Bli kjent med en toner for kombinert hud som er effektiv mot akne

En flott toner for kombinasjonshud formulert for fet og tørr hud. Vanligvis er den fete delen av ansiktet T-området ( T-sone ), nemlig pannen, nesen og haken, mens huden på kinnene har en tendens til å være tørr. Så, hvilket innhold bør være i en toner for kombinasjonshud?

En god type toner for normal-fet kombinasjonshud

Normal-fet kombinasjonshudtype har et typisk problem. Noen av disse problemene er akne, hudormer og store porer. Derfor er dette en god toner for normal-fet kombinasjonshud.

1. Eksfolierende toner AHA

Normalfet ansiktshud er ofte overgrodd med akne. Akne oppstår ofte når produksjonen av ansiktets naturlige olje (talg) øker, noe som lager bakteriekolonier Propionibacterium acnes flere årsaker til akne. Opphopning av døde hudceller er faktisk også en av faktorene som forårsaker akne. Fordi i haugen kan bakteriene formere seg. I tillegg er personer med normal-fet kombinasjonshud også utsatt for hudormer fordi talg blandet med døde hudceller blir fanget i hårsekkene og tetter til porene. Derfor er en god toner for normal-fet kombinasjonshud med akne eksfolierende toner inneholder AHA. Alfa-hydroksysyre (AHA) er et aktivt kjemikalie som arbeider for å fjerne døde hudceller. En type kjemisk AHA er melkesyre . Basert på funn publisert i tidsskriftet Multidisciplinary Digital Publishing Institute Molecules, innhold melkesyre i tonere for kombinasjonshud er i stand til å regulere nivåene av proteinmolekyler som er "hovedlederne" for akne og betennelse på grunn av akne.

2. Eksfolierende toner BHA

BHA-toner er egnet for hudormer på normal fet hud. Forskning publisert i Jundishapur Journal of Natural Pharmaceutical Products fant et alternativ eksfolierende toner En god en for normal-fet kombinasjonshud er en toner som inneholder beta-hydroksysyre (BHA), for eksempel salisylsyre. Denne ingrediensen er egnet for normal-fet kombinasjonshud fordi BHA er i stand til å trenge gjennom huden til oljekjertlene og er i stand til å fjerne hudormer.

3. Fuktighetsgivende toner niacinamid

Niacinamid-toner bidrar til å redusere forekomsten av porer. Vanligvis har personer med normal-fet kombinasjonshud også en tendens til å ha store porer. Faktisk har porene oljekjertler. Men hvis det er overflødig oljeproduksjon, kan dette føre til tilstopping av porene. Som et resultat blir porene forstørret. Som en måte å håndtere forstørrede porer, bruk hydrerende toner som er bra for normal-fet kombinasjonshud som inneholder niacinamid. Forskning publisert i tidsskriftet The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology fant at innholdet av 2 % niacinamid i tonere for normal-fet kombinasjonshud kan redusere talgproduksjonen. Faktisk er oljen i ansiktet balansert og porene virker ikke forstørrede.

Anbefalt toner for normal til tørr kombinasjonshud

Normal tørr hud ser ikke smidig ut og det er fine linjer Hovedproblemene som oppleves av normal tørr kombinasjonshud er todelt, nemlig synlige rynker og fine linjer og ser ikke smidig ut ( klumpete ). Årsaken er at det naturlige vanninnholdet i hudlaget lett fordamper. Denne fordampningen kan forverre tørrheten som oppleves av normal til tørr kombinasjonshud. Faktisk blir hudlaget skadet. Som en løsning, her er de anbefalte tonerene for normal til tørr kombinasjonshud basert på ingrediensene deres.

1. Fuktighetsgivende toner fuktighetsbevarende middel

Fuktighetsbevarende midler binder vann og tas opp i huden Fuktighetsbevarende stoffer er stoffer som er i stand til å binde vann fra luften og deretter absorberes i de nedre overflatelagene av huden (epidermis og dermis). Dette kan hjelpe tørr utsatt hud til å holde seg fuktig. Dette er fordi bruk av fuktighetsbevarende midler hindrer vann i å fordampe fra huden. Som regel, fuktighetsgivende toner som er bra for normal til tørr kombinasjonshud inneholder hyaluronsyre (hyaluronsyre) og glyserin.

