Inkluderende skoler er rom for barn med spesielle behov

Å planlegge utdanning for barn er absolutt ikke en spøk. Spesielt nå er det så mange andre alternativer enn offentlige skoler. Det er private skoler med ulike læreplaner. I tillegg er inkluderende skoler et alternativ som også er ganske populært. Inkluderende skoler er skoler som gir læringsrom for elever med spesielle behov slik at de kan få de samme mulighetene som skolebarn for øvrig. [[Relatert artikkel]]

Inkluderende skoler er rom for barn med spesielle behov

Inkluderende skoler gir likebehandling til barn med spesielle behov I motsetning til de fleste skoler er inkluderende skoler skoler med en modell som gir rom for elever med spesielle behov. I inkluderende skoler gir lærerne like stor oppmerksomhet til elever med spesielle behov som vanlige elever. Hovedprinsippet for inkluderende skoler er at alle barn har lik verdi, behandles med respekt og gir like rom for læring. Dette betyr at barn med spesielle behov ikke lenger trenger å gå på spesialskoler (SLB) og kan samhandle med andre barn i inkluderende skoler.

Forskjellen på inkluderende skoler og ordinære skoler

Inkluderende opplæring er utdanning som har flere forskjeller fra vanlige offentlige skoler. Vanligvis er andelen elever med spesielle behov i inkluderende skoler 5-10 % av de totale elevene. Så for eksempel i en klasse er det 20 barn, da blir det 2 barn med spesielle behov i den klassen. Men retningslinjene for antall elever med spesielle behov går tilbake til politikken for hver skole. Noen av de slående forskjellene mellom inkluderende skoler og vanlige skoler er:

1. Gi plass til elever med spesielle behov

Et av målene med inkluderende opplæring er å gi rom for elever med spesielle behov. Når skolene gir like rom for læring for både elever med spesielle behov og de uten, så vil alle involverte parter tjene på det. Ikke bare elever med spesielle behov, men også andre elever generelt. Gjennom inkluderende skoler kan de lære om forskjeller så tidlig som mulig. De kan forstå at alle barn er likeverdige og har rett til lik læring uavhengig av fysisk eller psykisk tilstand.

2. Samarbeidsundervisning

En annen unikhet ved inkluderende skoler er samarbeidende undervisning eller læring samundervisning . Det betyr at det i en klasse kan være 2 lærere. Den ene læreren fokuserer på å undervise andre barn, og den andre fokuserer på barn med spesielle behov. En av disse inkluderende læringene kan komme alle barn med spesielle behov til gode. De studerer fortsatt i samme klasserom, ikke i forskjellige rom. Samarbeidsundervisning i inkluderende skole vil selvsagt være mer intensiv enn i ordinær skole.

3. Forstå at hvert barn er unikt

Et av konseptene for inkluderende opplæring er å anerkjenne det unike ved hvert enkelt barn. Ingen barn er like, selv typen intelligens de har kan være forskjellig. I inkluderende skoler får dette høyest validering. Læreren vil ikke tvinge alle barn til å ha den samme gode faglige utviklingen, men den er tilpasset deres individuelle forutsetninger.

4. Se på forskjeller som "normale"

Et svært viktig grunnlag for inkluderende opplæring er å se på forskjeller som normalt. Når barn med spesielle behov må studere i institusjoner som Spesialskoler (SLB), så vil forskjellen mellom de med spesielle behov og andre barn merkes så betydelig. Men med inkluderende skoler vil alle involverte se forskjeller som normale og ikke et stort problem. Etter hvert vil barn forstå at vennens tilstand har spesielle behov og at det er en normal del av livet.

Ting du bør vurdere når du velger en inkluderende skole

Sørg for at den inkluderende skolen du velger, kan tilpasses barnets læringsstil. Når du er interessert i å sende barnet ditt til en inkluderende skole, er det flere ting du må være oppmerksom på – eller i det minste spørre – til deg selv og skolen. Noen av dem er:
  • Læreplan
  • Læring og vurderingssystem
  • Hvordan samhandler barn med de med spesielle behov
  • Hvor intensiv er nærheten til barn med spesielle behov
  • Hvilke spesielle behov aksepteres i inkluderende skoler?
  • Kommuniser med barn om at vennene deres vil være annerledes
  • For foreldre til barn med spesielle behov, spør om skolen kan imøtekomme barnets lærings- og kommunikasjonsstil
Ikke nøl med å spørre skolen om alt relatert til barnets tilstand. Både foreldre til barn med særskilte behov og de som ikke har samme rettigheter og likeverd når det gjelder tilgang til opplæring i inkluderende skoler. Inkluderende skoler er skoler som favner alle barn, uavhengig av deres individuelle forskjeller. Å lære å forstå forskjellene fra en tidlig alder er ekstremt verdifull for et barns vekst og utvikling senere. Hvis du har spørsmål om barnets helse, ikke nøl med å spørre legen på SehatQ-familiehelseappen gratis. Last den ned på App Store eller Google Play nå.