6 gule grønnsaker som er for næringsrike til å gå glipp av

Fra lilla, røde til gule grønnsaker, er alle gunstige for menneskekroppen. Jo mer fargerik maten er på tallerkenen, jo mer rikelig med næringsstoffene. Den inneholder mange viktige vitaminer og mineraler. Så forbruk av grønnsaker trenger ikke alltid være grønt. Typer gule grønnsaker som mais til paprika kan også beskytte kroppen mot sykdom.

Typer gule grønnsaker

Noen typer gule grønnsaker og deres fordeler er:

1. Mais

Mais er rik på vitaminer. Denne gule grønnsaken er populært konsumert over hele verden. Den inneholder vitaminene A, B og E, samt mineraler. Ikke nok med det, mais inneholder også fiber som er bra for fordøyelsessystemet. Denne funksjonen beskytter også mot fordøyelsesproblemer som forstoppelse, hemoroider og tykktarmskreft. Videre inneholder mais også fytokjemikalier som kan motvirke effekten av celleskadelige kreftfremkallende stoffer. Faktisk hjelper dette stoffet også med å overvinne endringer som ligner kreftsymptomer.

2. Gresskar

Har en deilig smak og er rik på næringsstoffer Kjent for sin søte og mettende smak, er denne gresskarvarianten rik på vitamin A, vitamin B6, og også vitamin C. I tillegg kommer mineralinnholdet i den i form av folat, magnesium, fosfor, kalium, fiber og også riboflavin. Ikke glem at det også er et manganmineralinnhold i gresskar. Disse mineralene bidrar til å styrke bein og optimerer kroppens prosessering av fett og karbohydrater.

3. Gul paprika

Hovedingrediensen i paprika er vann, som gjør den forfriskende når den blandes i matlagingen. Paprika er en stor kilde til næringsstoffer, fiber, antioksidanter og folat. I tillegg inneholder den også vitamin K og vitamin C. Alle disse spiller en viktig rolle i kroppens immunfunksjon, energikilde, hudhelse, for å beskytte mot sykdom.

4. Potet

Inneholder karbohydrater som metter Mange som kårer poteter som favorittmat. Dette er en grønnsak som metter deg uten å legge til for mange kalorier. i den er det næringsstoffer i form av niacin, vitamin C, vitamin B6, mangan og også fosfor. Det er viktig for å opprettholde cellemembranstruktur og energiproduksjon. Hvordan man behandler poteter avgjør imidlertid også hvor mange kalorier de inneholder. Det riktige valget er å koke den og deretter tilsette litt krydder. Legg til rømme, ost, eller smør vil gjøre at kaloriene blir høyere.

5. Gule tomater

Gule tomater er ikke mindre sunne enn røde tomater.I tillegg til de mer populære røde tomatene gir gule tomater også ekstraordinære fordeler. I den er det 32 ​​kalorier, 2 gram protein og fiberinnhold som dekker 6% av daglige behov. Ikke glem mineralinnholdet i gule tomater, som kalium som dekker 16 % av daglige behov og ca. 49 milligram natrium. Denne mengden natrium er 4 ganger høyere enn røde tomater. Ernæringsmessig er gule tomater faktisk bedre enn røde tomater. Hovedsakelig for folk som trenger ekstra mineraler og jern.

7. Gule bønner

Kanskje mindre vanlig sett inneholder gule kikerter faktisk også fantastiske næringsstoffer. Faktisk inneholder den isoflavoner som hjelper til med å bekjempe kreftceller. I tillegg er det også innhold fytosterol som hemmer opptaket av kolesterol. Gule bønner er inkludert i gruppen belgfrukter som ofte er forbundet med fordelene ved å redusere risikoen for kreft.

Notater fra SehatQ

[[relaterte artikler]] Ulike gule grønnsaker ovenfor kan konsumeres etter smak. Fra å bli behandlet til suppe, inkludert i salater, eller sautert som tilbehør. Jo mindre prosessen er, jo flere næringsstoffer vil opprettholdes. For ytterligere å diskutere hvilke gule grønnsaker som passer dine behov, spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.