8 måter å overvinne vanskelige KAPITTEL naturlig uten rusmidler

Hvor lenge har du vært lytte og sylter bort på badet mens du venter på at avføringen skal komme ut? Det er vanskelig å gjøre avføring fordi forstoppelse er veldig plagsomt, fordi det får magen til å føles full og det gjør vondt. For ikke å snakke om følelsen av å måtte gå frem og tilbake for å gjøre avføring, men ingenting kommer ut. Så, hva er en bevist effektiv måte å overvinne forstoppelse og starte en vanskelig avføring på grunn av det? [[Relatert artikkel]]

8 måter å overvinne vanskelige avføringer naturlig

Å ta avføringsmidler er den mest populære måten å behandle forstoppelse på grunn av forstoppelse. Men å bruke avføringsmidler for noen mennesker er ikke det riktige valget på grunn av bivirkningene. Noen ganger kan bivirkningene av disse stoffene til og med forårsake kramper eller magesmerter og diaré. Du trenger ikke bekymre deg fordi måten å overvinne vanskelige avføringer ikke alltid trenger å være ved hjelp av avføringsmidler. Her er noen måter å overvinne vanskelige avføringer naturlig:

1. Spis epler

Epler er ganske effektive som en alternativ måte å overvinne vanskelige avføringer. Ett eple som veier omtrent 182 gram inneholder 4,4 gram fiber som har oppfylt 17 prosent av det daglige fiberinntaket. Epler inneholder også pektin som hjelper til med å trekke vann inn i tykktarmen for å myke opp avføringen og forbedre avføringen. Velg grønne Granny Smith-epler, som er rikere på fiber enn røde epler. Vi anbefaler at du spiser epler med skallet for å få maksimalt fiber fra epler.

2. Spis kiwi

Fiber er den grunnleggende nøkkelen til hvordan man starter en avføring som er vanskelig å komme ut på grunn av forstoppelse. En frukt som er høy i fiber er kiwi. En kiwi som veier 100 gram inneholder så mye som to til tre gram fiber. Mengden fiber har dekket omtrent ni prosent av det daglige inntaket av fiber som må konsumeres. Ikke bare fiber, kiwi har også enzymet actiniadin som antas å kunne hjelpe fordøyelsesprosessen. Forskning i Kina fant at inntak av to kiwifrukter per dag i fire uker bidrar til å forbedre fordøyelsen. Du trenger ikke å bry deg når du spiser kiwi fordi du kan spise den umiddelbart etter at den er skrelt.

3. Spis grønne bladgrønnsaker

Grønne bladgrønnsaker som brokkoli og spinat er to typer grønne grønnsaker som hjelper til med å drive ut avføringen fra tarmen. I tillegg til å være høy i fiber, er brokkoli og spinat også rike på vitamin K, folat og vitamin C, som bidrar til å jevne ut måten tarmene jobber for å overvinne vanskelige avføringer på grunn av forstoppelse. Brokkoli inneholder til og med sulforafan som letter fordøyelsen og beskytter tarmen. Disse stoffene antas også å kunne hindre vekst av mikroorganismer som forstyrrer fordøyelsesprosessen.

4. Spis pærer

En pære som veier omtrent 178 gram har et fiberinnhold på 5,5 gram eller 22 prosent av det daglige fiberinntaket. Ikke bare høy i fiber, pærer inneholder også fruktose og sorbitol. Fruktose og sorbitol er sukkerforbindelser som er vanskelig å fordøye. Fruktose og sorbitol virker ved å trekke vann inn i tykktarmen for å hjelpe fordøyelsen, og dermed bidra til å overvinne vanskelige avføringer.

5. Spis fiken

De fleste frukter er rike på fiber, og fiken er intet unntak, som kan være en av fruktene som brukes som en måte å jevne ut avføringen. En fiken som veier ca 50 gram inneholder 1,6 gram fiber og ved å innta en halv kopp fiken på 75 gram kan du møte ditt daglige fiberinntak med 30 prosent! Ikke bare fiber, fiken inneholder også enzymet ficain som ligner på actinidain-enzymet i kiwi som bidrar til å forbedre fordøyelsen. En studie rapporterer at fiken kan fremskynde fordøyelsesprosessen og bidra til å myke opp avføringen og redusere ubehag i magen. Fiken kan spises som snacks eller blandes med andre matvarer.

