Selvaksept er nøkkelen til lykke, her er tips for å praktisere det

Selvaksept er selvaksept. Når du praktiserer selvaksept, vil du være i stand til å akseptere deg selv fullt ut, både gode og dårlige, betingelsesløst, uten overdrevne spørsmål og uten unntak. I løpet av denne tiden er det kanskje mange som understreker at vi må tro på våre egne styrker. Det er selvsagt ikke feil. Å akseptere alle dine egne mangler er imidlertid ikke mindre viktig. Vi må innse at ingen er perfekte. Nettopp ved å akseptere våre egne mangler kan vi begynne å utvikle forbedringsplaner for en bedre fremtid.

Selvaksept er forskjellig fra selvtillit

Selvaksept betyr å kunne akseptere seg selv som man er Selvaksept brukes ofte om hverandre med begrepet selvfølelse. Imidlertid har de to faktisk forskjellige betydninger.

• Selvtillit

Selvfølelse er evnen til å sette pris på og vurdere egne evner. Folk som har god selvfølelse vil tenke at de er nyttige og passende til å gjøre noe, fordi de har evnen.

• Selvaksept

I mellomtiden har selvaksept et større omfang. Mennesker som kan praktisere selvaksept vil ikke bare ha god selvtillit, men kan også akseptere mangler som en del av seg selv. Når du kan praktisere selvaksept, kan du elske deg selv for den du er. Likevel betyr det ikke at dette vil stoppe deg selv fra å vokse. Det er nettopp ved å være bevisst på dine svakheter og mangler at du kan begynne å vurdere deg selv og identifisere ting som kan forbedres. Les også: 11 måter å tenke positivt på for å leve et vakrere liv

Hva er konsekvensene hvis vi ikke kan gjøre selvakselerasjon?

Uten selvaksept blir vi lett sjalu på andre Hvorfor kan selvaksept være en av nøklene til lykke? For ved å etterleve det, kan du filtrere bort negative tanker som bringer press på sinn og sjel. Mennesker som ikke har evnen til selvaksept, vil ha en tendens til å sammenligne seg med andre. "Hvorfor ja, han kan vinne klassen mens jeg ikke kan?""Det er godt å være ham, i denne alderen er han allerede vellykket.""Jeg vil være ham, ha et hjem, ha en partner og en lykkelig familie." Tanken ovenfor må ha krysset hodet til de fleste, og det er faktisk normalt. Men hvis disse tankene fortsetter å forfølge deg og gjør at du alltid sammenligner deg med andre, er det der problemene vil oppstå. Du må huske at det ikke er din plikt å forfølge de samme prestasjonene som dine jevnaldrende. Alle har sin egen tidslinje og det er det som gjør livet mer fargerikt. Å være deg selv er en spesiell ting, for inntil da kan vi aldri virkelig være de samme som andre mennesker, selv om vi prøver desperat. Ved å praktisere selvaksept kan vanen med å sammenligne, som kan gjøre livet mer komplisert, reduseres. Fordi vi kjenner til manglene, styrker, evner og følelser som skjer med oss ​​selv. [[Relatert artikkel]]

Tips for å øve på selvaksept

Sette intensjoner og mål for å kunne utforske selvaksept For å kunne gjennomgå praktiseringen av selvaksept, er det selvfølgelig ikke en lett ting. Du kan imidlertid begynne med å prøve tipsene nedenfor.

1. Sett intensjoner og mål

Alt må begynne med en intensjon. Med gode intensjoner kan vi endre tankegangen som opprinnelig var med skyld, skam og tvil, blir full av aksept, tillit og toleranse. Med gode intensjoner og mål vil du innse at negative tanker, vanen med å sammenligne deg selv med andre, ikke vil gjøre livet bedre.

2. Kjenn dine egne styrker

Ikke få personer ble spurt: "Hva er dine styrker?" ville svare: "Jeg vet ikke." Faktisk har hvert menneske fordeler, så vel som deg. Hvis du ikke tror det, prøv å gå dypere inn i de glade tankene og minnene som er lagret, og skriv ned hvilke ting som kan få deg til å overleve til nå. Start med å skrive enkle, vanlige ting, som «Jeg er en god person». Derfra vil du begynne å tenke på andre, mer spesifikke fordeler som «Jeg er god på kreative ting» og andre.

3. Forstå menneskene rundt deg

Det er ubestridelig, menneskene rundt deg har en betydelig innflytelse på selvutvikling. Så prøv å identifisere deg igjen, er det venner som faktisk får deg til å føle deg mindreverdig og usikker? Hold deg unna mennesker som har en negativ innvirkning og begynn å se etter andre mennesker som kan brukes som et støttesystem eller gi støtte. Støtten er ikke bare ros, men også konstruktiv kritikk som kan gjøre deg bedre og lyst til å komme deg videre, ikke gjøre deg selv lav og klandre deg selv.

4. Tilgi deg selv

Å dvele ved anger, kan gjøre det vanskelig for oss å gjennomføre selvaksept. Så tilgi deg selv og gå videre. Les også: Hvordan leve et lykkelig liv når alt føles vanskelig å leve

5. Reduser overdreven selvkritikk

Noen ganger kan vi være vår egen hardeste kritiker. Selvfølgelig er det en god ting å gjenkjenne feil og innse at vi trenger forbedring, men det er selvfølgelig grenser. Hvis kritikken i våre sinn er for ond, vil det være vanskelig for deg å akseptere at mennesker også kan gjøre feil og at feil ikke er verdens undergang.

6. Godta feil

Den du er i dag, er kanskje ikke det du pleide å være. Du pleide for eksempel å forestille deg at du allerede i en alder av 25 har et hus og en fast jobb. Men i virkeligheten ikke ennå. Dette kan være skuffende, men minnet om feil bør ikke bare slettes. I stedet aksepter tilstanden med åpne armer og ta det som en leksjon. Fortsett deretter å leve av å være deg selv, selvfølgelig i en bedre versjon.

7. Gjør godt mot andre

Å gjøre godt mot andre vil roe hjertet ditt og tillate deg å akseptere at du fortsatt kan være nyttig. Så ikke bli forvirret lenger når du blir spurt om fordelene du har. Hjelp gjerne er en fordel som ikke alle kan ha.

8. Innse at selvaksept er en måte å komme videre på, ikke stoppe

Å leve med selvaksept betyr å gi slipp på fortiden og tingene vi ikke kan kontrollere. Så det er helt naturlig at ting ikke går slik du vil. Ved å omfavne det, kan du gå videre og leve livet til det fulle, kjenne dine grenser og akseptere ethvert mulig utfall. Hvis du ønsker å diskutere videre om selvaksept eller andre psykologiske temaer, spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.