10 fordeler med Granola for helse og deres bivirkninger

Helsefordelene med granola er svært forskjellige. Det smaker deilig også. Kanskje dette er grunnen til at mange liker å spise det til frokost. Egentlig er granola en kombinasjon av hvete, nøtter og søtningsmidler som sukker eller honning. Noen ganger er det også granolaprodukter med tilsatt tørket frukt, krydder og peanøttsmør. Men er fordelene med granola som vi tror på så langt, blitt støttet av forskning? La oss bli kjent med fordelene med granola og dens vitenskapelige forklaring.

Helsefordeler med granola

Husk at forskning på fordelene med granola fortsatt er svært begrenset. Noen av ingrediensene de inneholder, som hvete, frø og nøtter, har imidlertid vist seg å ha helsemessige fordeler. Følgende er fordelene med granola som antas å være bra for helsen.

1. Mettende og rik på fiber

De fleste granolaprodukter er svært rike på protein og fiber. Det er ikke rart at granola ofte spises til frokost, for det metter! Proteinet i granola kan også hemme produksjonen av hormonet ghrelin og GLP-1. Begge er kjent som hormoner som regulerer sult. Velg granola med mandler, valnøtter og cashewnøtter. Dette er fordi nøtter er rike på protein og fiber.

2. Utstyrt med antioksidanter

Den neste fordelen med granola kommer fra antioksidantinnholdet. Husk at ikke alle granolaprodukter har de samme ingrediensene. Granolaprodukter som inneholder revet kokosnøtt til chiafrø er kjent som en kilde til antioksidanter som gallussyre, quercetin, selen og vitamin E. Dette utvalget av antioksidanter er kjent for å redusere betennelse i kroppen, samt bekjempe frie radikaler som hjemsøker. din helse.

3. Gå ned i vekt

Fordi granola har et protein som kan hemme produksjonen av hormonene ghrelin og GLP-1, tror mange at fordelene med granola kan hjelpe deg å gå ned i vekt. I tillegg regnes granola også som en mettende snack. Fordi granola er lav i kolesterol, men rik på fiber.

4. Senk kolesterol

Fordelene med granola er svært forskjellige.Fordelene med denne svært fristende granolaen kommer fra fiberinnholdet. Fordi det rikelige fiberinnholdet i granola anses å kunne senke dårlig kolesterol (LDL) og øke det gode kolesterolet (HDL). Ved å senke kolesterolnivået i blodet reduseres risikoen for plakkoppbygging i blodårene. Men sørg for at du kjøper et granolaprodukt som ikke inneholder hydrogenert olje. Fordi oljen faktisk kan øke dårlig kolesterol. Velg granola som inneholder godt fett.

5. Øk kroppens energi

Tilsynelatende kan fordelene med granola også bringe energi til kroppen. Ta det med ro, energien fra granola er ikke i form av sukker, men mineralet mangan. Mangan i seg selv er et mineralstoff som er viktig for helsen til leveren, nyrene og støtter metabolske aktiviteter i kroppen. Hvis kroppens stoffskifte opprettholdes, kan «lageret» av energi fordeles riktig i hele kroppen.

6. Forhindre anemi

Anemi kan oppstå hvis kroppen mangler jern. Millioner av mennesker i verden opplever det, men sannsynligvis er mange av dem ikke klar over det. Heldigvis antas fordelene med granola å forhindre anemi, fordi de inneholder høyt nok jern. Vær forsiktig, anemi kan forårsake symptomer på tretthet, hodepine, depresjon og nedsatt kognitiv funksjon hos pasienter. Dekke kroppens behov for jerninntak fra matvarer som granola.

7. Senke blodtrykket

Fordelene med granola for å senke blodtrykket, er selvfølgelig også til fordel for hjertehelsen. Men husk, fordelene med granola på denne kan oppnås hvis du spiser granola som inneholder kalium.

Vanligvis inneholder granola som inneholder kalium ekstra frukt.

8. Beskytter huden mot skade

En annen fordel med granola er at den beskytter huden mot skade. Fordi granola i seg selv inneholder vitamin E, som kan forhindre for tidlig aldring av huden, solbrenthet og rynker.

9. Senker blodsukkeret

Granola Senke blodsukkernivået er en annen fordel med granola. Dette er fordi ingredienser som hvete, tørket frukt og nøtter kan senke og kontrollere blodsukkeret i kroppen din. Imidlertid anses fordelene med granola som mer effektive hos overvektige og prediabetiske pasienter.

10. Øk de gode bakteriene i tarmen

Å øke de gode bakteriene i tarmen er en granola fordel som kroppen din virkelig trenger. En studie beviser at granola er mer «smart» når det gjelder å øke produksjonen av gode bakterier i tarmen, sammenlignet med andre frokostblandinger.

Risikoer og bivirkninger av granola

Selv om fordelene med granola er mange, er det noen risikoer og bivirkninger ved granola. Noen granolaprodukter inneholder mye kalorier. I tillegg er mange granola beriket med sukker og fett. Fett som vegetabilsk olje, kokosolje og peanøttsmør som vanligvis finnes i granola er faktisk "innsatt" for å kombinere alle ingrediensene. Dette kan faktisk øke kolesterolnivået i kroppen din. Spesielt hvis du spiser mer enn én porsjon granola, i umiddelbar nærhet. Resultatet, fedme, vektøkning og metabolske sykdommer kan komme. [[Relatert artikkel]]

Merknader fra SehatQ:

Før du kjøper granola, se nøye på næringsinnholdet. Velg granola som ikke er tilsatt sukker, inkludert honning. Velg granola som inneholder ingredienser som havre, nøtter, til tørket frukt. Se også etter granolaprodukter som inneholder minst 3-5 gram fiber per porsjon.