9 grønnsaker for diabetikere som er gode og trygge å konsumere

Hvem sier at diabetikere ikke kan spise godt? Beviset er at det er mange grønnsaker for diabetikere som er trygge, deilige og sunne å spise. Grønnsaker har fiber og næringsinnhold som kroppen trenger, spesielt for diabetikere. Noen typer grønnsaker har også lite sukker, slik at diabetes kan kontrolleres og kroppshelsen opprettholdes. La oss derfor identifisere en rekke grønnsaker for diabetikere som er trygge og gode for konsum.

Grønnsakskriterier for diabetikere

Ikke alle grønnsaker er trygge for konsum for diabetikere. Ved å kjenne til følgende kriterier kan diabetikere velge hvilke grønnsaker som passer best for dem.
  • Lav glykemisk indeks

For det første må grønnsaker for diabetes inkluderes i matvarer med lav glykemisk indeks. Det betyr at maten som konsumeres ikke vil øke blodsukker- og insulinnivået i kroppen. Fordi, ikke alle grønnsaker er klassifisert som matvarer med lav glykemisk indeks.
  • Inneholder nitrater

Grønnsaker for diabetes bør inneholde naturlige nitrater fordi disse forbindelsene antas å senke høyt blodtrykk. Husk at diabetes er nært knyttet til høyt blodtrykk. Fordi diabetes kan skade blodårene og forårsake åreforkalkning.
  • Inneholder protein

Mat som inneholder mye protein kan hjelpe diabetikere til å føle seg mette lenger. På den måten vil de ikke overspise og opprettholde blodsukkernivået.
  • Inneholder fiber

Fiber er et viktig næringsstoff som diabetikere trenger fordi det kan forhindre forstoppelse, senke nivået av dårlig kolesterol (LDL), og viktigst av alt opprettholde vekten. Etter å ha kjent en rekke kriterier for grønnsaker for diabetes ovenfor, er det nå på tide for deg å bli kjent med ulike grønnsaker for diabetes som er trygge og gode for konsum.

Grønnsaker for diabetikere, hva er det?

Det er ikke vanskelig å finne en rekke grønnsaker som oppfyller kriteriene ovenfor. Grønnsaker for diabetes som er trygge for konsum er enkle å finne i markedet eller supermarkedet nærmest hjemmet ditt.

1. Gulrot

Gulrøtter er en god grønnsak for diabetikere. Fordi fiberen den inneholder vil få diabetikere til å føle seg mette lenger, og dermed forhindre overspising. På den måten kan blodsukkernivået opprettholdes.

2. Brokkoli

Foruten å være deilig, er brokkoli inkludert i grønnsaker for diabetikere som er trygge for konsum. Fiberen i brokkoli kan fungere som et prebiotikum, som er i stand til å opprettholde blodsukkernivået og kolesterolmetabolismen

3. Agurk (zucchini)

Agurk aka zucchini inneholder mye karotenoider, som er komponenter som kan opprettholde hjertehelsen og forebygge ulike kreftformer. I tillegg har japanske agurker også lite kalorier og inneholder mye fiber. Disse ulike grunnene gjør den japanske agurken til en ideell grønnsak for personer med diabetes å spise.

4. Kål

Kål inneholder vitamin C som er veldig høyt så det er legitimt å kalle det en grønnsak som er bra for diabetes. I tillegg er kål også høy i fiber som kan bremse prosessen med fordøyelse av mat slik at blodsukkernivået kan opprettholdes.

5. Spinat

Spinat, en deilig diabetisk grønnsak! Hos personer med diabetes kan kronisk høye blodsukkernivåer skade blodårene og forårsake blokkeringer. Ved å spise grønnsaker som inneholder jern, håper man at blodsirkulasjonen skal bli jevn. Spinat er høy i jern, så det er bra for diabetikere å konsumere. I tillegg inneholder spinat også mange næringsstoffer og lite kalorier.

6. Tomat

Over tid kan høye blodsukkernivåer forårsaket av diabetes skade blodårene og nervene som styrer hjertet. Derfor anbefales diabetikere å spise mye grønnsaker. Tomater er også svært egnet for konsum av diabetikere fordi disse grønnsakene inneholder lykopen, en antioksidantforbindelse som antas å redusere risikoen for hjertesykdom og kreft.

7. Agurk

Ikke bare inneholder den mye vann, det viser seg at agurker også kan hjelpe diabetikere til å føle seg mette lenger, og dermed forhindre overspising. I tillegg viser en studie at agurk kan senke og opprettholde blodsukkerstabiliteten.

8. Salat

Salat er delt inn i flere typer, men alle typer salat antas å inneholde mye fiber og vann. I tillegg inneholder salat også vitamin K, som er et veldig godt næringsstoff for blodproppprosessen. Så ikke bli overrasket om salat antas å være en av grønnsakene for diabetes som er bra å spise.

9. Sopp

Sopp, grønnsaker for diabetikere er "små" I en studie så eksperter at det å ta diabetesmedisiner, som metformin, antas å forårsake en mangel på B-vitaminer i kroppen. For å overvinne dette kan en rekke typer sopp prøves som grønnsaker for diabetes. I tillegg til å være rik på næringsstoffer, er sopp også deilig å spise. [[Relatert artikkel]]

Merknader fra SehatQ:

Ikke lag grønnsaker for diabetes ovenfor som hovedbehandling for diabetes. Fordi medisinske medisiner foreskrevet av en lege er nødvendige for å behandle diabetesen din. Men ikke glem å inkludere grønnsakene for diabetes ovenfor i ditt daglige kosthold, for å hjelpe behandlingsprosessen mens du opprettholder blodsukkerstabiliteten slik at diabetes kan kontrolleres.