Bli kjent med INFJ-personligheten, den idealistiske introverte

INFJ-personlighet kommer fra ordet innadvendt, intuitiv, følelse, og dømme. Dette er en av de 16 typene personlighetstyper i Myers-Briggs Type Indicator. Som navnet tilsier, har INFJ-figurer idealisme med ganske høye moralske standarder. Ikke bare det, INFJ-figurer liker virkelig å tenke på dype emner eller tenke på meningen med livet. De er veldig fokuserte på fremtiden. En av fordelene med INFJ-er er at de er veldig følsomme for andres følelser.

INFJ-personlighet eies bare av 3% av jordens befolkning

Sammenlignet med andre personlighetstyper er INFJ-er blant de sjeldneste. Det sies at av hele den menneskelige befolkningen er det bare 1-3% som har denne personligheten.

Overskudd

Noen av fordelene med INFJ-personligheten er:
  • Mild og omsorgsfull

I karakter er de milde, kreative og tar også hensyn til andre. De er følsomme for hvordan andre har det. Dette er en fordel for INFJ-er sammenlignet med andre personlighetstyper.
  • Å realisere idealisme

Å ha høye idealer er hovedpersonen til INFJ. Tankegangen hans er veldig idealistisk, men ikke bare i konseptet alene. De nøler ikke med å bruke idealisme i hver handling de tar. Derfra kan de bringe betydelige positive endringer.
  • Intuitiv

INFJ-er er også veldig intuitive, noe som betyr at de kan forstå ting og absorbere informasjon gjennom intuisjon. Dette gjør at de har en veldig god følelsesmessig forståelse. Det er veldig lett for personer med denne karakteren å utvikle en følelse av empati for andre.
  • Nær andre mennesker

Selv om de er naturlig introverte, gjør ingen feil. INFJ-personligheten er veldig i stand til å bygge sterke og meningsfulle forbindelser med andre mennesker. De hjelper gjerne andre i nød. Men på den ene siden trenger de tid og rom til lade opp etter å ha kommunisert med andre.

Svakhet

Kommer i en pakke med fordeler, noen ulemper med denne figuren er:
  • For følsom

Kombinasjonen av høy idealisme og empati for andre kan gjøre dem for sensitive. Dette kan til og med overføres til beslutningsøyeblikket. De fleste av beslutningene som tas vil være mer tilbøyelige til personlige hensyn enn objektive fakta. I stressende situasjoner har INFJ-er en tendens til å prioritere følelser når de tar avgjørelser. Selvfølgelig er denne avgjørelsen nært knyttet til å glede andre.
  • Vanskelig å forutsi

Ved første øyekast, når du blir kjent med INFJ-er, er det naturlig for noen å tro at de er uforutsigbare. Likte å tenke på meningen med livet og forskjellige andre tunge emner, de kan gå tapt i sine egne tanker. De vil bare dele interne ting om seg selv med visse personer de føler seg nærmest. For ikke å glemme, krydderet til høy idealisme får dem til å se annerledes ut enn andre mennesker.
  • Sta

På den annen side kan denne høye idealismen også gjøre at de har høye forventninger. Ofte er dette ledsaget av stahet. Gitt at alle ideene kommer fra modne tanker, er det absolutt ikke lett å avlede eller lede dem til forskjellige ting. INFJs vil fokusere på sine egne indre tanker. Når et konsept dannes, vil de holde seg til det. Mellomrommet for å motta andre bilder kan være lukket. Det er dette som gjør at de ofte anses som sta.
  • Unngå konfrontasjon

Akkurat som andre introverte som trenger mer energi når de samhandler direkte med andre mennesker, foretrekker INFJs å unngå konflikt eller direkte konfrontasjon. Det liker de ikke. Dessverre kan dette bety stopp for en løsning.
  • Ignorer med sine egne følelser

Som en sensitiv figur er de dessverre noen ganger mindre bevisste på sine egne følelser. Det er her de synes det er vanskelig å si nei til andres forespørsler. De prioriterer andres følelser så mye at de frykter at avvisning vil skuffe eller såre dem. Kjente figurer med INFJ-personligheter inkluderer Oprah Winfrey, psykoanalytiker Carl Jung, Taylor Swift, til Martin Luther King Jr. Bærer meningsfulle idealistiske verdier, kan det være at vennekretsen ikke er for stor. Imidlertid kjenner de som er nærmest ham veldig godt og kan være venner med dem for alltid. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

For karrierer kan INFJs prestere veldig bra på områder som krever kreativitet. Gitt at de opprettholder idealismen, så er arbeidet i harmoni med dette veldig bra. Karrieretypene kan være artister, musikere, rådgivere, psykologer, forfattere og lærere. Hvis du vil vite mer om INFJ-personligheter og mer, spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.