5 De fleste øyesykdommer funnet i Indonesia

Det finnes mange typer øyesykdommer, alt fra konjunktivitt (kløende og rennende røde øyne) til grå stær og glaukom. Sykdommer i øyet kan sikkert forstyrre synet. Generelt blir synet uklart, smalt, blir mørkere, til blindhet. Men øyeproblemer kan også påvirke fysiske forhold. Så, hva er de vanligste øyesykdommene i Indonesia?

De vanligste typene øyesykdom i Indonesia

Det er flere typer øyesykdommer som mange mennesker i Indonesia lider av. Generelt har Indonesia en tendens til å ha øyesykdom på grunn av synshemming. Basert på data sitert fra data- og informasjonssenteret (Pusdatin) til helsedepartementet (Kemenkes) i 2018, er Indonesia inkludert i de fem landene med flest synshemninger. Her er fem typer øyesykdommer som er vanlige i Indonesia

1. Konjunktivitt

Selv om det ikke er en øyesykdom som forstyrrer synet, rammer konjunktivitt ofte mange indonesere. Konjunktivitt er preget av rødhet i øyet Konjunktivitt eller " rosa øye " er hevelse eller betennelse i bindehinnen. Konjunktiva er et tynt lag med vev på den indre overflaten av øyelokkene. Ifølge 2009 Ministry of Health Center for Data and Information, i Indonesia, fra 135 749 besøk til øyepoliklinikken, antall tilfeller av konjunktivitt og andre lidelser i konjunktiva var 99 195 tilfeller. Dette betyr at så mange som 73,5 % av den indonesiske befolkningen besøker for å få hjelp i øynene på grunn av konjunktivitt. Det er mange typer årsaker til konjunktivitt, nemlig allergier , øyne som svelges av fremmedlegemer, til bakterielle og virusinfeksjoner. Vanligvis er bakterier som utløser infeksjon stafylokokker eller streptokokker. Feil måte å rense øyesminke på, ikke vaske hendene før du berører øynene eller kommer i kontakt med andre mennesker, og eksponering for insekter utløser også øyeinfeksjoner. [[relaterte artikler]] I tillegg kan denne øyesykdommen være forårsaket av eksponering for kjemikalier. Vanligvis skjer dette når du er i et miljø med høy luftforurensning, svømmer med høyt klorinnhold, eller blir utsatt for skadelige kjemikalier. Konjunktivitt er også utsatt for å oppleves av personer som sjelden skifter kontaktlinser og etter øyeoperasjon. Hvordan behandle konjunktivitt? Behandling vil avhenge av årsaken. Hvis det er forårsaket av allergier, hold øynene unna allergener og ta allergimedisin umiddelbart. Hvis det er forårsaket av en bakteriell infeksjon, får pasienten vanligvis resept på antibiotikadråper eller salve. Gi kalde kompresser og øyedråper for å redusere ubehag. I mer alvorlige tilfeller av øyesykdom vil øyelegen foreskrive ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler og antihistaminer. Når betennelsen blir verre, foreskriver leger vanligvis steroiddråper for å redusere ubehag. Hvis øynene dine utsettes for farlige kjemikalier, skyll øynene umiddelbart med rikelig med rent rennende vann i noen minutter. Gå umiddelbart til sykehuset for ytterligere hjelp.

