Fremmedhad er frykten som blir mye diskutert

Fremmedfrykt (xenofobi) er et begrep som refererer til «frykt» for fremmede eller for individer som er forskjellige fra en selv. Fremmedfrykt innebærer generelt en persons tro på at det er konflikt mellom hans eller hennes hjemmegruppe og de utenfor gruppen. Fremmedfrykt sidestilles ofte med rasisme og homofobi. Det er imidlertid viktig å huske at det er en forskjell mellom disse begrepene. For eksempel refererer rasisme og homofobi til diskriminering på grunn av forskjeller i spesifikke egenskaper. I mellomtiden er fremmedfrykt forankret i oppfatningen om at andre enn utenfor gruppen er fremmede.

Fremmedfrykt har en tendens til ikke å være en ekte "fobi"

I følge Harvard Health Publishing er en fobi en urealistisk og vedvarende frykt for visse gjenstander, mennesker, dyr, aktiviteter eller situasjoner. Fobier er også nevnt som en type angstlidelse. Personer med visse fobier vil prøve å unngå det de frykter – eller møte det med angst og stress. Hva med fremmedfrykt? Mens fremmedfrykt kan forårsake en følelse av "frykt", har de fleste individer med fremmedfrykt en tendens til ikke å oppfylle fobien definert ovenfor. Dette begrepet brukes vanligvis for å beskrive individer som diskriminerer utlendinger eller innvandrere. Folk som viser fremmedfrykt, tror generelt at deres kultur og land er overlegen andres. Mennesker med fremmedfrykt har også en tendens til å ønske at innvandrere ikke skal komme inn i samfunnet deres og å iverksette handlinger som skader andre mennesker som anses som fremmede.

Er fremmedfrykt en form for psykisk lidelse?

Kategoriseringen av fremmedfrykt som en psykisk lidelse diskuteres fortsatt av mange partier. Fremmedfrykt er heller ikke inkludert som en psykisk lidelse i Diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5). Noen eksperter sier at formen for fordommer ( fordommer ) overfor andre som er ekstrem kan klassifiseres som en undertype av vrangforestillingsforstyrrelser. Eksperter som uttrykker dette synet hevder imidlertid også det fordommer kan bli til sjenanse dersom det skaper betydelige forstyrrelser i den «lidende»s daglige aktiviteter.

Atferdstrekk ved fremmedfiendtlighet

Fremmedfrykt kan uttrykkes på en rekke måter. Noen av egenskapene som beskriver vanlig fremmedfiendtlig atferd er:
  • Føler seg ukomfortabel rundt mennesker fra forskjellige grupper
  • Prøv ditt beste for å unngå visse områder
  • Å nekte å være venner med andre mennesker bare på grunn av hudfarge, måte å kle seg på eller andre faktorer
  • Det er vanskelig å jobbe med kolleger fra forskjellige raser, kulturer eller religioner

Tips for å redusere eller eliminere fremmedfrykt hos deg selv

Hvis du føler at du har en tendens til å være fremmedfiendtlig ovenfor, kan følgende tips gjøres for å redusere og eliminere det:

1. Utvid opplevelsen for å se andres kultur

Mange mennesker med fremmedfrykt har liten eksponering for og samhandling med mennesker utenfor samfunnet. For å overvinne dette kan du bevilge tid og materialer til sightseeing og nyte andres kulturer og byer. Du trenger ikke å gå langt, du kan tilbringe litt tid i en naboby.

2. Lær kulturen til andre regioner og land

Du har kanskje hørt uttrykket: "Mange mennesker er redde for de tingene de ikke vet." Dette kan også gjelde fremmedfrykt - at frykten for det ukjente ( frykt for det ukjente ) blir en type frykt som har en dyp effekt på selvet. Hvis du føler at du har kimen til en fremmedfiendtlig holdning, oppfordres du sterkt til å lære om andres kulturer eller regioner gjennom media tilgjengelig hjemme. Du kan for eksempel se artikler og videoer på nettet, se filmer eller lese bøker som diskuterer eller viser frem kultur andre steder.

3. Se en psykiater

Hvis du føler at du har hatt mye kontakt med folk fra andre regioner, men fortsatt har fremmedfiendtlige fordommer, anbefales det at du oppsøker en psykolog eller psykiater. Finn en psykolog eller psykiater som har en tendens til å være åpen og genuint interessert i å håndtere fremmedfrykt. Vanligvis er terapien som vil bli gitt av legen kognitiv atferdsterapi til administrering av legemidler for å lindre angst. [[Relatert artikkel]]

Forutse fremmedfrykt og diskriminerende atferd hos barn

I følge Unicef ​​USA er ikke hat og fordommer mot andre medfødte egenskaper og har en tendens til å være lært (og forkastelig) atferd. På samme måte for babyen din, har barn en tendens til å absorbere oppførselen til voksne rundt dem, fra media og fra vennene deres. Lær den lille fra en tidlig alder å være åpen for forskjeller i rase, kultur og religion. Sørg for at barn forstår at mennesker på jorden har samme rett til å leve og bli respektert. Oppdag alltid tidlig om barnet ditt viser fremmedfiendtlig og hatefull oppførsel mot andre. Årsaken er, hvis den ikke kontrolleres, er denne oppførselen absolutt i fare for at han kan bære den inn i voksen alder.

Notater fra SehatQ

Definisjonen av fremmedfrykt er "frykten" for fremmede eller mennesker utenfor deres fellesskap. Disse atferdene har en tendens til ikke å være fobiene vi studerer i psykologi og har en tendens til å være en form for diskriminering av andre.