Pass deg for hakeorminfeksjon, hold kjæledyrene rene

Hakeorminfeksjoner kan komme fra hvor som helst, inkludert kjæledyr. Dessuten, blant de mange artene av krokorm, er det de i form av dyreparasitter. Kjæledyr som er de vanligste smittekildene er katter og hunder. Akkurat som hakeormlarver kommer inn i barn gjennom fotsålene når de leker på bakken, skjer noe lignende når hakeormlarver hos katter og hunder smitter mennesker. Når larvene kommer inn i huden, vil den aktuelle personen føle kløe og huden blir rød. Denne kløen kan vare i flere uker.

Hvordan overfører kjæledyr hakeorminfeksjoner?

Faktisk skjer ikke overføring av krokormsmitte gjennom kjæledyr direkte. Kjæledyr som streifer rundt på gården infisert med krokorm vil passere avføring med krokorm. Disse eggene vil klekkes til larver. Mennesker kan bli smittet når de går barbeint eller kommer i direkte kontakt med forurenset jord eller avføring. Disse ormene kan trenge gjennom huden. For eksempel, når barn leker på land som tidligere var et sted for kjæledyrene deres, gjør de avføring.

Hvor lenge varer hakeorm fra kjæledyr?

I de aller fleste tilfeller vil ikke hakeormlarver overleve mer enn 5-6 uker i vertsmenneskekroppen. I noen tilfeller kan disse infeksjonene til og med gå over av seg selv. Det er imidlertid også de som trenger antiparasittisk behandling for å unngå en mer alvorlig infeksjon.

Hvordan forhindre det?

Selvfølgelig er det viktigste for å forhindre hakeormsmitte fra kjæledyr å holde miljøet og deg selv ren. Først av alt, bruk alltid fottøy for å unngå direkte kontakt med jord som er forurenset med hakeormlarver. Det samme gjelder når noen er på ferie til stranden i et tropisk klima. Det ville være bedre om du bruker en matte når du soler deg på strandsanden. [[Relatert artikkel]]

Hva bør dyreeiere gjøre?

Når det gjelder kjæledyreiere, sjekk alltid helsetilstanden til dyrene dine regelmessig. Å sikre at de er fri for hakeorminfeksjon er en fin måte å forhindre miljøforurensning fra ormelarver. Gi antiormemedisin ved 2, 4, 6 og 8 ukers alder. Ormeinfeksjoner er svært høye, spesielt hos unge hunder. Videre anbefaler Companion Animal Parasite Council (CAPC). fekal testing eller sjekk kjæledyravføring regelmessig. Det første året bør det gjøres fire ganger, deretter året etter to ganger. Sørg deretter for at du gir kjæledyret ditt den rette toalettskålen. Finn ut den riktige måten å kvitte seg med avføring på. Ikke forurens sanden og jorda rundt deg, slik at denne parasittiske infeksjonen ikke har plass til overføring.