5 frukter for diaré som du kan spise

Noen mennesker med diaré kan være bekymret for å spise frukt mot diaré. Dette kan være forårsaket av fiberinnholdet i frukt som vanligvis letter fordøyelsessykdommer, som faktisk kan gjøre diarétilstander verre. Faktisk kan det å spise frukt mellom måltidene være en god måte å forhindre dehydrering under diaré samtidig som det fremskynder restitusjonsprosessen. Imidlertid er ikke all frukt mot diaré bra for konsum.

Hva er noen fruktanbefalinger for diaré som er gode for konsum?

I de fleste tilfeller kan symptomene på diaré gjøre at den som lider må gå frem og tilbake på do for å gjøre avføring, kaste opp og bli dehydrert. Denne tilstanden løses kanskje ikke raskt bare ved å drikke vann. Dette er fordi vanlig vann ikke inneholder elektrolytter og vitaminer og mineraler som kroppen trenger for å fylle på væske og energi som går tapt på grunn av diarésymptomer. Derfor må du balansere det ved å spise frukt mot diaré. Noen anbefalinger for frukt mot diaré som er bra for konsum er:

1. Banan

Bananer inneholder pektin og kalium.En type frukt mot diaré som er bra for personer med diaré er bananer. Bananer er generelt grøtaktige og mykere i konsistensen, noe som gjør dem til et godt matvalg for diaré. Regelmessig spising av bananer er effektivt for å fremskynde restitusjonsprosessen av diaré. Bananer inneholder pektin eller vannløselig fiber som kan hjelpe tarmene til å jobbe for å gjøre det enklere og mer effektivt å behandle matavfall til tettere avføring. I mellomtiden fungerer fordelene med kalium i bananer for å erstatte kroppens elektrolytter som går tapt på grunn av å gå ut med avføring under diaré. Bananer inneholder også fiber og prebiotiske forbindelser kjent som fruktooligosakkarid (FOS) eller oligofruktan som øker de gode bakteriene i tarmen slik at den kan bekjempe de dårlige bakteriene som forårsaker diaré.

2. Eple

Forbruk av epler for diaré i form av juice eller saus Foruten bananer, er den neste frukten for diaré epler. Imidlertid kan personer med diaré finne det vanskelig å fordøye ubehandlede epler, også kjent som hele epler, spesielt hvis de spiser epler med skallet på. Fordi epleskinn inneholder uløselig fiber som kan belaste fordøyelsessystemet ditt som opplever forstyrrelser. Derfor anbefales personer med diaré å behandle det til juice eller eplemos. En studie publisert i Journal of the American Medical Association antyder at denne frukten mot diaré også er bra for diarépasienter som opplever oppkast. Resultatene av studien konkluderte med at barn som ble bedt om å drikke ren eplejuice (uten sukker) kom seg raskere etter diaré og ble utskrevet fra sykehuset raskere enn de som bare drakk ORS.

3. Oransje melon

Appelsin melon inneholder mye vann og kalium Appelsin melon er en frukt mot diaré som inneholder lite fiber. Imidlertid inneholder oransje melon mange næringsstoffer som ikke er mindre sunne, inkludert for å gjenopprette symptomer på diaré. En porsjon på 177 gram appelsinmelon inneholder omtrent 60,2 gram kalorier, 65 gram vitamin C og 1,6 gram kalium. Disse ulike ingrediensene kan hjelpe personer med diaré å øke immunforsvaret, og dermed fremskynde helingsprosessen. I tillegg inneholder meloner også mye vann og kalium som kan gjenopprette tapte kroppsvæsker.

4. Ananas

Ananas antas å behandle diaré En annen frukt for tyfus er ananas. En vitenskapelig rapport publisert i Biotechnology Research International sier at bromelain-enzymet som finnes i ananas kan bidra til å forhindre diaré forårsaket av skadelige bakterier. Bromelain-enzymet kan hindre fremmede stoffer i å feste seg til visse reseptorer i tarmen, og dermed forhindre at diarésymptomer blir verre. I tillegg antas bromelain også å hjelpe til med å behandle fordøyelsessykdommer.

5. Kokosnøtt

Kokos er også en type frukt for påfølgende diaré. Kokosfrukt inneholder mye vann som er nyttig for å gjenopprette kroppsvæsker og elektrolytter, som kalium, natrium og mangan, som går tapt med avføring på grunn av diaré. Du kan få fordelene med kokos for diaré i typen moden kokosnøtt. I tillegg rapporterer en studie publisert i tidsskriftet Journal of Ethnopharmacology at kokosfrukt inneholder antibakterielle egenskaper som kan bidra til å bekjempe dårlige bakterier, som f.eks. Shigella og Salmonella, i fordøyelsessystemet forårsaker diaré. Imidlertid krever fordelene med kokos som en diaréfrukt fortsatt ytterligere forskning for å bevise dens effektivitet hos mennesker.

Hvordan behandle diaré annet enn å spise frukt mot diaré

Selv om frukten for diaré ovenfor er god for konsum av diarépasienter, er ikke bare å spise frukt nok for å fullstendig overvinne denne fordøyelsessykdommen. Fordi frukten for diaré ovenfor er bare et alternativ for å forbedre helsen og forhindre alvorlige symptomer hos personer med diaré. Du kan behandle diaré for å få en full bedring ved å gjøre hjemmemedisiner. For eksempel tar du ORS hvis du er i fare for dehydrering. ORS består av en blanding av vann med sukker og salt. Denne væsken tjener til å erstatte karbohydrater, elektrolytter eller ioner og andre viktige mineraler som går tapt i kroppen slik at dehydrering ikke oppstår. Inntak av yoghurt er også bra fordi den inneholder probiotiske bakterier for å bekjempe dårlige bakterier i fordøyelsessystemet og hjelpe passasjen av mat i fordøyelseskanalen. Inntak av yoghurt kan bidra til å gjenopprette probiotiske bakterier i fordøyelsessystemet som også er bortkastet. Unngå deretter å drikke koffeinholdige drikker eller sukkerholdige drikker som kan gjøre diaré verre. Hvis disse trinnene ikke lindrer diarésymptomer, er det en god idé å umiddelbart konsultere og oppsøke lege. Legen vil undersøke tilstanden og diagnostisere årsaken til diaréen din. [[Relatert artikkel]]

Notater fra SehatQ

Du kan spise frukt mot diaré ved å spise kjøttet hel eller drikke det som fruktjuice. Ikke glem å vaske frukten først til den er ren med rennende vann for å holde den ren. Du anbefales også å skrelle frukten for diaré som skal konsumeres. Hvis du er i tvil, skader det aldri å konsultere en lege eller sykepleier om frukt for diaré og andre matvarer som kan spises eller ikke av diaré lider under restitusjonsprosessen.