Her er 10 fordeler med Mindi-blader for helse

mindi tre (melia azedarach) er et tre som er hjemmehørende i regionene Indomalaya og Australasia. I Indonesia er dette treet også kjent som Soekarno-treet. Gjennomsnittlig mindi-trehøyde varierer fra 7-12 meter. I noen sjeldne tilfeller kan dette treet vokse opp til 45 meter. Fordelene med mindiblader fra deler av treet, spesielt bladene, har blitt brukt i generasjoner som medisin. Tradisjonell indisk og gresk medisin i arabiske land bruker det ofte fordi det anses å ha antioksidative, smertestillende, anti-inflammatoriske, antidiabetiske, antidiarré, antireumatiske og antihypertensive fordeler. [[Relatert artikkel]]

Mindi leaf innhold

En av hovedingrediensene i mindiblader er saponiner. Saponiner er næringsstoffer som er gunstige for kroppen, spesielt som medisinske ingredienser for å beskytte seg mot bakterier. I tillegg til saponiner inneholder mindiblader også:
  • Thanin
  • Fenol
  • Klorogensyre
  • Flavonoider
  • Kumarin
  • Terpenoider
  • Toosendanin
  • Margoside
  • Kaempferol
Mindi-blader inneholder også alkaloidforbindelser som fungerer som effektive bakteriedrepere. Alkaloider fungerer også som antioksidanter som kan motvirke frie radikaler som kan forårsake ulike sykdommer. Les også: Ulike fordeler med tusen løv for helse

Fordelene med mindiblader for helsen

Selv om fordelene med mindiblader har vært godt kjent i ulike tradisjonelle medisiner i verden, er det ingen vitenskapelig bevis som virkelig validerer de ulike fordelene. Laboratorieforskning på effekten av mindi-blader er fortsatt begrenset til testdyr. Derfor er det nødvendig med mer forskning for å gi sterke bevis angående helsefordelene til mindiblader. Her er en rekke potensielle helsemessige fordeler med mindi-blader.

1. Behandling av hudsykdommer

En av fordelene med mindi-blader for helse og skjønnhet er behandling av hudsykdommer. For å behandle hudsykdommer kan du lage juice eller knuse mindiblader for å danne en pasta. Påfør mindibladpasta på det berørte området. Noen hudsykdommer som antas å bli kurert med spredning av mindi-blader er:
  • Flass
  • Eksem
  • Ringorm
  • Kvise
  • Skabb
  • Byller og byller.
I tillegg kan mindiblader også brukes som et middel mot mygg og andre insekter.

2. Sunne tenner og munn

Mindi-blader anses som effektive for sunne tenner og tannkjøtt. Du kan bruke mindiblader til å pusse tennene eller gurgle med kokt vann for å få fordelene. Mindi-blader antas også å være i stand til å styrke løse tenner, overvinne gingivitt, til problemet med dårlig ånde.

3. Overvinne giktartritt og leddsmerter

Smerter i leddene på grunn av giktgikt er noen ganger uutholdelig. Du kan bruke et avkok av mynteblader for å redusere betennelse og lindre smerte. I tillegg antas leddsmerter å bli lindret ved å påføre mindibladpasta og påføre den på det berørte området.

4. Overvinne menstruasjonsforstyrrelser

Å konsumere mindibladjuice anses å kunne overvinne menstruasjonsforstyrrelser. Du kan blande dette bladet til juice og konsumere det to ganger om dagen så mye som 5 ml. I tillegg til å drikke, antas det å bruke kokt vann av mindi-blader for å vaske det kvinnelige området å bidra til å forebygge og behandle vaginale infeksjoner.

5. Overvinne hemoroider

Akkurat som menstruasjonsforstyrrelser, antas mindibladjuice også å behandle hemoroider. Dette er fordi mindiblader inneholder fiber, jern, karbohydrater og proteiner som er bra for å håndtere fordøyelsesproblemer, som forstoppelse. Du kan lage mindi-bladjuice til å drikke tre ganger om dagen med jevne mellomrom, med en porsjon på ca. 5 ml om gangen.

6. Bli kvitt parasitter

Basert på en dyrestudie kan parasitter som ormer som er i kroppen til forsøksdyr fjernes ved å innta 25-30 gram mindiblader en gang om dagen, i tre dager. Selv om det anses som fordelaktig, kan inntak av mindi-blader i store mengder forårsake forgiftning.

7. Kure innvollsorm

Forbindelsene toosendanin, kaempferol og margoside i mindifrukt har antihekmintale egenskaper, eller forbindelser som kan drepe nye ormer i tarmen. Denne forbindelsen kan overvinne parasittiske ormer i kroppen og utvise dem gjennom anus. I tillegg fungerer disse tre forbindelsene også som giftstoffer for ormene i kroppen.

8. Overvinne diabetes

Fordelene med mindiblader kan også overvinne diabetes. Sitert fra Phytotherapy Journal-forskningen, kan polyfenolinnhold stimulere tarmene til å absorbere mindre sukker. Fordelen, sukkerinnholdet i blodet vil være mindre, på grunn av maksimal absorpsjon av sukker. Bruken av mindiblader som naturlig diabetesmedisin er også veldig enkelt å lage. Du trenger bare å tørke en håndfull mindiblader og deretter blande den med opptil 3 liter vann.

9. Senk høyt blodtrykk

En annen fordel med mindiblader er å redusere hypertensjon eller høyt blodtrykk, fordi C-vitamininnholdet er ganske høyt. Oregon State University-forskning fant at vitamin C kan senke blodtrykket med opptil 9 %. For å få denne egenskapen kan du tilberede 7 stykker mindiblader og koke dem med 3 kopper vann. Drikk kokt vann av mindi-blader 2 ganger om dagen til blodtrykket er normalisert.

10. Overvinne sår

Mindi-blader inneholder sulfonylureaforbindelser og natriumsvovel som er forbindelser som finnes i medisiner for å behandle magesår. For å få denne egenskapen kan du konsumere et avkok av mindiblader 1 gang om dagen slik at halsbrann forsvinner. Les også: 7 fordeler med neemblader og deres bivirkninger

Ting du bør vurdere før du spiser mindi-blader

Selv om de anses som fordelaktige, bør mindiblader ikke brukes av gravide og ammende kvinner. I tillegg har alle deler av dette treet, inkludert mindiblader, giftstoffer som kan forårsake irritasjon av magekanalen og degenerasjon av lever og nyrer. En annen bivirkning av mindiblader er at den har en veldig skarp bitter smak når den konsumeres direkte, på grunn av alkaloidinnholdet. I tillegg kan overdreven inntak av alkaloider forårsake kvalme og allergisymptomer i kroppen. Hvis du vil bruke dette bladet, bør du først konsultere legen din for å forhindre uønskede effekter. Hvis du har spørsmål om helseproblemer, kan du spørre legen din direkte på SehatQ-familiens helseapplikasjon gratis. Last ned SehatQ-appen nå på App Store eller Google Play.