2. Katarakt

2014-helsedepartementets senter for data og informasjon viser at det hvert år er én ny kataraktpasient av tusen mennesker i Indonesia. Grå stær er preget av uklart syn.Denne øyesykdommen rammer vanligvis eldre. Imidlertid har indonesere en tendens til å utvikle grå stær 15 år tidligere enn folk i subtropiske områder. Rundt 16-22 % av kataraktpasienter som blir operert er under 55 år. Hos pasienter med grå stær blir øyelinsen uklar på grunn av endringer i proteiner og fibre i øyelinsen. Dette gjør at øyelinsen ikke klarer å fokusere optimalt slik at sikten blir forstyrret. Det er ulike faktorer som øker risikoen for å utvikle grå stær, nemlig:
  • Pasienter med diabetes mellitus : risikoen er 60 % større hvis du har diabetes.
  • Narkotika: Bivirkninger Kortikosteroider, klorpromazin og fenotiaziner kan forårsake grå stær.
  • UV eksponering: UV-stråler kan skade øyelinseproteiner på grunn av oksidativt stress.
  • Røyk: Røyking får cellene i øyelinsen til å oksidere. Røyking utsetter også øyelinsen for tungmetaller, som kadmium
  • Alkohol: Folk som drikker for mye alkohol har høyere risiko for å utvikle grå stær enn de som drikker mindre eller ingen alkohol.
  • Underernæring: Mangel på inntak av antioksidanter som vitamin C, E og karotenoider kan øke risikoen for grå stær.
  • Genetikk: Hvis noen i familien din har hatt grå stær før, er du sannsynligvis også i faresonen.

3. Grønn stær

Antall glaukom de siste 10 årene har økt. I 2010 var antallet personer med glaukom 60,5 millioner. Laser er valgt å redusere dersom stoffet ikke er effektivt Glaukom er skade på øyens nerver som gjør synet trangt. Denne øyesykdommen oppstår på grunn av økt trykk på nervene i øyeeplet. Trykket som skapes av øyevæsken (humorvann) fortsetter å produseres, men kan ikke støtes ut igjen. Glaukom har ingen åpenbare symptomer. Faktisk, hvis den ikke behandles, kan glaukom redusere evnen til permanent syn til blindhet. Det er forskjellige faktorer som forårsaker glaukom, nemlig:
  • Etterkommere: risikoen øker 6 ganger høyere hvis du har et kjernefamiliemedlem (søsken eller foreldre-barn) som har glaukom.
  • Løp: Asiater er mer utsatt for vinkel-lukkende glaukom.
  • Degenerativ sykdom: Å ha diabetes, hypertensjon og til og med hypotensjon øker risikoen for å utvikle glaukom.
  • Bruk av visuelle hjelpemidler: Personer som bruker briller eller kontaktlinser med høy linsestørrelse er mer utsatt for denne øyesykdommen.
  • øyeskade
  • Tar langtidssteroider
  • 40 år og over
  • Migrene lider
  • Har innsnevring av blodårer
[[Relatert artikkel]] Så langt har det ikke vært noen kur eller måte å kurere glaukom fullstendig. Behandling er vanligvis å redusere mengden væske i øyeeplet eller operasjon med laser. Vanligvis utføres operasjon på personer med glaukom med skade på sentralnerven i øyet som øker over tid.

4. Brytningsforstyrrelser

Ifølge helsedepartementet er antallet personer med øyeproblemer i form av brytningsfeil 22,1 % av hele befolkningen i Indonesia. Faktisk er 15 % av pasientene i skolealder. Personer med brytningsfeil er i faresonen for blindhet. Personer med brytningsfeil trenger spesielle briller Brytningsforstyrrelser er øyeproblemer forbundet med nedsatt syn. Dette gjør utsikten uklar. Årsaken er at visse øyeformer hindrer lys i å falle nøyaktig på netthinnen. Det er 4 typer brytningsfeil, nemlig:
  • nærsynthet (nærsynt) : Pasienten kan ikke se gjenstander som er langt fra øyet tydelig. Selv fjerne objekter ser uskarpe ut. Legebetegnelsen for denne tilstanden er minus øye.
  • hypermetropi (langsynt eller pluss øye): Lider har problemer med å se gjenstander på nært hold. Nærsynte personer har en flat hornhinne eller øyeeplet som er for kort. Dette gjør gjenstander nær øyet uskarpe.

