8 fordeler med Suji-blader og deres bivirkninger for kroppen

Fordelene med sujiblad som er velkjent er som et naturlig fargestoff for mat, for eksempel kaker eller svamp. Vær oppmerksom på at dette bladet er forskjellig fra pandan-blader. latinsk navn plantePleomele angustifolia det er et lite tre med en høyde på 6-8 meter. En av kjennetegnene er dens mange grener, spisse blader og har gulaktige til hvite blomster. Foruten å bli brukt til matfarging, har sujiblader helsemessige fordeler. Hva er fordelene med en av disse medisinske plantene? Her er hele anmeldelsen.

Næringsinnhold og næringsstoffer i sujiblader

Den grønne fargen produsert av sujiblader er et resultat av ekstraksjon fra klorofyllinnholdet. Basert på forskning inneholder den 1 % klorofyll som også er nyttig for behandling av ulike helseproblemer. I tillegg inneholder denne sujiplanten også en rekke fytokjemiske stoffer som er svært nyttige for helsen slik at den kan brukes som alternativ medisin. De ulike typene fytokjemikalier det er snakk om er alkaloider, flavonoider, tanniner, terpenoider, sapononer, polyfenoler, monoterpenoider, sesquiterpenoider og glykosider. [[Relatert artikkel]]

Fordelene med suji-blader for helsen

Følgende er en fullstendig forklaring på effekten av sujiblader for å hjelpe til med å overvinne ulike sykdommer, inkludert:

1. Overvinne pusteproblemer

Som en tradisjonell medisin er kokt vann av sujiblader nyttig for å håndtere luftveisproblemer. I tillegg til astma kan sujiblader også hjelpe til med å kurere hoste, kortpustethet, opprettholde lungehelsen og tuberkulose. Dette skyldes tilstedeværelsen av antioksidantforbindelser i form av flavonoider som fungerer for å opprettholde helsen til luftveiene. Derfor er det ingen skade å prøve effekten av sujiblader for hostemedisin.

2. Gå opp i vekt

Sujiblader kan bidra til å øke appetitten. Hvis du ønsker å gå opp i vekt på en sunnere måte, prøv å legge til denne bladekstraktblandingen i kostholdet ditt. Ting å merke seg er at resultatene ikke oppstår i løpet av en rask tid. Du må fortsatt spise annen næringsrik mat mens du trener. Om nødvendig bør du likevel konsultere en lege om den riktige måten å gå opp i vekt på.

3. Gi næring til håret

For de av dere som har problemer med hår, ser det også ut til at sujiblader hjelper til med å overvinne dem. Årsaken er at dette bladet anses å være i stand til å gi næring til håret samtidig som det opprettholder helsen.

4. Overvinne sopp

Innholdet av saponiner i dette bladet er soppdrepende. Den mest effektive typen sopp utryddet av sujibladekstrakt er Cryptococcus neoformans. Det er en sopp i dyr så vel som planter. Du må være forsiktig fordi det kan infisere personer med lavt immunsystem, for eksempel personer med hiv/aids.

5. Hjelp til å kurere dysenteri

Ikke bare utrydde sopp, saponininnholdet i sujiblader er også antibakterielt, spesielt effektivt til å drepe bakterierdysenteri. I motsetning til diaré generelt, er dysenteri en infeksjon i tarmen som resulterer i diaré blandet med blod eller slim. I tillegg kommer fordelene med dette bladet også fra kaliuminnholdet i det som også kan overvinne hypokalemisk dysenteri.

6. Senker kolesterolnivået

Visste du at å drikke sujibladvann kan bidra til å senke kolesterolnivået. Fordelen med denne er fordi sujiblader inneholder flavonoider. Flavonoidforbindelser hevdes å bidra til å senke kolesterolet. Det er imidlertid behov for ytterligere forskning på denne saken.

7. Senke risikoen for svangerskapsforgiftning

Magnesium er en av komponentene i klorofyll. Av denne grunn gjør dette at sujiblader kan bidra til å redusere risikoen for svangerskapsforgiftning eller eklampsi. Denne fordelen er relatert til funksjonen til magnesium som kan regulere og redusere blodtrykket og hjelpe til med å slappe av blodårene.

8. Oppretthold helsen til fordøyelseskanalen

Det er også et fiberinnhold i sujiblader som er nyttige for å jevne ut fordøyelseskanalen. En av dem er å forhindre forstoppelse og tykktarmssykdom. Til nå har det ikke vært forskning som sier at sujiblader har egenskapen til å overvinne magesår og magesyre. [[Relatert artikkel]]

Hvordan behandle sujiblader

Fra kleponkaker, chiffonkaker til andre kaker, kan du bruke sujiblader som naturlig konditorfarge. Men husk at dau suji ikke produserer en duftende aroma som pandanblader. Av denne grunn kombinerer mange kulinariske eksperter disse to bladene for å lage mat. Bladene til suji er korte, har ingen midtribbe og er mørkere i fargen. Pass på at du velger blader som fortsatt er glatte, uten hull, svarte flekker eller defekter på bladoverflaten. For å behandle det, kan du kutte bladene først, tilsett vann og deretter knuse dem med en blender. Sil deretter bladvannet og kast fruktkjøttet. [[Relatert artikkel]]

Suji blad bivirkninger

Fordelene eller effekten av sujiblader er ganske mange. I tillegg til noen av fordelene ovenfor, er det også mulige fordeler for å hemme bakterier som kan forårsake beriberi. Snakker om bivirkninger, til nå har det ikke vært forskning som også diskuterer bivirkninger eller risikoer ved sujiblader for helsen. Derfor, selv om suji-planten er trygg for kroppen, unngå å konsumere den i overkant. Dessuten bruker det som en måte å overvinne sykdommen uten først å diskutere det med en lege eller urtelege. Vil du vite mer om fordelene eller effekten av sujiblader for kroppens helse? Spør legen direkte i SehatQ-applikasjonen for familiehelse. Last ned nå på App Store og Google Play.