Dette er næringsinnholdet i vaktelegg, utløser det virkelig kolesterol?

Vaktelegg blir ofte bearbeidet til ulike retter, både som tilbehør og som snacks. Mange er imidlertid nølende med å spise dem fordi innholdet av vaktelegg anses som ikke bra for kroppen og kan øke kolesterolnivået. egentlig?

Næringsinnhold i vaktelegg

Næringsinnholdet i vaktelegg er ganske komplett.Til tross for sin lille størrelse har vaktelegg et ganske fullstendig næringsinnhold. Følgende er næringsinnholdet i ett mellomstort vaktelegg eller omtrent 9 gram:
  • Kalorier: 14
  • Protein: 1 gram
  • Fett: 1 gram
  • Vitamin A: 2 % av daglig behov
  • Vitamin B12: 6 % av daglig behov
  • Jern: 2 % av daglig behov
  • Fosfor: 2 % av daglig behov
  • Selen: 5 % av daglig behov
  • Kolin: 4 % av daglig behov
  • Riboflavin: 6 % av daglig behov
  • Folat: 2 % av daglig behov
  • Pantotensyre: 3 % av daglig behov

Er det sant at vaktelegg inneholder høyt kolesterol?

Vaktelegg inneholder høyt nok kolesterol Vaktelegg inneholder høyt kolesterol sammenlignet med kyllingegg. En porsjon med kyllingegg som inneholder ett korn inneholder omtrent 210 mg kolesterol. I mellomtiden inneholder en porsjon vaktelegg bestående av flere korn 422 mg kolesterol. Mengden kolesterol per vaktelegg er faktisk mindre enn ett kyllingegg, som er 75,96 mg. Men du må huske at du vanligvis, i ett måltid, vil spise mer enn ett vaktelegg. Prøv å estimere mengden kolesterol som kommer inn i kroppen, når du spiser to spyd vaktelegg som per pinne består av fem egg. Mengden kolesterol er enda høyere enn om du spiser tre kyllingegg på en gang. For friske mennesker som ikke har høye kolesterolproblemer i blodet, kan inntak av vaktelegg i moderate mengder være sunt. For tross alt inneholder dette ene inntaket også andre næringsstoffer som er bra for kroppen. Men hvis du har en historie med høye kolesterolnivåer, bør du unngå vaktelegg. Du kan få en rekke næringsstoffer i disse eggene fra andre matvarer som er tryggere for kolesterolnivået i kroppen. Les også: Typer kolesterolsenkende grønnsaker som er bra for kroppen

Sammenligning av næringsinnholdet i vaktelegg og kyllingegg

Næringsinnholdet i vaktelegg og kyllingegg er ikke mye forskjellig Kyllingegg og vaktelegg, hvilket er sunnere? Dette spørsmålet kan ofte dukke opp i hodet til mange mennesker, spesielt for de av dere som trenger å detaljregulere mengden daglig næring som kommer inn i kroppen. Generelt kan både vaktelegg og kyllingegg gi helsemessige fordeler og kan også utløse helseproblemer hvis de konsumeres i overkant eller tilberedes på en usunn måte. Sett fra det totale næringsinnholdet er vaktelegg og kyllingegg ikke mye forskjellig bortsett fra når det gjelder mengden kolesterol, riboflavin, vitamin B12 og jern. I 100 gram vaktelegg er innholdet av riboflavin og jern nesten det dobbelte av det som finnes i 100 gram kyllingegg. Vitamin B12 i vaktelegg er også høyere enn i kyllingegg.

Fordeler med vaktelegg

Vaktelegg er bra for øyehelsen. Hvis det konsumeres i moderate mengder og av personer som ikke har en historie med kolesterolforstyrrelser, er her noen av fordelene med vaktelegg som kan oppnås.

1. Som en naturlig proteinkilde

Vaktelegg kan være en kilde til naturlig protein som er bra for kroppen. Protein er nødvendig for ulike organfunksjoner, så hvis det er mangelfullt kan det oppstå flere helseproblemer. Protein spiller en rolle i prosessen med celleregenerering og reparasjon av skadet vev, muskler, bein og blodkar.

2. Øk kroppens metabolisme

B-vitaminene som finnes i vaktelegg kan øke metabolsk aktivitet i kroppen, inkludert funksjonen til hormoner og enzymer. Når balansen mellom hormoner og enzymer opprettholdes, kan risikoen for at kroppen får sykdom reduseres.

3. Lindrer allergisymptomer

Det ovomucoid-proteinet som er tilstede i vaktelegg gjør at dette inntaket kan fungere som en naturlig allergilindring.

Derfor, hvis du har en mild allergi som utløser symptomer som nysing eller betennelse, kan det å spise vaktelegg bidra til å lindre det litt.

4. Bra for øynene

Vaktelegg inneholder vitamin A, så dette inntaket anses å bidra til å opprettholde øyehelsen. Dette vitaminet har antioksidantegenskaper som kan redusere risikoen for øyesykdommer som grå stær og makuladegenerasjon.

5. Reduserer risikoen for anemi

Det høye jerninnholdet i vaktelegg gjør at dette ene inntaket anses som bra for å forebygge anemi. Anemi oppstår når kroppen mangler røde blodceller. Folk kaller ofte denne sykdommen med mindre blod. [[relaterte artikler]] Etter å ha kjent næringsinnholdet i vaktelegg og risikoene og fordelene ved å konsumere dem, kan du selv vurdere om det er hensiktsmessig å inkludere dette inntaket i din daglige meny. Hvis du vil vite mer om innholdet i vaktelegg eller annen mat som er bra og ikke bra for kolesterolnivået, spør legen direkte i SehatQ-appen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play .