Halsbetennelse i apotek basert på de aktive ingrediensene

Sår hals kan gjøre deg syk når du svelger mat. I tillegg er et annet resultat av halsbetennelse som kan kjennes av lidende, en forstyrrelse i stemmebåndene. Heldigvis kan du kjøpe reseptfrie medisiner for sår hals, spesielt hvis de ikke er forårsaket av bakterier. Medisiner som er egnet for å lindre symptomer på sår hals inneholder generelt smertestillende, har bedøvende, antibakterielle effekter og bidrar til å styrke kroppens immunforsvar.

Hva forårsaker sår hals?

Sår hals er en svært vanlig sykdom hos barn og voksne. Det er mange grunner til at en person har streptokokker i halsen. Hvis årsaken er bakterier, trenger du et reseptbelagte antibiotika for å behandle streptokokker i halsen. Men hvis årsaken ikke er bakterier, kan du prøve å behandle det med reseptfrie medisiner for sår hals. I tillegg til bakterier kan halsbetennelse også oppstå på grunn av sure oppstøt, virusinfeksjoner, røykevaner, allergiske reaksjoner, innånding av forurensninger i luften eller skriking for mye.

Typer sår hals medisin i apotek

Det finnes ulike typer medisiner mot halsbetennelse på apotek. Hva er typene?
  • Anti-inflammatoriske legemidler som kan bidra til å redusere betennelse og lindre smerter i halsen, for eksempel ibuprofen.
  • Smertestillende , slik som paracetamol eller paracetamol. Selv om det kan bidra til å redusere smerte, er dette stoffet ikke inkludert som et antiinflammatorisk legemiddel.
  • sugetabletter (sugetabletter) som inneholder aktive ingredienser for å lindre sår hals. Det finnes pastiller som inneholder aktive antiinflammatoriske, bedøvende eller antiseptiske ingredienser. Pastiller vil også hjelpe munnen til å produsere spytt for å fukte halsen.
  • Spray og munnvann De som retter seg mot baksiden av halsen inkluderer også streptokokkmedisiner som kan kjøpes på apotek. Dette middelet er nyttig for å redusere symptomene på sår hals.
Få for vane å lese de aktive ingrediensene i stoffet som er oppført på pakken når du velger et medisin for sår hals på apoteket. Du kan velge de aktive ingrediensene basert på klagene du opplever eller kun basert på personlige preferanser.

Aktive ingredienser i strep-halsmedisin i apotek

Det er flere aktive ingredienser som vanligvis finnes i medisiner for sår hals i apotek for å lindre betennelse, inkludert:

1. Paracetamol

Paracetamol Det virker for å lindre mild til moderat smerte. For eksempel hodepine, hoste, forkjølelse, influensa, sår hals, tannpine, ryggsmerter og magekramper under menstruasjon. For å bruke denne medisinen, følg bruksanvisningen som er oppført på produktets emballasje eller på brosjyren som følger med pakken. Ulike legemidler kan ha ulike konsentrasjoner av aktive ingredienser paracetamol annerledes også. Følg derfor alltid anbefalt forbruksdosering på emballasjen. Velg et legemiddel paracetamol spesielt for barn hvis den lille har streptokokker i halsen. Bruk barnets vekt eller alder som målestokk for dosen som vanligvis er oppført på produktpakningen. Hvis det er ting du ikke forstår, er det bedre å spørre apoteket eller legen din før du tar strep-halsmedisin på apoteket, som inneholder en aktiv ingrediens som også er kjent som paracetamol dette.

2. Ibuprofen

Ibuprofen er et ikke-steroid antiinflammatorisk legemiddel (NSAID). Dette stoffet brukes ofte til å behandle ryggsmerter, premenstruelt syndrom, tannpine og sår hals. Ibuprofen virker også for å behandle betennelse. For eksempel på grunn av forstuinger eller på grunn av leddgiktsymptomer. Den aktive ingrediensen i ibuprofen finnes ofte i strep-halsmedisiner på apotek, den finnes også i hoste- og forkjølelsesmedisiner.

3. Naproxen

Akkurat som ibuprofen, naproxen tilhører NSAID-gruppen og selges mye som halsbetennelse på apotek. I tillegg til å lindre smerte, tjener dette stoffet også til å gi effekten av å redusere hevelse og leddstivhet. Naproxen Det virker ved å blokkere kroppen fra å produsere forbindelser som forårsaker betennelse. En av dem er prostaglandiner. Dose naproxen vil avhenge av den medisinske tilstanden du opplever og kroppens respons på behandlingen. For å unngå bivirkningene anbefales det at du bruker naproxen ved laveste dose og for kortest tid. Ikke glem å alltid følge doseringen og bruksanvisningen som er oppført på legemiddelpakningen naproxen

4. Guaifenesin

Guaifenesin er et aktivt slimløsende middel som hjelper kroppen å tynne slim i luftveiene og halsen. Med dette blir slim og slim lettere å drive ut. Den aktive ingrediensen guaifenesin finnes ofte i hostemedisiner som oppstår på grunn av influensa, sår hals eller allergier. Ved bruk av guaifenesin anbefales hoste- og halsbetennelser å drikke mye vann, spesielt varmt vann. Å drikke varmt vann kan hjelpe tynne slim og smøre en sår hals.

Antibiotika må brukes etter resept fra lege

Hvis symptomene på sår hals er alvorlige og ikke går over, kan inflammatoriske bakterier være årsaken. For å gjenkjenne det, la oss få vite symptomene på halsbetennelse på grunn av bakterier nedenfor:
  • En liten klump vises på halsen som kjennes ved berøring. Disse klumpene er hovne lymfeknuter i nakken.
  • Hoster opp slim, med gul eller grønnaktig slim.
  • Feber.
  • Føler meg mer sliten enn vanlig.
Sår hals som oppstår på grunn av en bakteriell infeksjon krever antibiotika for å bli kvitt det raskt. Men for å få antibiotika kreves det en legeresept. Derfor er ikke denne medisinen den typen halsbetennende medisin på apoteket som du kan kjøpe reseptfritt. Antibiotika må også tas til de går tom i henhold til dosen og tidsperioden som er bestemt av legen. Ukritisk bruk av antibiotika og uten resept fra lege kan føre til at bakterier blir resistente mot behandling. Som et resultat, neste gang du får en bakteriell infeksjon, vil antibiotika ikke virke lenger. Hvis antibiotikaresistens (resistent) oppstår, må dosen med antibiotika økes eller typen endres til et antibiotikum fra en hardere gruppe. [[relatert-artikkel]] Reseptfrie medisiner for sår hals kan bidra til å redusere symptomene på sår hals. Men hvis symptomene på sår hals ikke avtar i løpet av noen dager, er det en god idé å oppsøke lege. Legen vil hjelpe med å finne årsaken til halsbetennelsen, samt finne de riktige typene av halsbetennende medisiner, enten de kan kjøpes reseptfritt eller på resept.