Svovelsåpe for akne, er det effektivt å bruke?

Svovel eller svovel ble brukt for århundrer siden for å behandle hudproblemer, inkludert for å kurere akne. Du kan finne svovel i hudpleieprodukter. En av dem, svovelsåpe. Men hvor effektiv er bruken av svovelsåpe for akne? Sjekk ut svaret i den følgende artikkelen.

Hva er fordelene med svovel for akne?

Du kan finne svovelinnhold i såper og ansiktsvask.Svovelinnhold finnes i en rekke hudpleieprodukter. I tillegg til svovelsåpe kan svovel også finnes i ansiktsrenseprodukter, ansiktsmasker, krem . Faktisk er fordelene med svovel for akne som finnes i såper eller andre hudskjønnhetsprodukter lik fordelene med benzoylperoksid og salisylsyre, som er aktive ingredienser som vanligvis finnes i aknebehandling. Imidlertid kan fordelene med svovel for huden gjøre at huden føles mykere sammenlignet med de to tidligere stoffene. Fordelene med svovel for akne kommer fra dets antimikrobielle egenskaper som kan bidra til å utrydde akne-fremkallende bakterier. En annen fordel med svovel for akne er at det forhindrer produksjonen av overflødig naturlig olje (talg) på huden som er utsatt for å forårsake akne. I tillegg kan svovelinnholdet også tørke ut døde hudceller, og dermed forhindre tette porer.

Er det effektivt å bruke svovelsåpe mot akne?

Svaret avhenger av hvilken type akne du har. Dette er fordi muligheten for å kurere akne med svovelsåpe kanskje ikke fungerer for alle. Svovelinnholdet vil være svært vellykket på akne som vises på grunn av opphopning av døde celler og overflødig oljeproduksjon eller milde typer akne, for eksempel hudormer. Hudormer, begge typer whiteheads og hudormer , er den mildeste typen akne. Blackheads kan oppstå på grunn av opphopning av olje og døde hudceller som blir fanget i hårsekkene. , svovelinnhold er en type aknemedisin uten resept fra lege som kan bidra til å fjerne hudormer. Salisylsyre kan faktisk utrydde denne typen akne. Men for de av dere som har sensitiv hud, bør du bruke en svovelbasert aknemedisin eller du kan også bruke svovelsåpe. Betent akne behandles mindre effektivt med svovelinnhold. Så hva med papulær akne og pustelakne? Kan det behandles med akne og arrfjerningssåpe som inneholder svovel? Papler og pustler er typer akne forårsaket av betennelse i komedoner og er vanligvis svært smertefulle. Forskjellen mellom de to er at pustlene er større og har hvite eller gule flekker på toppen av huden som inneholder puss. I mellomtiden, papulær akne, nei. Dessverre ser svovelinnholdet i aknemedisiner ikke ut til å være i stand til å behandle denne typen akne. Ifølge en studie publisert i Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology, kan svovelsåpe behandle papler og pustler. Effekten av akne- og arrfjerningssåpe er imidlertid ikke særlig effektiv sammenlignet med innholdet av benzoylperoksid.

Er det noen bivirkninger av svovel for akne?

For kortvarig bruk anses bruk av aknefjernersåpe og dens arr som inneholder svovel som trygt for bruk på huden. Svovelholdige produkter med en stoffkonsentrasjon på opptil 10 % kan trygt brukes i inntil 8 uker. Men hos noen mennesker kan bruk av produkter som inneholder svovel forårsake tørrhet, peeling, rødhet og mild kløe. Vanligvis har disse tegnene en tendens til å vises første gang du bruker det. Første gang du bruker en svovelsåpe eller et annet svovelprodukt mot akne, er det best å bruke det en gang om dagen. Du kan gradvis øke dosen til 2 eller 3 ganger per dag når huden din har tilpasset seg produktet. Selv om svovelprodukter for akne anses som trygge for sensitive hudtyper, bør du fortsatt bruke dem sakte og øke dosen som anbefalt. Hos gravide og ammende kvinner har bruk av produkter som inneholder svovel for akne også en tendens til å være trygt å bruke på huden. Produkter som inneholder svovel med en stoffkonsentrasjon på opptil 6 % kan trygt brukes i 6 påfølgende dager.

Tips for sikker bruk av svovel mot akne

Før du bruker svovelsåpe eller andre svovelprodukter mot akne, er det en god idé å gjøre en hudtest først for å se om huden din er følsom for svovel eller ikke. For å sjekke om huden din er egnet for bruk av svovel, påfør et hudpleieprodukt som inneholder svovel på andre hudområder enn ansiktet, for eksempel armene. Vent deretter i 24 timer. Hvis det ikke er noen bivirkninger etter bruk, kan du bruke svovel til å behandle akne. Omvendt, hvis symptomer vises, som rødhet, kløe eller hudutslett, må du slutte å bruke det umiddelbart. Fordelene med svovelsåpe for akne er virkelig gode. Det er imidlertid viktig å vite at ikke alle typer akne kan kureres av denne svovelsubstansen. Sørg derfor for å konsultere en hudlege først for å finne ut om din hudtype og akne er egnet for bruk av svovelsåpe eller andre svovelholdige produkter. [[relaterte artikler]] Du kan oppsøke lege gjennom SehatQ familiehelseapplikasjonen, vet du. Trikset, last ned applikasjonen først via App Store og Google Play .