Typisk japansk vannterapi for helse, er det effektivt?

Å holde kroppen hydrert er veldig gunstig for helsen. Derfor tror japanere at vannterapi kan gi helsemessige fordeler. Vannterapi hevdes faktisk å kunne kurere dødelige sykdommer, en av dem er kreft. Er det sant at det er medisinsk bevist? La oss finne ut svaret sammen!

Hva er vannterapi?

Vannterapi i japansk stil er aktiviteten med å konsumere vann med normal eller varm temperatur, rett etter at du våkner om morgenen på tom mage. Målet er å rense fordøyelsessystemet og opprettholde tarmhelsen. Hvis fordøyelsessystemet og tarmhelsen opprettholdes, mener tilhengerne av vannterapi i japansk stil, kan mange sykdommer behandles. I denne terapien er kaldt vann strengt forbudt. Dens tilhengere anser kaldt vann som dårlig for helsen, fordi det risikerer å få fett og oljer fra mat til å stivne i fordøyelseskanalen, og dermed bremse fordøyelsen og forårsake sykdom. For de av dere som er nysgjerrige, her er hvordan man gjør vannterapi:
  • Drikk normalt eller varmt vann, 4-5 ganger i et 160 milliliter (ml) glass, på tom mage.
  • Ikke pusse tennene før du drikker vann.
  • Etter å ha inntatt vann, vent ca. 45 minutter til du endelig kan spise frokost.
  • Hvert måltid, begrense varigheten til 15 minutter. Vent deretter 2 timer før du spiser eller drikker noe.

Sykdommer som hevder å kunne behandles med vannterapi

Vannterapi hevdes å kurere kreft. Ifølge hans tilhengere har hver sykdom som antas å kunne behandles med denne helseterapien en annen behandling. Her er forklaringen:
  • Forstoppelse: gjør vannterapi i 10 dager
  • Høyt blodtrykk: gjøre vannterapi i 30 dager
  • Type 2 diabetes: gjøre vannterapi i 30 dager
  • Kreft: gjøre vannterapi i 180 dager
Å drikke vann regelmessig og ikke overdrevent har sine egne helsemessige fordeler. Men dessverre er det ingen forskning som beviser at vannterapi kan kurere noen av sykdommene ovenfor.

Er vannterapi noen fordel?

Selv om denne terapien ennå ikke har sterke bevis for å bli brukt som behandling for noen av sykdommene ovenfor, har regelmessig drikkevann mange helsemessige fordeler, vet du. Noen av tingene nedenfor er de helsemessige fordelene som kan merkes hvis du gjennomgår denne typen helseterapi.
  • Forbedre kroppshelsen

Hvis du tidligere ikke var vanlig i drikkevann, etter å ha gjennomgått denne terapien, vil du kanskje ha et mer regelmessig mønster av drikkevann. I tillegg kan regelmessig drikkevann forbedre hjernens funksjon, holde kroppen hydrert, opprettholde utholdenhet og kontrollere blodtrykket. I tillegg kan inntak av vann også forhindre forstoppelse, hodepine og nyrestein.
  • Potensial for å gå ned i vekt

Å gjennomgå vannterapi i japansk stil har potensialet til å hjelpe deg å gå ned i vekt, fordi det forhindrer overflødige kalorier. For det første, hvis du erstatter drinker som fruktjuice eller brus med vann, vil automatisk antall kalorier som kommer inn i kroppen reduseres. Dessuten, i denne typen terapi krever at du gir en pause på ca 2 timer hvert måltid, noe som igjen kan redusere antall kalorier i kroppen. Det er imidlertid behov for mer forskning for å belyse forholdet mellom å drikke vann regelmessig og vekttap.

Bivirkninger og risiko ved vannbehandling

Å drikke for mye vann er helseskadelig.Å drikke for mye vann kan føre til forgiftning. Denne tilstanden er også kjent som overhydrering. Dette vil skje hvis du drikker mye vann i løpet av kort tid. Når kroppen for det meste er vann, kan det oppstå hevelse av kroppsceller, spesielt i hjerneceller. Som et resultat øker trykket i skallen, noe som gir opphav til:
  • Hodepine
  • Kaste opp
  • Kvalm
Faktisk kan dødelige tilstander som økt blodtrykk, pustevansker, muskelsvakhet og manglende evne til å identifisere sensorisk informasjon oppstå. I mer alvorlige tilfeller kan vannforgiftning også forårsake anfall, hjerneskade, koma og til og med død. I tillegg kan inntak av for mye vann redusere saltnivået i kroppen, og forårsake hyponatremi (lave natriumnivåer i blodet). Følgende uønskede symptomer kan også forekomme:
  • Kvalme og oppkast
  • Hodepine
  • Forvirring
  • Tap av energi, trøtt og trøtt
  • Rastløs og irritabel
  • Svake muskler
  • Anfall
  • Koma
For å være på den sikre siden, ikke drikk mer enn 1 liter vann på 1 time. Fordi 1 liter er den maksimale mengden som kan rommes av nyrene til friske mennesker.

Kan vannterapi holde det det lover?

Vannterapi hevder å kunne behandle flere dødelige sykdommer som kreft. Men er det medisinsk bevist? Som konklusjon er det ingen sterke bevis som kan støtte påstandene om vannterapi i japansk stil. I tillegg er det heller ingen bevis for å underbygge påstander om at denne terapien kan rense tarmene og regulere tarmhelsen. I tillegg er påstanden om at vannterapi om kaldt vann kan ha en dårlig innvirkning heller ikke helt sant. Å drikke kaldt vann kan senke temperaturen i fordøyelseskanalen og øke blodtrykket hos noen mennesker. Drikkevann vil imidlertid ikke føre til at fett stivner i fordøyelseskanalen. [[Relatert artikkel]]

Merknader fra SehatQ:

Før du prøver japansk vannterapi for å kurere flere sykdommer som kreft, diabetes type 2, til forstoppelse, er det en god idé å konsultere en lege først. Husk også, ikke bruk vannterapi som en erstatning for medisiner gitt av profesjonelle medisinske eksperter. Fordi det er ingen forskning som kan bevise effektiviteten av denne typen helseterapi.