5 gode sovestillinger for å puste

Søvn er den mest underholdende aktiviteten og absolutt sunn. Denne aktiviteten kan imidlertid skape problemer for de som har luftveisproblemer. Du bør begynne å se etter en god sovestilling for å puste hvis du føler at du har pusteproblemer. En god sovestilling er også nødvendig for å opprettholde kvaliteten på nattesøvnen. For å finne ut hvilke sovestillinger som er gode, bør du vurdere noe av informasjonen nedenfor.

God sovestilling for å puste

Det finnes en rekke gode sovestillinger for å puste som kan prøves i kveld. Men selvfølgelig er det fordeler og ulemper du vil føle. Her er noen valg av sovestillinger som du kan prøve for å starte pusten:

1. Sov på ryggen

Å sove på ryggen er bra for å puste. Den enkleste sovestillingen er på ryggen. Denne posisjonen vil holde hodet, nakken og ryggraden i en komfortabel stilling. Det er godt å legge en liten pute under hodet for å gi ekstra komfort. Så du kan forhindre nakkesmerter når du våkner senere. Å sove på ryggen med føttene hevet med en pute kan også lindre symptomer på hevelse i føttene etter en lang dag med aktiviteter. Prøv å legge 1-2 puter på knærne for å lindre muskelsmerter i leddene. Likevel er ryggleie fortsatt i fare for å forårsake snorking.

2. Sove sidelengs

Du kan si at denne sovestillingen er bedre for de av dere som har luftveisproblemer. Sovestilling vendt mot siden kan gjøres til høyre eller venstre. Selvfølgelig har hver posisjon sine fordeler og ulemper. Å sove på siden vil redusere risikoen for snorking og andre søvnforstyrrelser. Smerter i en del av kroppen vil også reduseres. Sidesovestilling er også ganske bra for gravide som har problemer med å sove når magen blir større. Dessverre er det farlig for de indre organene å sove på siden. Tyngdekraften vil gjøre at organene under må tåle vekten av organene over. I tillegg vil det å sove lenge på siden forårsake skulder- og hoftesmerter.

3. Sov på magen

Liggende posisjon anbefales for å lette pusten.. Prone er en sovestilling som er ganske populær og behagelig å gjøre. Du kan legge brystet og magen på madrassen, og ansiktet på den ene siden. Denne stillingen anbefales også for jevn pust. Pass på at du er på magen på den myke og luftige delen. Hvis overflaten er hard, prøv å legge en pute eller madrass på toppen. Men ikke gjør dette for lenge. Årsaken er at å sove lenge på magen vil undertrykke lungene og gjøre dem ute av stand til å utvide seg helt. I tillegg vil det å sove på magen øke risikoen for smerter i nakke, skuldre og øvre del av ryggen.

4. Sove halvsittende

Denne stillingen kan sies å prioritere komfort mens du sover. Du trenger bare å legge puten høyere til hodet er opp ca 20-30 grader. Å sove i denne posisjonen vil hindre deg i å snorke og gjøre kroppen mer avslappet. Når du får riktig posisjon, kan du samtidig lindre smerter i rygg og skuldre. Denne stillingen kan imidlertid bare gjøres på én måte og ikke for lenge. Dette betyr at du ikke lenger kan flytte til høyre eller venstre hvis du ønsker å endre posisjon.

5. Sove sammenkrøllet/fosterstilling

Koseposisjonen anbefales for deg som ofte snorker.Denne sovestillingen ligner faktisk på en sidelengs stilling. Forskjellen er at knærne dine bøyes mot magen for å krølle seg sammen. Denne stillingen anbefales sterkt for de av dere som har en vane med å snorke og kvinner som er gravide. Likevel vil det å sove sammenkrøllet gi smerte hos de som har leddgikt. Å krølle seg sammen vil få ryggen til å føle at den snur seg. For å redusere trykket kan du legge til puter i rygg og ben. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Riktig posisjon vil bidra til jevn pust gjennom hele søvnen. Kjenn også søvnproblemene du møter før du velger en god sovestilling for å puste. Ikke nøl med å oppsøke lege umiddelbart når søvnproblemer er svært forstyrrende. For å diskutere videre om en god sovestilling, spør legen din direkte på HealthyQ familiehelse-app . Last ned nå på App Store og Google Play .