påvirket av eksem er på hendene, foldene på albuene, bak knærne, ansiktet og hodebunnen. Sykdommen som ofte kalles atopisk dermatitt er en kronisk sykdom. Det er perioder hvor symptomene er svært milde eller forsvinner, og det er perioder hvor symptomene går igjen og blir alvorlige. Kløe på grunn av atopisk eksem kan forstyrre aktivitetene og livskvaliteten til de som lider. Årsaken er at den kløende huden vil bli mer kløende når den blir ripet. Til slutt blir utseendet til kløe og riper en ond sirkel som forverrer hudtilstanden. Uutholdelig kløe kan føre til at pasienter fortsetter å klø seg til huden er skadet og er utsatt for en sekundær infeksjon. Atopisk eksem kan også forstyrre utseendet. Når det gjentar seg, vil huden som er påvirket av eksem virke rød, tørr og skjellete. Selv når symptomene forsvinner, blir mørke flekker ofte igjen i det området av huden. Heldigvis vil disse mørke flekkene av eksem forsvinne av seg selv etter en tid.

Eksembehandling med riktig eksemsalve fra legen

Kronisk atopisk eksem gjør noen ganger pasienter frustrerte og stresset fordi de ikke kan komme seg helt. Ved konsultasjon med lege er det vanligvis satt fire behandlingsmål for personer med eksem. Starter med å redusere kløe, gjenopprette hudtilstander, forhindre gjentakelse og unngå risiko for infeksjon. Behandlingen gitt av legen kan variere. Denne forskjellen avhenger av pasientens alder og sykehistorie, alvorlighetsgraden av eksemsymptomer og andre ting som legen vurderer. Hvis det brukes som anvist av en lege, er reseptbelagte eksemmedisiner og salver generelt effektive for å lindre symptomene på denne hudsykdommen. Likevel kan pasienter ikke umiddelbart matche ett behandlingstrinn, så det er nødvendig å fortsette å samarbeide med leger til de finner den riktige typen eller kombinasjonen av behandling. Typer eksemsalver foreskrevet av leger for å behandle symptomer hos eksempasienter kan omfatte:

1. Ikke-steroid antiinflammatorisk salve (NSAID).

Denne salven kan brukes til å lindre eller behandle eksem med milde til moderate symptomer. Påføring av en ikke-steroid anti-inflammatorisk salve to ganger daglig på det eksempåvirkede hudområdet anses effektivt for å overvinne betennelse og gjenopprette hudens tilstand til normal.

2. Kortikosteroidsalve

Denne salven inneholder hydrokortison som har som mål å lindre kløe forårsaket av eksem, samt redusere betennelse. Nivåene av aktive ingredienser i salven er lave til høye. Eksemsalver med lavt kortikosteroidinnhold er vanligvis reseptfrie og kan være effektive til å hjelpe mot mildt eksem. Men salver med høyt kortikosteroidinnhold kan kun fås etter resept fra lege.

3. Antibakteriell salve

Kløende tørr, kløende eksemhud kan føre til sår og bakteriell infeksjon. Antibakterielle salver som inneholder antibiotika foreskrives deretter for å behandle hudinfeksjoner på grunn av at bakterier kommer inn i såret. [[Relatert artikkel]]

4. Salve som inneholder takrolimus

Denne salven brukes til personer med eksem med moderate til alvorlige symptomer. Bruken må skje etter resept fra lege fordi det er bivirkninger i form av økt risiko for hudkreft. I tillegg til eksemsalve, kan leger også gi orale (drikke) og injiserbare legemidler til personer som lider av alvorlig eksem eller pasienter med symptomer som ikke blir bedre etter å ha blitt behandlet lokalt (oles). Uansett hvilken type behandling du velger for å behandle eksem og dets symptomer, bør du konsultere og sjekke med legen din først. Dette trinnet tar sikte på å unngå feil ved bruk av eksemmedisiner og salver samtidig som du minimerer bivirkninger. Pasienter kan også forhindre tilbakefall av eksem ved å holde huden fuktig, gjenkjenne triggerfaktorene for eksemsymptomer og unngå det så mye som mulig. Ikke la atopisk eksem redusere livskvaliteten din.