6. Snakk med nøtter og belgfrukter

Den er lett å få tak i og kan blandes i ulike retter for å lage nøtter og belgfrukter som en praktisk måte å overvinne vanskelige avføringer. Nøtter og belgfrukter inneholder fiber som kan bidra til å forbedre fordøyelsen. Erter er et eksempel på en ingrediens som kan konsumeres umiddelbart etter koking eller blandes i saus og så videre.

7. Spis søtpoteter

En annen måte som ikke er vanskelig å gjøre for å gjøre avføringen jevn, er å spise søtpoteter. I en søtpotet som veier 114 gram, er det 3,8 gram fiber som er nok til å møte ditt daglige inntak på 15 prosent. Fiberen i søtpoteter er en type fiber som er uløselig i vann og tjener til å øke vekten på avføringen for å gjøre det lettere å passere fra tarmen. I likhet med epler inneholder søtpoteter også pektinforbindelser som letter fordøyelsen. Lei av å dampe søtpoteter? Du kan steke eller mose søtpoteter og til og med blande dem i andre retter.

8. Sport

I tillegg til noen av matvarene ovenfor, er det fortsatt måter å overvinne vanskelige avføringer med sunne vaner som trening. Lett trening, som å gå og jogge, kan fremme god avføring ved å øke blodstrømmen til magen. På den måten kan vanskelig KAPITTEL løses.

Medisin for vanskelige avføringer fra legen

Ulike sikre måter å starte avføring ovenfor kan ikke brukes som hovedbehandling for forstoppelse. Derfor er det fortsatt nødvendig med medisinsk behandling fra lege for å få maksimale behandlingsresultater. Følgende er noen medisiner som er vanskelige å avføre fra den medisinske verdenen som kan konsumeres for å behandle forstoppelse:
  • Fibertilskudd

Noen fibertilskudd kan tas som et medikament for å behandle forstoppelse og jevne avføringer. Noen av disse legemidlene inkluderer kalsiumpolykarbofol, metylcellulose, til psyllium. Sørg for å drikke vann mer regelmessig mens du tar de ovennevnte medisinene. Rådfør deg i tillegg med legen din før du prøver det.
  • Osmotisk avføringsmiddel

Osmotiske avføringsmidler kan "koke" vann inn i tykktarmen, noe som gjør avføringen jevnere og lettere å passere. Rådfør deg alltid med lege før du tar osmotiske avføringsmidler for å forhindre bivirkninger.
  • Prucaloprid

Prucalopride er et kapselmedikament som kan tas en gang om dagen. Dette stoffet for vanskelige avføringer kan hjelpe avføring å passere lettere. Men husk, snakk med legen din før du tar prukaloprid fordi det er potensielle bivirkninger.

Forstoppelse som fører til fekal inkontinens

Forstoppelse i 2-3 dager er nok ikke noe å bekymre seg for. De ulike måtene ovenfor kan mer eller mindre bidra til å overvinne symptomene på forstoppelse og jevne ut de resulterende vanskelige avføringene. Men hvis det er alvorlig og langvarig, kan forstoppelse føre til fekal inkontinens. Denne tilstanden er manglende evne til musklene i baken til å kontrollere tarmbevegelser som fører til at avføring passerer ukontrollert gjennom anus. Kronisk forstoppelse fører til at avføring stivner i endetarmen og blir for stor til å passere. Dette fører til at musklene i endetarmen og tarmene strekker seg og svekkes, noe som gjør at mer væske avføring kan passere gjennom anus fra mellom herdet avføring. I tillegg til å svekke endetarms- og tarmmuskulaturen, kan kronisk forstoppelse forårsake skade på nervene rundt anus som også kan forårsake fekal inkontinens. Virkningen av forstoppelse bør ikke undervurderes. Så for å unngå dette, må du vite hvordan du skal håndtere forstoppelse og starte riktig avføring.