  • Astigmatisme (sylindrisk øye) : Hos personer med astigmatisme øyesykdom har øyelinsen eller hornhinnen en uregelmessig fordypning. Dette påvirker lyset som kommer inn i netthinnen i øyet slik at synet blir uklart eller forvrengt.
  • Presbyopi (langsynthet): problemer med øyefokus forekommer hos eldre. Øyelinsen er ikke lenger fleksibel, så den er ikke lenger i stand til å fokusere raskt på nærliggende objekter. Til slutt blir synet uklart (synthet).
Generelt er hovedårsaken til brytningsfeil øyets anatomi eller form. Starter fra et øyeeplet som er for langt eller kort eller en netthinnen som er for konkav eller konveks. Tilstanden til øyelinsen påvirker også. Uregelmessige linser, til mangel på fleksibilitet i øyelinsen forårsaker nedsatt syn. Arvelighet påvirker også en persons risiko for refraktiv øyesykdom. I tillegg øker skade på øyet eller en historie med øyekirurgi også følsomheten for brytningsfeil. [[relatert artikkel]] Øyeproblemer som brytningsfeil kan vanligvis behandles med reseptbelagte briller eller kontaktlinser. Vanligvis foreskriver leger minusbriller for nærsynthet, pluss briller for nærsynthet, og sylinderbriller for astigmatisme. For presbyopiske øyne kan linsene som brukes være bifokale, progressive eller trifokale linser. Å gi atropindråper for å utvide pupillen i øyet eller LASIK-operasjon kan også være et annet alternativ for å behandle brytningsfeil. LASIK virker ved å endre krumningen av hornhinnen slik at lyset kan falle presist på netthinnen.

5. Diabetisk retinopati

En annen øyesykdom som ofte finnes i Indonesia er diabetisk retinopati. I følge tidsskriftet publisert i American Journal of Ophthalmology er forekomsten av diabetisk retinopati og synstruende diabetisk retinopati ganske høy. Høye blodsukkernivåer utløser diabetisk retinopati Denne trenden finnes hos voksne med type 2-diabetes i urbane og landlige områder. En av fire voksne med diabetes har synstruende diabetisk retinopati. I mellomtiden opplever 1 av 12 personer med synstruende diabetisk retinopati bilateral blindhet. Denne øyesykdommen forekommer hos diabetikere. Når blodsukkeret i kroppen øker, vil dette skade blodårene i netthinnen. Denne øyesykdommen kan ikke kureres eller fullstendig løses. Det finnes imidlertid måter å ikke gjøre ting verre på. [[relatert-artikkel]] Den vanlige måten er kirurgi. I tillegg, hvis øyet har opplevd komplikasjoner, vil legen utføre en vitrektomiprosedyre. Vitrektomi er et lite snitt i øyet for å fjerne blodet i øyet. Leger gir også medisiner for å stoppe veksten av unormale blodårer. For å forhindre denne øyesykdommen, er det som kan gjøres å redusere risikoen for diabetes ved å kontrollere blodsukkernivået, spise mat med lav glykemisk indeks, ikke spise mat med dårlig kolesterol og trene regelmessig.

Notater fra SehatQ

Det er fem vanlige øyesykdommer funnet i Indonesia. De fleste av disse øyeproblemene kan redusere synsfunksjonen. Denne typen øyesykdom ser ikke alder. Barn i skolealder til høy alder kan også være utsatt for denne øyesykdommen. Faktisk, hvis øyeproblemet ikke behandles umiddelbart, kan det føre til blindhet.Øyesykdommer som brytningsfeil kan kureres med LASIK-kirurgi. Men det er også øyesykdommer som ikke kan kureres for livet. Det som kan gjøres er at tilstanden ikke blir verre. Oppretthold alltid en sunn livsstil for å forhindre øyesykdom. Hvordan opprettholde øyehelsen kan gjøres ved å spise sunn mat, unngå direkte strålingseksponering for øynene, til du får nok soleksponering. [[Relatert artikkel]]