2. Fuktighetsgivende toner med vitamin E

Toner med vitamin E reduserer rynker og fine linjer. Fordeler med vitamin E er et viktig næringsstoff for å øke talgproduksjonen på tørre ansikter for å gjenopprette balansen. Det ideelle hudutseendet er smidig og fuktet. Imidlertid har kombinasjonshud en tendens til å ha fine linjer og for tidlige rynker fordi huden mangler fuktighet og oljer som er fuktighetsgivende. Forskning publisert i Indian Dermatology Online Journal fant at vitamin E også er i stand til å overvinne rynker. Dette er fordi vitamin E er en antioksidant for huden. I dette tilfellet er vitamin E i stand til å stimulere kollagen og glykosaminoglykanstoffer i huden. Det er kjent at glykosaminoglykaner er nyttige for å opprettholde vanninnholdet i hudvevet. I mellomtiden er kollagen nyttig for å opprettholde styrke, elastisitet og hydrering av huden.

3. Eksfolierende toner AHA

Melkesyre er en passende ingrediens i kombinert hudtoner.Hvem skulle trodd, AHA-toner egner seg også som en god toner for normal til tørr kombinasjonshud. Dette er fordi AHA er et fuktighetsbevarende middel som også fungerer for å fjerne døde hudceller. Forskning publisert i tidsskriftet Clinical, Cosmetic, and Investigational Dermatology forklarte at AHA-innholdet i tonere for kombinasjonshud fjerner kalsiumioner fra hudceller. Reduserte kalsiumnivåer i huden ser ut til å oppmuntre til eksfoliering av døde hudceller samtidig som den akselererer veksten av nye celler. AHA bidrar også til å øke arbeidet med kollagen og hyaluronsyre. Effekten, huden er hydrert og smidig slik at rynker på huden reduseres. Melkesyre på eksfolierende toner AHA er også i stand til å øke produksjonen av ceramider. Forskning publisert i The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology avslørte at ceramid er et fettinnhold som finnes i det beskyttende laget av huden ( hudbarriere ) slik at huden ikke tørker ut.

Hvordan bruke toner for kombinasjonshud

Bruk en toner som anbefalt på etiketten Før du begynner å bruke en toner for kombinasjonshud er det bra fuktighetsgivende toner eller eksfolierende toner , burde gjøre lappetest ved å påføre en liten mengde toner på huden bak øret. Vent i 24 timer. Hvis det ikke er noen allergisk reaksjon, kan du bruke en toner for kombinasjonshud. Fuktighetsgivende toner For kombinasjonshud kan du bruke den to ganger om dagen, etter å ha vasket ansiktet om morgenen og om kvelden før du legger deg. Dette er nyttig for å balansere pH i ansiktet etter ansiktsvask. Fordi ansiktshuden normalt har en pH på 5 til 5,5. I mellomtiden inneholder springvann for å vaske ansiktet en pH på 7,0. Eksfolierende toner kan gjøres så mye som 2-3 ganger i uken så mye som én gang. Bruk eksfolierende toner bare om natten. Fordi, eksfolierende toner AHA, spesielt AHA, gjør huden mer følsom når den utsettes for sol. Hvis du bruker eksfolierende toner i løpet av dagen uten beskyttelse som solkrem, utløser det faktisk irritasjon og øker risikoen for hudkreft. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Både normal-fet og normal-fet kombinasjonshud trenger en god toner for å opprettholde en sunn hud. Sammensetningen av kombinasjonshudtoneren du trenger er kanskje ikke alltid den samme som andres selv om du har samme hudtype. Fordi problemet som skal løses kan være annerledes. På normal-fet kombinasjonshud, opplever vanligvis hudormer, akne og store porer. I mellomtiden må normal til tørr kombinasjonshud "slite" for å overvinne rynker og fine linjer. Før du bruker en god toner for kombinasjonshud, les bruksanvisningen som er oppført på pakningen. Det vil imidlertid være bedre å gå til en hudlege for en mer inngående konsultasjon om en toner som passer for kombinasjonshud. [[relaterte artikler]] Hvis du ønsker en konsultasjon om hudpleie for kombinasjonshud eller relatert til hudproblemene som er nevnt, fortsett chat lege på SehatQ familiehelse-appen . Du kan også kjøpe en god toner for kombinasjonshud til en overkommelig pris hos Sunn ShopQLast ned appen nå på Google Play og Apple Store.